Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než první simpsonovský film, už proto, že se nezaměřil na recyklaci už v seriálu viděného děje a nabídl něco nového (v kontextu Futuramy, cestování časem je jinak klišé), to stejné platí o vyvrcholení a pointě filmu, ne jako u Simpsonů, kde jsem v kině jen čekal, jaký happyend se na mě chystá. Abych jen nechválil - už zde je vidět, že Matt Groening & co. jsou asi opravdu scénáristicky impotentní, což u Futuramy šokuje dvojnásob - zatím bylo jen 72 epizod. Ale pořád první film dokáže zabavit, ne jako při druhém filmu, kde jsem se i nudil. Dávám za čtyři, čtvrtá hvězda je za mnou zmíněný děj a jeho průběh. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

K popsání posádky zásilkové služby Planet Express by jste mohli použít ty nejhorší adjektiva a i přesto je tato vesmírná sebranka tolik populární a po delší odmlce přichází podobně jako slavná rodinka se žloutenkou ve filmové podobě. Jenže Futurama: Bender's Big Score nedosahuje kvalit Simpsonových ani náhodou. Benderova partička vsadila na hutný příběh, ale ten se až příliš utápí v časových paradoxech a scénáristických kotrmelcích. Na konec tyto časové puzzle do sebe hezky zapadnou, ale humor tolik klasický pro tento seriál se nějak nedostavuje. Je tu sice několik dobrých vtipů (Bendernátor se vrací do minulosti determinovat Frye), ale těch povedených gagů je tu asi jako v jedné epizodě a navíc je tu několik vysloveně zbytečných a nudných časových linií (Fry s velrybou). Do dalších filmů by mohli scénáristé ubrat na houbičkách k snídani a soustředit se více na vtipy. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odhalte tajemství receptu KFC... A jen tak mimochodem se pobavte u znovuzrozené Futuramy. Pokud byste snad měli obavy, že po dobu jejího zrušení tvůrci vyměkli, tak již prolog mířený do řad Foxu vás přesvědčí o tom, jak se věci mají. Nová Futurama je jako ta stará v pozdějších sériích. Tedy výtečná, ale již ne na vrcholu sil. Zčásti je na vině koncept a také to, že je zde silně přítomen syndrom "musí se ukázat všechny oblíbené postavy". Jak známo po čtyřech snímcích to půjde jako samostatná sezóna čili na výsledku je určitá míra epizodičnosti jasně patrná. Z jednoduchého důvodu; tady je totiž děj a ne jen jeho náhražka. Tedy žádný laciný slet jednotlivých zrecyklovaných gagů... Většinou. I časové paradoxy, o které dějově jde, se tvůrcům povedly, mají svou logiku i pointu. (staro)Nová Futurama tedy nezklamala, pobavila a nasadila laťku kvality zbývajícímu triu filmů dostatečně vysoko, byť nutno dodat, že ne nepřekonatelně. Zvážnění a vlastně docela seriózní děj jí až překvapivě sluší. Výsledný verdikt vám ostatně profesor Farnsworth vyřkne hned v úvodu "Good news, everyone!" ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Seriál Futurama mám hodně moc rád. Je to pro mně přísun velmi dobré zábavy. Na film jsem se hodně moc těšil, protože jsem od toho čekal něco jako Simpsonovi ve filmu. Čekal jsem od toho nehoráznou zábavu. Bohužel jsem neměl čekat nic. Nedostal jsem ani jedno z toho, co jsem čekal. Zábavné to bylo opravdu minimálně. Sem tam padla nějaká hláška, které jsem se lehce pousmál. Moc mně nezaujal ten příběh o cestovanání časem. Ale na druhou stranu se mi líbilo, jak to všechno zapadlo na konci do sebe. Co z toho tedy vyplývá? Určitě jsem rád, že jsem to viděl ale budu hodně pochybovat, jestli budu chtít vidět další díly a jedno je jisté na 100%. Seriál je mnohem ale mnohem lepší! Je to škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Njn.. v roce 2007 scammeři atakujou zákazníky České spořitelny, v roce 3007 už na to doplatí celá Země. Stará známá posádka Planet Express čelí bandičce mimozemských naháčů, kteří za pomoci Fryova zadku a Benderovy sexuchtivosti shromáždí veškeré poklady minulosti. Hodina a půl osvědčeného humoru futuristické Srandoramy, v níž se objeví všechny známé postavičky, Leelou počínaje a Zappem Branniganem konče, mě nenechala na pochybách, že The Simpsons Movie tímto získal rovnocennou konkurenci. Oproti příběhu žluté springfieldské rodinky má Bender's Big Score jistě lépe vypointovaný závěr (pasáž s narvalem rozhodně není nudná nebo nadbytečná - její vyvrcholení bylo pro mě největším překvapením filmu). Stroj času je sice už možná ohrané téma, ale zde je dovedené ad absurdum...Vtipnou epizodku si střihne i bývalý budoucí prezident USA. Co dodat? "Hasta la vista, meatbag" Těšíme se na další... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)
  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)

Reklama

Reklama