Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 259)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát som bol z toho hodne rozčarovaný. Ale to bolo zrejme tým, že som ako veľký fanúšik seriálu "The Simpsons", mal prehnané očakávania. Keď som si to pozrel ešte zodva razy, dochádzam ku konštatovaniu, že je to dobre odvedená práca. Seriálová podoba, ale Springfieldu sedí samozrejme oveľa lepšie. Animácia filmu je však parádna, akási hlbšia. Kľudne by sa mohlo stať tradíciou z času na čas hodiť Simpsonovcov do ďalších celovečerných príbehov. Ja by som koruny za kino neľutoval. **** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekalo se na tuhle filmovou událost snad celé věky, ale jednou to prostě přijít muselo. Problém byl v tom, že tvůrci nedokázali vymyslet příběh, který by na necelou hodinu a půl fungoval. Ono je tedy vidět, že to natahujou jak nejlíp můžou, ale na oplátku právě v té natahované části je tolik skvělých vtipů, že přimhouřit obě oči je prakticky povinností. Simpsonovi ve filmu se prostě povedli na výbornou. Po tolika dílech v seriálu, kdy se člověk diví, kam stále na ty nápady chodí se vyloupl velice povedený animovaný film s excelentním českým dabingem, který pobaví celou rodinu a o to více potěší milovníky nejlepšího seriálu na světě. Stejně jako mě! --- Tati, to není fér zabíjet ryby elektrickým proudem. - Jakožto veliký milovník ryb chci, aby umírali důstojně. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na seriálu ujíždím od dětství, nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem viděl jednotlivé epizody i tento film. A při každém dalším zhlédnutí to funguje a ty hlášky prostě naskakujou samy. Je až neuvěřitelné, že tvůrci dokázali přijít s něčím tak zásadně jiným, než co se obvykle řeší v dvacetiminutovkách a že to tenkrát tak zafungovalo. Celkem se bojím, jestli ta dvojka někdy vznikne, aby vůbec za něco stála, zvlášť po té bídě cca od 20. série. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V roce 2007, kdy vznikl tento dlouho očekávaný celovečerní film, už byli Simpsonovi několik let za svým zenitem a kdyby tímto dílkem jejich eskapády nadobro skončily, nikdo by se asi nezlobil. Nutno říct, že Simpsonovi ve filmu nejsou špatným snímkem. Sice tady žluté a ježaté hlavy nedosahují kvalit legendárních epizod z 90. let, ale je poznat, že si tvůrci dali záležet (skvělý úvod ve stylu Kubrickovy 2001, účast Toma Hankse či Green Day a dokonalá scéna, kdy se jdou opilci pomodlit a věřící opít). Film má moc pěkné animace, jednoduchý příběh a několik skvělých fórků. Bavil mě Homer, Arnold Schwarzenegger a Spider-Pig! Odpočinková podívaná na vícero použití, u které se člověk pobaví a zasměje. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velké plátno Simpsonům neublížilo. Je to o něco jiné, než si pustit 4 díly seriálu za sebou, ale zase ne o tolik jiné, aby to ztratilo ducha, vtip a prostě všechno, co k žluté rodince patří. Nenaplnily se naštěstí ani moje obavy, že gagů bude málo a v dlouhé stopáži se rozplynou. Je jich dost a jsou skvělé, nechybí pár známých osobností, Bartův trest na tabuli (a jeho avizovaná nahá jízda do Krustyburgeru), zkroušený Homer ani ekologicky agitující Líza... Prostě parádička :-) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Ve scéně, kdy k Homerovi přiběhne čuník, nemá na stole burger, který předtím jedl. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Bart tleská, aby spustil lavinu, má Homer vždy jiný počet polen v rukou. Nejprve jich nese 5, vzápětí jen 3, poté opět 5 a domů donese 4 polena. (orkadimenza)
  • Když se potápí pódium s kapelou Green Day, jejíž členové odloží kytary a začnou hrát na housle, jde o odkaz na film Titanic (1997), kde orchestr hraje při potápění lodi. (Duoscop)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama