Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vykašlite sa na morálku a strach. Síce si spôsobíte občas malé a občas celkom veľké problémy, ale dosť často si budete skvelo užívať život za hranicou zákona. A ako bonus sa Vám podarí nahliadnuť do 13. komnaty Vašich susedov. Tak presne o tomto je tento seriál. Je silno návykový, dokáže pomôcť od každodenných starostí, je to jednoducho TRÁVA. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku jedno upozornění: Nedejte se odlákat dosti podprůměrnou 1.sérií, které schází příběh, vtipné situace a podobné nutnosti. Další 2 série (2. - 5 hvězdiček, 3. - 4 hvězdičky) už to ale napravují a konec 2.série, kdy se opravdu všechno posere, považuju za geniální vyvrcholení serie. EDIT: Tenhle seriál je dokonalá houpačka. 4.série navazuje na tu první a to opravdu dokonale. Taková slátanina mě zaskočila a naštvala. 5.série se pak vrací zase otrochu výše. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý seriál o matce, které zemřel manžel a ona se musí postarat o své dva syny a tak začne prodávat trávu. 1.,2.,3. série byly velice dobré. 4. série už je horší, už se neodehrává v Agresticu (Majesticu), ale v Mexiku a už tam ani nejde tolik o trávu. 5. série tam už mě začíná štvát Nancy, jak kašle na svoji rodinu, to jak se chová, prostě celá její povaha mě štve. Do toho ještě Celia, na tu jsem už vážně alergickej. Jediný kdo to tam zachraňuje je Andy a Silas a Shane. 6. série Rozhodně mě baví více než série 5., ale zase už se to totálně odklonilo od všeho co jsme doposud viděli, Nancy s celou rodinou utekla (i když pořád nechápu proč, vždyt Esteban by Shanea z tý vraždy vysekal) a začínají zase nanovo a z našich starých známých se tam objevuje už pouze Doug. Ale i tak je to pořád zábavné a vtipné, hlavně Shane, ze kterého se fakt stává vrah :-D 7. série Sedmá série se odehrává o 3 roky později, Nancy vychází z vězení a celá rodina se usadí v New Yorku. Opět začnou prodávat trávu, panují tam neshody mezi Silasem a Nancy (jsem na straně Silesa), no nakonec se to vše urovná a celá rodina se odstěhuje k Nancině sestře. Tahle série mě celkem bavila, naopak mě nebavila Nancy, která furt jenom s každým chlapem spí, myslí si, že ví všechno nejlíp atd. No jsem zvědavý na poslední 8. sérii. 8. série je taková pohodová, už tam není žádný zásadní problém, všichni si tak nějak spokojeně žijou. A FINÁLE seriálu? Ale jo šlo to, některé věci bych vytknul - např. proč se tam tolik probíral vztah Douga a jeho syna a pak, že celé to finále bylo zaměřené na Nancy a Estebanova syna. Ale jinak fajn, vlastně ani nevím jak by měl být správně tenhle seriál ukončen, takže asi tenhle konec byl dobrej. Všichni jsou spokojení, šťastní, akorát Nancy je smutná a Shane (moje nejoblíbenější postava celého seriálu), který měl našlápnuto být skvělým policistou, tak se z něj stal alkoholik. A úplně poslední scéna seriálu je velice dojemná, ale mohli si odpustit tu cigaretu. ()

T2

všechny recenze uživatele

__Weeds: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,311,020 //počet predaných kusov 240,276 ║ __Weeds: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,293,251 //počet predaných kusov 171,889 ║ __Weeds: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,507,366 //počet predaných kusov 414,292 ║ __Weeds: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,441,035 //počet predaných kusov 193,641 ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Všechny notebooky, které se v seriálu objevují, jsou od firmy Apple. (KajusaK)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)
  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama