Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

petero 

všechny recenze uživatele

Kevin Tancharoen REBIRTHom slušne zaujal a LEGACY mal potvrdiť, že na celovečerák má, lenže 10min epizódky šírené netom sú zatiaľ k uzúfaniu bez nápadu. Scenárista videohier MORTAL KOMBAT Ed Boon by mal okamžite dostať výpoveď a naopak by sa do týmu hodil nejaký slušný choreograf súbojov, keď už seriál vsadil len na akčnú kartu a atmosféru Rebirthu nehal tatam... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na pomery web seriálu. Tých mien, čo sem dostali, to som teda nečakal. Keby s týmto vznikol celý film, tak je to báseň - Cary-Hiroyuki Tagawa, Michael Jai White, Darren Shahlavi, Ian Anthony Dale, Mark Dacascos a kopa ďalších fighterov, síce pre bežného diváka menej známych, ale zato znalých riadnych bojových schopností. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je škoda, aby takto kvalitní seriál byl pouze prequelem hry. S takovým materiálem a hlavně potenciálem by se nemělo nijak přemýšlet a vrhnout se rovnou na celovečerák. Okénko do příběhu jednotlivých postav vážně nemělo chybu! Opravdu kvalitní seriál, který od 5* dělí snad už jen to, že byl hned pryč a zatím se nic jiného nechystá! ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Prvá séria priniesla celkom pekné introduction ku viacerým postavám, zvlášť dvojčasť Scorpion vs. Sub-Zero sa mi hrozne ľúbila. Po pozretí traileru na 2. sériu som ostal očarený. Tá dvojka môže byť geniálna, snáď to vyjde. Už Mortal Kombat: Rebirth naznačil, že novodobý MK bude pecka. Režisér odviedol skvelú prácu, celé to vyzerá veľmi profesionálne, efekty sú taktiež na dobrej úrovni. Výkony hercov síce trošku pokuľhávajú, ale podľa mňa to na Mortal Kombate nie je ani zďaleka to najdôležitejšie. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

První epizoda je docela slabá. Spousta laciných zpomalovaček, uhýbání kulkám (i Neo by záviděl), málo, a ještě ke všemu těžce neinovativní souboje tělo na tělo. Na to, že v epizody mají vysvětlovat motivaci postav "přihlásit" se do turnaje, nedozvíme se tu kromě třech známých jmen nic. S hodnocením pochopitelně počkám až po všech devíti epizodách. PS: Sedmá z devíti teď vypadá jak Jacksonovo (myslím tím Michaela) dvojče. Fuj.//// Druhý a třetí díl už trochu poodkrývá něco z té motivace - Kano dostal ksicht, Cage zmlátil producenty a dostal nabídku od záhadného žluťáka (doufám, že mě nikdo nezakleje, že jsem nenapsal "Asiata" nebo něco podobnýho, prostě jen popisuju barvu toho muže) a padla zmínka o Jaxxoých pažích. Nicméně stále je to takové nemastné, neslané./// Čtvrtý a pátý díl jsou víceméně zbytečné. Pokus o kolorovaný komix se moc nezdařil, nedaří se ani pokus o epický přesah do jiné dimenze příběhu. Zato šestý díl s Raidenem je naprostá bomba. Nese se přesně v duchu MK: Rebirth, tzn. co nejrealističtější s trochou mystična. Skvělá "špinavá" atmosféra, vhodný herec, krásně syrové násilí. Tento díl je bez chyby.//// Další dva díly se Scorpionem a Sub-zerem (a Quan-chim) nestojí ani za řeč./// Sektor a Cyrax - bohužel, amatérština, kde za nějakou řeč stojí poslední souboj dva proti jednomu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • Do role čaroděje Shang Tsunga se v druhé sérii Mortal Kombat: Legacy vrátil po 18 letech od filmu Mortal Kombat (1995) herec Cary-Hiroyuki Tagawa. Naposledy pak tuto postavu ztvárnil ve videohře „Mortal Kombat 11“ (2019), kde ji propůjčil svůj specifický vzhled i hlas. (Kenoth)
  • Během tréninku na začátku epizody drží Kung Lao (Mark Dacascos) v některých záběrech meč a v jiných zase tyč. (Duoscop)
  • Kvůli nízkému rozpočtu jsou náročné scény nahrazeny animací. (NiaWolf)

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama