Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zmysel a pointa brutálne dobrej a nemilosrdne brutálnej jednotky sa vytratili už na začiatku ako jarný vánok v strede jesene. Opäť sa potvrdila neopakovateľnosť nápadu, tvorcovia boli však bohužiaľ neopakovateľne dutí na to, aby si to uvedomili. Stačilo trošku pozmeniť scenár (iná lokalita, slabší protivník, odlišné pravidlá hry) a razom sa divák pozerá na úplne iný snímok, ktorý s jednotkou nemá prakticky nič spoločné. Stredná pasáž zbytočných dialógov a monológov mi takmer rozožrala nervy. Vlastne jediné, pri čom som si spomenul, že vlastne pozerám pokračovanie skvostného 'Battle Royle', boli poznámky štatistu ohľadom počtu mŕtvych študentov a skutočne (zachraňujúco) dobrá akcia (doprevádzaná strhujúcou hudbou a prekvapujúco dobrým strihom), ktorá mala dostatok razancie nato, aby pozdvihla hodnotenie na slabší priemer. Keby to však bolo naopak, nápad by ostal nepozmenený a všetko by ostalo tak, ako to bolo, bolo by to zas len bezúčelné vykrádanie pointy a myslím, že moje hodnotenie by sa tým nijak nezmenilo. A tak s radosťou vymažem z mojej pamäte spomienky na tento film a ponechám si len tie pôvodné. 50%. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná vyvražďovačka. Jednotka mala ešte akú takú psychologizáciu, kde sa museli navzájom zabíjať spolužiaci, ale toto je hrozné. Načo sú dve deti prepojené obojkami? Len preto, aby bolo na plátne viac krvy? Aby každý druhý zomrel zbytočne, vždy tak isto, ustrelením hlavy od tela? Sorry, to neberiem. 45 min. Viac som sa nedonútil. Mám rád pokračovania, ale toto je jedno z najhorších. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování filmu s tak originálním námětem, aby zároveň nezůstalo jen u pouhého okopírování, je těžké. A přestože se režie alespoň na chvilku znovu zhostil Kinji Fukasaku, kvalitu prvního dílu rozhodně neudržel. Souhlasím s ostatními, že se film rozjíždí dost slibně a chystá se další pěkná vyvražďovačka mezi žáky, jenže pravidla jsou tentokrát jiná a musím říct, že celá pointa soutěže je strašně chatrná. Scénáristé měli na scénář zřejmě hodně málo času, protože je tam neuvěřitelné množství nelogičností a všechno je to upraveno tak, aby se tam prostě střílelo, umíralo a tekla krev. Ale nelogičnosti by ani tak nevadily. Co jsem totiž opravdu nesnesl, bylo přehrávání (už v prvním díle to byl děs). Hlavně co se týče hlavního hrdiny z řad žáků. Jeho neustálé řvaní a naštvaná tvář mi od začátku lezla na nervy. Taktéž umírání jednotlivých studentů, které probíhalo téměř pořád stejně (umírání, seběhnutí ostatních nad umírajícím, poslední povzbudivá slova umírajícího a pak už jen řev a vyběhnutí několika nasraných jedinců do boje). Ale musím také něco pochválit a to je v první řadě skvělá hudba a taktéž některé akční momenty. BR2 se prostě s jedničkou srovnávat musí a vyšlo jako hodně nepovedené pokračování, které se snažilo vypadat úplně jinak, bohužel za cenu mnohem horší kvality. Zklamání... (A pro fanoušky Takeshiho Kitana upozornění, že se mihne jen v jedné scéně. Teda takové zanedbávání hereckého umu se jen tak nevidí;)). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je opoznání slabší než jednotka v podstatě je to stejné jedna třída devátáků je unesena a donucena hrát tuhle bizardní hru ,ale úkolem není ,aby přežil jeden ,ale aby zabili teroristu (ten co přežil v jednotce) velký mínus je tu ,že mají všichni vojenský uniformy což je docela nepřehledné oproti školní uniformě. Tentokrát má každý střelnou zbraň ,ale jsou spárovani což znamená dívka 1 s chlapcem 1 atd za následek to má ,že když se jeden pokusí utéct druhý vybuchne a on samozřejmě taky ,stejně tak ,když jednoho zabijí druhý zařve taky, či když jeden z páru vstoupí do nebezpečné zóny vyletí oba do luftu. Poněkud nesmyslná je ona cesta na ostrov ve člunech jelikož tam jich poměrně dost zařve.Spoiler- Nakonec se spřáhnou s teroristama a ti jim sundají obojky. Ani tentokrát se hra nedohraje. Celé je to místy dost nepřehledné a příliš je to vsazené na válku a pod. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama