Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 6
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (653)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj druhá Narnia je bohužiaľ mimo moju vekovú kategóriu a netrpím ani slabosťou niektorých dospelých pre rozprávky - takže napriek slušne zvládnutej fantastike a efektom je tento film pre mňa zúfalo nevhodný. Jednoducho sa neprenesiem cez kilá naivity a rozprávkovej jednoznačnosti i predvídateľnosti. Narnia ma nebaví. Vysoké hodnotenia prenechám mladším generáciám. Cervenak to vystihol vtipne a presne ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $141,621,490Tržby Celosvetovo $419,649,086Tržby za predaj DVD v USA $100,640,794 //počet predaných kusov 5,562,857║ Po nie moc výraznom prvom filme o Narnii, prišlo ešte o dosť nevýraznejšie pokračovanie, ktoré na svojej vyše dvojhodinovej ploche nič zvláštne nepredvedie a len ponúka už mnoho krát otrepané scény, hlavne že natočené za neskutočné veľké peniaze. Okrem nezáživného príbehu, kde je všetko naokolo pasívne nudné, sú aj taký záporáci len takými úbohými štatistami premávajúcimi sa po pľace, takže z hereckého osadenstva žiadna výnimka a všetci si len odbijú svoje repliky bez toho aby tam vložili niečo zaujímavé, niečo čím by svoju postavu obohatili a prijmeli uveriť jej počínanie v tomto príbehu. Napríklad vedľajšie postavy od malých myší až po trpaslíkov sú maximálne otravné a taký princ Caspian je len premávajúci sa cukruš po pľaci, nič viac, jeho postava je rovnako prázdna ako ostatné. Z nudnej atmosféry filmu to vytiahnu len občasné záblesky lepších sekvencií pretavené v niektoré vydarené súboje(samozrejme nič prevratné nejde ale aspoň trošku potešia oči) a k tomu sa zo šedého priemeru vymyká hlavne výborná hudba od Harry Gregson-Williamsa a popri tom vycibrená vizuálna stránka filmu zasadená v tom nešťastnom scenáristickom vákuu. Po trikovej stránke ide o dnes už klasický štandart aspoň z tej trikovo lepšej polovice filmu, nuž dočkáme sa samozrejme aj občas tej odbitej animácie, hlavne pri náletoch na hrad či ponad bojujúcu armádu rytierov na koňoch, tam to vyzerá všelijako len nie dobre. /40%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Princ Kaspian, následník trůnu zmizel a Narnie má být vypleněna…. Uběhly 3 roky (ve světě fantasy rok) a ,,děti“ stojí před novou výzvou. Pozvednou hrdinsky zbraně a v boji zabíjejí…. – zní vám to taky divně? Film pro děti plný násilí – budiž. Děti ,,to řežou" jako John v nejlepších letech, jsou namyšlené a zvláštní kapitolu by mohli tvořit dialogy. V jednu chvíli by jste jim v cukrárně koupili lízátko a za okamžik přemýšlíte, jestli je nebude lepší poslat na křižáckou výpravu. Vtipu pomálu, akce bídná a o příběhu si netroufám tvrdit, že zaujal alespoň ty, pro které je určen. Myslím děti. Jestli se pletu, tak vězte že kvůli mně, už další díl točit nemusí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No je to kravina, co si budem povidat. Prvni film byl v pohode z toho duvodu, ze predloha je fakt silena pohadka a dal se brat tak i film a cloveka to bavilo. Jenze druhej dil je v knize o poznani drsnejsi a jsou tu prevazne boje a to Adamsonovi moc nejde. Ne ze by mu nesli bitvy, ty jsou natoceny velmi hezky, problem je, ze prvni 2/3 filmu vyzniva tak 90% scen nechtene smesne a to i presto, ze se film docela slusne drzi predlohy a do toho je tu navic spousta nelogicnosti. Navic, co se tyce triku, ackoliv jsou v pohode, zadnej vylozene neoslni a obcas to spis pusobi jak animovanej film. To samy v podstate hudba, povedena, ale ze zidle vas nezvedne. No a pak tu je nejvetsi kamen urazu, ctyri naprosto totalne nesympaticky maly parchanti v hlavni roli (navic osklivy), jeden horsi nez druhej, kazdej nekolikrat za film neskutecne trapne machruje, ze ma clovek chut jim rozmlatit hlavu sekerou. Po nich vam uz nevyraznej a nudnej zaporak pride jako fajn zpestreni. Jedinej, kdo snese prisnejsi meritko, je vtipnej hlaskujici trpaslik v podani Petera Dinklage. Navic ceskej dabing je neco otresnyho. Nicmene i pres vsechny ty vytky se musi uznat, ze tech 150 minut utece docela rychle a film nenudi. No tak po druhym skouknuti v originalnim zneni a s nulovym ocekavanim jsem se bavil o dost vic, takze 4*. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Kdo dal těm prasatům právo točit Narnii? I kdybych byl ochoten odhlédnout od toho, že Aslan se tváří jako Santa Klaus na Coca-Cole, a že z celého filmu přetéká směs patetismu a roztomilosti, nemohu pominout, že i jako šablonovitý dobrodružný tzv. rodinný biják to je blbě udělaný film rozdrobený na nějaké ty "efekty" a "akci". Nabubřelé nic. Takže dík Disneyho kurvám teď dalších sto let nikdo Narnii dělat nebude a zůstane tu tenhle paskvil. Upozorňmuji na starší TV zpracování BBC, nejen důstojné, ale i celkově, přes svou hubenost a topornost, nesrovnatelně lepší. I když moje dcera, která na rozdíl ode mne přečetla Prince Kaspiana celého, má opačný názor. No nic: sedumadvacetiletý Kaspian a celá ta záležitost mezi ním a Zuzkou je výborný námět na muzikál v nějakém populárním pražském divadle. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Herci a štáb pocházeli z patnácti různých zemí zemí světa, mezi které patřily Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Německo, Polsko, Slovinsko, Španělsko, Mexiko, Itálie a Francie. Při natáčení se mluvilo více než devíti jazyky. (POMO)
  • Když Zuzana (Anna Popplewell) v lese střílí po vojácích, šípy v toulci jí neubývají, ale přibývají. (Terva)
  • 130 statistů, kteří hráli narnijská stvoření, nosilo speciální obleky a každý den trávilo řadu hodin v maskérně. Designér masek Howard Berger spolupracoval během se 46 kolegy a dohlížel celkově na 4600 aplikací masek a make-upu. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama