Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Jasně. Úžasné triky. Nádherná výprava. Padouchovitý padouch. Jako vždy skvělý Stewart. Ale... počkat, kde se nám poděl Star Trek? Proč se vlastně lidi na tenhle seriál začali v těch šedesátých letech dívat? Kvůli trikům? Kvůli výpravě? Nebo snad kvůli padouchům? Kdepak přátelé, bylo to kvůli myšlence a navzdory legračním rekvizitám i jistému charismatu a příslovečnému "sense of wonder". Ano, kvůli všem těmhle nepostižitelným, efemérním vlastnostem, kterých měl Rodenberry na rozdávání, kdežto Baird by zřejmě nevěděl, o čem to tu plácám. Nejspíš by mi odsekl něco jako: "Co to meleš vole. Dostal jsem od těch pošuků zakázku, ať jim udělám další kousek toho jejich divnýho fetiše, tak co? Udělal jsem to jako vždycky, pravou hollywoodskou směs - čtyři lopaty akce, tři patosu, lopatu standardní pojivové směsi 'Mezilidské vztahy' a navrch padouch, typ č. 3. Nech si své plky o myšlence, na myšlení jsou tu jiní, já jsem jenom obyčejnej filmařskej žoldák. " Eh, škoda dalších slov. Kdyby to nebyl Star Trek, tak bych tomuhle průměrnému béčku dal tři hvězdičky - pobaví stejně solidně jako filmy typu Jádro nebo AvP. Jenže je to Star Trek. A poslední fimové zpracování na mě bohužel působí dojmem kdysi velkého spisovatele, kterému na stará kolena vyschla inspirace a živí se se psaním telenovel. Smutný pohled. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem vděčná. Definitivně jsem si ověřila, že ze mě nikdy nebude Trekkie. Naivnoučký příběh o jedné, vcelku pochopitelné, vzpouře, kterou potlačila nadřazeně jednající Federace si mě nezískal. Stejně jako spíše televizní výbava, kamera i herecké výkony (scéna svatební noci, byť cudná, mi vyvolala husí kůži). Scény bojů byly viditelně kašírované v každém ohledu. SHRNUTÍ za mě už udělal Lister z Červeného trpaslíka: Nechte si ty startrekovský kecy takhle brzo po ránu! (což platí pro jakoukoli denní či noční dobu). ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po skvělím filmech ze začátku Star trekovské série (Khanův hněv, Cesta domů) a i po novějších počinech (První kontakt a slabší Vzpoura) se ukazuje, že původní snaha ST filozofování a rozhovoru( a celkového poselství ) silně převažující nad akcí je bohužel dnes (nejspíše kvůli snaze přilákat lidi a vydělat peníze) naprosto změněna a v některých chvílích rozhovoru vůbec nic neznamenají. Kdyby však akce byla kvalitní a silně zábavná nebylo by to tak hrozné, ale bohužel opak je pravdou... Doufám, že v případě dalšího dílu nebude vkládán "obrovský" rozpočet, ale že se za málo peněz udělá dost muziky a znovu obnoví filozofie série a film se (díky věrným fanouškům treekies) zaplatí. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Picard, to je převtělené charisma, nic jiného mě nenapadá. Kdo by nechtěl sloužit pod takovýmto chlápkem...musím říct, že nejsem fanouškem seriálu, jasně pár dílů jsem viděl, ale rozhodně nemám doma žádné sběratelské série. Nemesis je od začátku natočena, tak aby se nenudil i naprostý nováček ve světe Star Treku. Naopak skalní fanoušci budou nadšení jen z principu. Co se týče efektů, ty jsou pěkné, dá se řící standartní, protože co jiného se, zvláště od sci-fi, v dnešní době čeká. účast Whoopi Goldberg, byla štěkem v pravém slova smyslu ;). ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skvělej. Pěkně svižná akce, kapitán Picard jako rozpustilej řidič supervozítka pobavil, v takový náladě ho často nevídáme. Hned na to honička s emzáckejma domorodcema - parádní... Postupem času se ale film víc a víc podobá seriálu, což mě po tom pro Star Trek netradičnim nástupu trochu zklamalo, nicméně je to pořád nadprůměrně kvalitní sci-fi. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Režisér Stuart Baird před natáčením neviděl ani jednu epizodu seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987), což kritizovali i někteří s filmem nespokojení herci. Příkladem je LeVar Burton, představitel Geordiho LaForga, a Marina Sirtis, která si zahrála Troi. Baird si například údajně myslel, že postava Geordiho je mimozemšťan. (mirliflore)
  • Cameo roli taktického důstojníka na Enterprise v hodnosti poručíka ztvárnil režisér Bryan Singer. (mirliflore)
  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama