Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej seriál.Neskutečně sem se těšil až zase bude pondělí a pude v telce.Dokonce sem jej shlédl s přítelkyní která české seriály nenávidí(mimo ordinačky a VKV:-))Je sice pravda že seriál byl trošku lepší na začátku když se sjížděla voda ale i ten konec sem přežil a byl takový lidský.Asi to tak dopadnout mělo a stavá se to asi i v realu.Supr byl hlavně Vaculík alias Křižák a taky Bongo který si mě získal asi až ve 3.díle.Do té doby sem byl na něj alergický.Sou tu i lidé kterým se to nelíbilo,jde hlavně o ty co četli knižku.Já ji nečet ale z film. zpracování sem byl nadšen.Bravo pro Čt ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Speciál Neváhej a toč! o padání do vody na tisíc a jeden způsob prokládaný dialogy "rádoby vtipná věta o ničem - vteřina ticha - jiná věta o ničem - vteřina ticha - Kostková piští - atd." a dalšími pády do českých (odpadních) toků. Scenárista musí chovat k vodákům neskutečnou zášť, že ho kdysi nevzali na splavbu. Jeho jediným cílem je totiž udělat z oslovení "vodák" nové sprosté slovo. A daří se mu to, protože taková snůška hlupců, debilů a agresivních uječených hovad se nikde jinde nevyskytuje. Už první epizoda nezvládla pobavit a neutáhla by ani běžnou sitkomovou stopáž. Natož takřka hodinu v kuse. A autor running joku s výrustky by se měl smažit v pekle, protože mě tím peklo přivodil. Neholduji ovšem hodnocení seriálů po jednom díle, tak si ten odpad zatím nechám od cesty. Zatím. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč se tohle točí. Literární předlohu znám, ale ta s tímto seriálem nemá mnoho společného. Hlavně ta lehkost a vtip, to zmizelo docela. Zůstaly jen prázdné repliky a nanicovaté výkony herců, kterým nevěříte to, co hrají. Rozředěnost příběhu navíc podtrhuje neuvěřitelná stopáž. Ta jedna hvězdička je z nostalgie k předloze. ()

gonga odpad!

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Celý první díl jsem čekal kdy přijde byť jen náznak děje. Nedočkal jsem se. Zato jsem se dočkal blbých vtipů, výplňových obrazovo-hudebních vložek ala přestávka za socialismu a nejasných reáliíí. Promarněná příležitost. Dodáno po dalších dílech-hodnocení se nemění, snad to bylo ještě horší než ten první. Dokoukat se to nedalo. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Disciplinovaně jsem si počkal na konec seriálu, ač bylo už po prvním dílu jasné, že se žádný zázrak nestane. Mám smíšené pocity jako když spadne moje zlá tchýně v mém novém autě ze skály. Vaculík je profesionální přehrávač, Sumec se dostatečně znemožnil v druhé radě Nemocnice, Bongo je vrchol trapnosti a Otouš by se dobře vyjímal v roli pedofilního vedoucího letního dětského tábora. Holky tam nejsou od toho, aby hrály, ale aby se na to dalo aspoň trochu koukat. A nejen ony, ale hlavně překrásné záběry českých řek a vodáckých reálií. Pro mě se tím seriál stává kultovním a považoval bych za zradu sama sebe, snižovat hodnocení kvůli tomu, že se příliš nepodařilo zpracovat skvělou knižní předlohu Zdeňka Šmída. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)

Reklama

Reklama