Reklama

Reklama

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (753)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se sympatické zombíkobíjkyně navléknou do maskáčů, a neopomenou se do pouště vybavit obuví s podpatky, tak já osobně se mám na co dívat. Já vím, že je tam taky Umbrella, T-virus, kousavé potvory, havrani a nějací ti vojáci, ale mě bavily jen ty holky. Ne, že bych jim plně věřil jejich střelecké a kopací umění, ale docela slušně se mi na to koukalo. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Zánik pouze potvrzuje smutný fakt, že žánr zombie hororu poslední dobou nenabízí žádnou invenci a každý snímek z tohoto soudku donekonečna předvádí stále samé fígle. Nepopírám, že poušťní záběry nebo útok nemrtvého ptactva na konvoj přeživších mají jistou dynamiku, klasicky šroubované dialogy a ryze béčkoidní děj však v zápětí ničí jakoukoliv snahu. Trojka sice překonala Apokalypsu, ve vodách průměru ji ovšem na vlásku drží jen božská Milla:) (viděno v kině) 50% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Béčko jak hrom a pro mě nejlepší RE.Výtečně využitá atmosféra pouště, scéna s ptáky a bitka v ulicíh Las Vegas mě nutí ke čtyřem *. Boj s hlavním záporákem ale skončil pomalu dřív než začal, což je trochu škoda, a na úplný závěr si pro nás tvůrci připravili vrata ke čtvrtému dílu... a já se i celkem těším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kazdopadne jsem cekal vetsi masakr, sice to spatny nebylo, ale rozhodne slo z tematu vytezit vic. Presunuti filmu do pouste rozhodne prospelo, takze misty pripomina Sileneho Maxe. Problem je, ze dost casto jsou jen zabery jak nekdo nekam jde, pripadne jede a nebo rozhovory a je to na ukor akce. Ale akce tu je fakt vychytana, Milla sice pouziva vetsinou jen noze, ale jde ji to s nima a pak stoji za zminku treba rozjizdeni zombiku autem, nemrtvy vrany a podobne, proste sem tam nakej prvotridni napad. Zaverecnej boss taky neni spatnej, ale opet z neho slo vytezit vic. Jsem zvedavej, jestli bude ctyrka, protoze film je tak jakoze useklej a primo si o pokracovani rika. Celkove se jedna o vcelku slusnej akcni film se spoustou krve, par lekackama, peknejma zombikama, solidnim pribehem a super Millou, takze jsem se dobre bavil, ale kulervouci to neni. Tak po druhym skouknuti jsem se bavil vic, pravdepodobne nejlepsi dil serie, skvela akce, skvely hororovy a krvavy sceny, perfektni Milla a paradni masky zombiku, lepsi 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem spokojený se zakončením, které zřejmě není zakončením zatím trilogie, která si stavěla na slušném příběhu a minimálně solidním podkladu ze hry, kde sice systematicky přebrala průběh, ale to nic nemění na tom, že akce je beztak požehnaně. Té v tomto díle jistě je dosti, jenže spíš monotónně než systematicky a hlavně přímočaře za jediným účelem. Zde nejde o příběh, s tím si autoři příliš nelámali hlavu. Zde se totiž jede podle hry, respektive podle herní předlohy, která určuje jedno: zabíjet, zabíjet, zabíjet. A kdyby jste koukali jenom na akční scény bylo by to vlastně jedno. I když beru v úvahu, že celý film je jedna velká nekončící akce, nemůžu říct, že by se mi film líbil. Akce se mi zdá přiliš digitální a co je hlavní oživlé mrtvoly už nejsou tak pěkné a pomalé jako v předešlých dílech. Mršky zmutovaly v takové prapodivné mutanty, což už je i na mně moc. Čtvrtý díl nejspíš půjde do extrémů, do takových jako se mi ani nikdy nesnilo. --- Já nemůžu zemřít Já jsem budoucnost! - Ne, ty jsi další z kreténů a oba tu zhebnem. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (32)

  • Film se měl původně natáčet v Austrálii. (Othello)
  • Severoamerické tržby byly 50,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 147,7 mil. (NIRO)
  • Na plakátu k filmu má Alice (Milla Jovovich) dva samopaly Uzi, ale ve filmu je v ruce nemá ani jednou. (dc125)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama