Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

oje 

všechny recenze uživatele

Diváci, které sportovní vzestupy nebaví, mohou pohrdat předvídatelným průběhem nebo klišovitou romantickou zápletkou. Já se ale lehce zadíval do skvělého sportovního příběhu, kdy sympaťák Wahlberg, protloukající se stejně jako Rocky bídnou životní situací, využije šanci, zatne zuby a odrazí se ode dna. Vyzdvihl bych strhující záběry z tréninků a zápasů, jejichž dramatické provedení pumpovalo do krve endorfiny o-sto-šest. Díky povedené režii jsem si prožil americký sen i tvrdé rány společně s hrdinou. Skoro bych až řekl, že se jedná o další růžovou pohádku, kdyby příběh nebyl podle skutečné události. Od sportovního filmu bych si víc, než nabízí Invincible, ani nemohl přát. Podobným snímkem o vzestupu mezi elitu je fotbalový Góóól!. Alternativa: Goal, Fighter, Rocky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První film o americkém fotbalu, který mě přinutil si sednout a konečně si trošku alespoň přečíst pravidla Amerického fotbalu. Nastudovat tabulky a historii NFL + Superbowl. Protože já jsem opravdový lajk této hry. Film Nepřemožitelný je takový klasicky příjemný snímek z produkce Walta Disneyho. Příjemná výprava, celkem svižné tempo a nezbytné napínavější scény. Na konci filmu byl Vince Papale takovým mým osobním hrdinou. Až mě někdy mrzí že u nás nedokážeme našim sportovcům také vystavět trošku filmový pomník a že by si jich to zasloužilo hodně. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nenacházím slov k tomu, jak tento film byl reálný, smutný, zábavný a přitom tak perfektní. Jedná se o jedno z nejlepších sportovních dramat, ve kterém to není typicky - hl. hrdina = nejlepší ze všech. Takže nečekejte, že Mark bude od začátku všechny porážet, to vůbec. Budete sledovat část jeho života, jak se postupně vypracovává, a získává místo v týmu. Ohledně Marka - hraje perfektně! Skvělé sportovní drama, hodnocení nechápu. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Ďalší športový film/dráma z prostredia amerického futbalu, inšpirovaný skutočnosťou. Myslím si že veľa ľudí u nás táto téma nechá úplne chladnými, keďže ani hlavná postava ani zvyšok okrem insiderov nebude nič hovoriť. Výsledkom je priemerný film s priemernou výpravou a nadpriemerným hereckým obsadením. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Greg Kinnear se na roli připravoval tak, že trávil hodně času s trenérem Dickem Vermeilem během jeho poslední sezóny u Kansas City Chiefs. (don corleone)
  • Přestože Vince Papale byl na soupisce jako wide reciever, hrál téměř výhradně ve tzv. speciálních týmech. Za tři roky svého působení v Eagles tak zaznamenal pouze jedinou chycenou přihrávku se ziskem patnácti yardů. (Pedro Morales)

Reklama

Reklama