Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl svého času hvězdou filmových parodií a ve všech těchto snímcích hrál vlastně stále stejnou postavu stále stejným způsobem. Možná to vyznívá jako kritika, ale ve skutečnosti to vidím spíše jako klad. Mě vlastně všichni ti jeho agenti a detektivové hodně bavili a stále ještě baví, protože jim dokázal dát svůj svérázný výraz, kterým mi často evokoval animované postavičky z Looney Tunes. Ano, hlavně Wileho E. Coyotea. Spy Hard určitě nebyl kvalitní záležitostí, protože na mě vůbec nepůsobil jako film. Byla to spíše dlouhá série scének, jež parodovaly mnohé (a tím myslím opravdu mnohé) známé snímky. Kdyby tvůrci přišli s tím, že natočili jakési pásmo parodických skečů, byl bych při hodnocení asi štědřejší, oni ale trvali na filmu a v takovém případě musí dvě hvězdičky stačit. / Poučení: Bez rukou se dá sice žít, ale člověk se dostane do mnoha prekérních situací. ()

vladi87 

všechny recenze uživatele

"Už to nie je ako kedysi keď sme len tak zabíjali ľudí. Dnes musíš vypísať trojmo dvadsať formulárov, aby ťa pustili na záchod". Veľmi dobré hlášky a narážky sa nesú celým filmom. Na rozdiel od niektorých kolegov si nemyslím, že by tento film zaostával za kvalitou Bláznivej Strely.."Dúfam, že moja dcéra je v bezpečí." "Nemusíte sa báť. Auto, v ktorom ju uniesli, malo dva airbagy a bezpečnostné pásy." ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Povedené gagy střídají totálně trapné....ono to asi i tak u parodií má být, ale tady to všechno působí tak nějak "na hniličku". Navíc je strašně patrná snaha vnutil Leslie Nielsenovy pózu Franka Drebina....a ten jak všichni zajisté víme byl jenom jeden. Agent WC 40 je pro mne typickým představitelem údobí po Bláznivých střelách, Žhavých výstřelech nebo Připoutejte se, prosím! a před novou vlnou v podobě Scary Movie, Bulšit či Superhrdiny, které z hlediska parodií považuji tak trochu za rozpačité. Každopádně každé zboží má svého kupce a kdo chce kam, až se ucho utrhne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když jsem to kdysi viděl, jako malý harant, tak se mi to velmi líbilo, ačkoli jsem tomu příliš nerozuměl a spoustu fórku jsem jistě plně nedocenil. A už tehdy jsem si našel zalíbení v Leslie Nielsenovi, které se ve mně zachovalo. Bohužel už jsem děj totálně zapomněl a vlastně žiji v přesvědčení, že jsem si ho nikdy pořádně nepamatoval. Každopádně další zhlédnutí nepřichází v úvahu, protože chci žít s pocitem, že se mi tento film líbil. A navíc, když tu vidím těch odporných 55 %, tak cítím potřebu ty 3* prostě napálit. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pro mě je toto velmi nepovedený Nielsenův film. Snůška trapných vtipů a hloupý příběh. Na Bláznivé střely ani povedeného Utopence na útěku tento film ani náhodou nemá. Navíc je okatě poznat, jak se tvůrci snaží napodobit styl humoru Z-A-Z, ale nepovedlo se jim to. Pravda, pár fórů se povedlo, ale ty trapné převažují. BTW jen taková zajímavost - Nielsena zde v českém dabingu nemluví Vladimír Brabec, ten v tomto filmu dabuje Andy Griffitha (Matlocka ze stejnojmenného seriálu). Ironií je, že dabér Matlocka Jan Pohan v tomto filmu dabuje právě Nielsena. Prohodily se jim hlasy, ale ani kdyby oba měli své dvorní dabéry, ten film by to nezachránilo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Leslie Nielsen jede s koněm výtahem, paroduje podobnou scénu z filmu Pravdivé lži (1994) a zajímavostí je, že v obou scénách je ve výtahu stejný komparz. (kuky)
  • Když jde v závěrečné scéně Dicku Steelovi (Leslie Nielsen) na pomoc Hulk Hogan, strhne ze sebe tílko a hodí jej za sebe na podlahu. V dalším záběru z kamery umístěné na zemi jej však překračuje. (fifas2)

Reklama

Reklama