Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍŠ CO? DNESKA UDĚLÁM NĚCO ZŘEJMĚ ILEGÁLNÍHO. Už zase? Středostavovská matka, která pro přežití své rodiny udělá téměř cokoli a pak se diví, že její činy mají poněkud drsnější následky. Sem tam nějaký ten deus ex machina, občas velice nadnesené, ale i tak se to dá pobrat. Příjemný Albert Brooks a vynalézavý úvodní titulek ve čtvrté řadě. --- Tráva měla skončit odletem do Kodaně, byl by to příjemně otevřený konec, snaha o to, aby každá z postav po letech došla svému osudu, vedlo tak akorát ke křeči.70%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který spíše než Americkou krásu připomíná zhulenou verzi Zoufalých manželek. Už samotná úvodní znělka dává jasně najevo, že tenhle seriál se neponese v klasickém duchu. Kromě hlavní hrdinky a její rodiny tu opět máme kupu sousedů, kteří o sobě navzájem vědí víc než by chtěli, a ještě větší kupu problémů, kterě přímo volají po rychlém vyřešení. Tím nejzajímavějším jsou tu konfliky mezi jednotlivými postavami a zejména způsoby jakým je řeší. Pochvalu si zasluhuje zejména scénář, protože některá slova by se měla tesat do kamene, aby zůstala na věky zachována o úžasných charakterech a ještě lepších dialozích se nemá ani cenu zmiňovat. Přestože jsou nám předhazována klasická schémata, jedná se o dílo hodné ocenění, neboť, stejně jako u výše zmíněných Zoufalých manželek, si tu z těchto schémat dělají tvůrci zejména legraci... Pokud nechcete zemřít smíchy nepouštějte si tento seriál v kině s posunutou zvukovou stopou - zasvědcení vědí ;). ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechytí vás to po prvním díle takovým způsobem jako třeba Californitation, ale po 2-3 shlédnutých epizodách už vás neoddělí od obrazovky ani jaderný výbuch, těžko říct, čím je tráva tak fascinující, ale způsobuje závislost, máme možnost nahlédnout do prostředí, které se v seriálech běžně neobjevuje a to z pohledu, který se už se vůbec neukazuje a krutě boří americké puritánství, navíc si Tráva zřejmě moc nevymýšlí + zajímavý charaktery ,největším kladem ale je stále zvyšující se kvalita a naprosto geniální ústřední melodie. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný seriál. Nechýba humor, napätie, sympatické postavy, komické postavy (a nie trapné - Doug Wilson), stále nové zápletky, gradácia a nepriek tomu ani realisticky vykreslený život takpovediac neortodoxnej rodiny (aj keď paradoxne z polovice židovskej). A famózne zakončenia jednotlivých sérií lákajúce diváka vždy novou situáciou, ktorá jednoducho nemôže skončiť dobre. Ale predstaviteľov Weeds sa to zjavne netýka. Každý divák Vám totiž časom povie: Dont fuck with Nancy Botwin a spol. Jediné negatívum je asi morálne posolstvo tohto seriálu, ktoré je značne amorálne. Ale myslím si, že názov napovedá dosť na to, aby ste vedeli, že to asi deťom púšťať nemáte. Inak úroveň je so fuckin high. A Mary-Louise Parker bude mať pravdepodobne aj v 65ke stále ten svoj sexappeal. A tak sa domnievam, že nás čaká s rodinkou Botwinovcov ešte veľa nebezpečnej zábavy. // Update: Raz to skončiť muselo... ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Především z počátku byl seriál zajímavý. Místy srandovní, místy napínavý a plný zajímavých zvratů. Svůj vrchol podle mého Weeds zažila na přelomu druhé a třetí série. Bohužel to však ve 4. sérii začalo jít z kopce. Díly čtvrté série už nezačínají písničkou Little Boxes, bez které Weeds prostě už není Weeds. Příběh se navíc přesouvá do jiných končin a atmosféra předchozích dílů je tatam. Ke sledování páté série mě již téměř nic neláká. Už to považuji za zbytečné nastavování a vaření z vody. Když si tedy odmyslím slabší vývoj od čtvrté série, tak seriál hodnotím za 4* a můžu ho doporučit všem, kdo mají rádi drsný humor a jazyk a taky trochu toho napětí. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Všechny notebooky, které se v seriálu objevují, jsou od firmy Apple. (KajusaK)
  • Většina seriálu je natáčena na Stevensonově ranči v Kalifornii. (Tom Riddle)
  • Noxon se objevil i v pilotním díle jako lovec medvědů. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama