Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

cab 

všechny recenze uživatele

Solidne zachyceny pribeh mladych hackeru, kteri jsou nuceni celit nepravdivym obvinenim, jez na ne byli zamerne hozeny. Atmosfera skoly a nelehkeho dospivani generace konce minuleho stoleti je podana zajimave a rozhodne si nemyslim, ze nudne. Problem, jak pro koho, se jevi v prazvlastni vizualni strance, coz je IMHO skoda, a velmi prumernych hercich mimo (Angelia Jolie), ale pod 55% bych nesel. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Je těžké najít holku, která by se mi nelíbila, ale Angelina je vskutku ohavná. Zcela zhovadilý děj ji bez problémů překoná. A to se ani neptám na to, kde malý děcka seženou vybavení za desetitisíce dolarů. Hvězdička ze soucitu a za grafické stvárnění 3D systému, i když bych chtěl vidět jk by na tom někdo skutečně pracoval. ()

Reklama

filipP321 

všechny recenze uživatele

Pre mňa kultová záležitosť, pozerali sme na to ako na zázrak. Možno preto ,že som ho videl v 90-tych rokoch, keď bol internet na Slovensku v podstate nedostupný a ceny za PC s Windows boli tiež nedostupné pre 99% ľudí. Pre súčasnú generáciu už asi smiešne (diskety a pod.) , ale o 20 rokov sa tiež budú ľudia smiať zo súčasnej techniky :) Až tu z inormácií ČSFD som sa dozvedel, že dvaja hlavní predstavitelia tohto filmu Angelina Jolie a Jonny Lee Miller, sa stali manželmi v rokoch 1995-1999. Myslím si, že sa dali dokopy pri natáčaní tohto filmu. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Vážný kandidát na prvneství v katergorii film, který za poslední čtvrt století zestárl nejvíce. Jedno mu musím ale přiznat, možná jde o první film, ve kterém se objevil náznak VR technologie, která není masově rozšířena ani dnes. Jinak je v něm ale vše naprosto špatně, banální a nezábavná zápletka většinově odehraná herci bez špetky talentu, kteří se z většiny snaží chovat děsně cool, leč působí naprosto nekoukatelně trapně. Opět jsem se utvrdil v tom, že známý britský kritik, Mark Kermode, jehož podcasty jsem začal před nedávnem poslouchat, a který mě na tento film nalákal, má v některých případech velmi prazvláštní vkus. 2/10 ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit jen na základě vizuálu a příběhu, nejspíš by dostal tak maximálně dvě hvězdičky.. Zobrazení hackerů je zde opravdu úsměvné, avšak s ohledem na dobu, kdy snímek vznikal, musí brát běžný smrtelník toto s patřičným nadhledem.. Hvězdičku navíc však dávám za moji oblíbenou Angelinu Jolie a čtvrtou za naprosto výborný výběr hudby.. Prodigy, Stereo MCs, Alanis Morissette.. Prostě pohodička :)) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)
  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)
  • Jméno postavy Emmanuel Goldstein je reálná přezdívka redaktora a spoluzakladatele hackerského časopisu "2600: The Hacker Quarterly" (reálné jméno Eric Corley), který byl konzultantem filmu. Přezdívka je převzata z antiutopického románu George Orwella "1984", kde Goldstein, bývalý vůdce revoluce, vytvořil tajné bratrství pro boj s mocnou stranou, jejímž členem původně byl. Předobrazem Goldsteina byl Lev Trockij, konkurent Stalina. (Aelita)

Reklama

Reklama