Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej seriál.Neskutečně sem se těšil až zase bude pondělí a pude v telce.Dokonce sem jej shlédl s přítelkyní která české seriály nenávidí(mimo ordinačky a VKV:-))Je sice pravda že seriál byl trošku lepší na začátku když se sjížděla voda ale i ten konec sem přežil a byl takový lidský.Asi to tak dopadnout mělo a stavá se to asi i v realu.Supr byl hlavně Vaculík alias Křižák a taky Bongo který si mě získal asi až ve 3.díle.Do té doby sem byl na něj alergický.Sou tu i lidé kterým se to nelíbilo,jde hlavně o ty co četli knižku.Já ji nečet ale z film. zpracování sem byl nadšen.Bravo pro Čt ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Speciál Neváhej a toč! o padání do vody na tisíc a jeden způsob prokládaný dialogy "rádoby vtipná věta o ničem - vteřina ticha - jiná věta o ničem - vteřina ticha - Kostková piští - atd." a dalšími pády do českých (odpadních) toků. Scenárista musí chovat k vodákům neskutečnou zášť, že ho kdysi nevzali na splavbu. Jeho jediným cílem je totiž udělat z oslovení "vodák" nové sprosté slovo. A daří se mu to, protože taková snůška hlupců, debilů a agresivních uječených hovad se nikde jinde nevyskytuje. Už první epizoda nezvládla pobavit a neutáhla by ani běžnou sitkomovou stopáž. Natož takřka hodinu v kuse. A autor running joku s výrustky by se měl smažit v pekle, protože mě tím peklo přivodil. Neholduji ovšem hodnocení seriálů po jednom díle, tak si ten odpad zatím nechám od cesty. Zatím. ()

Reklama

keoma26 odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: sterilní, destilovaný roztok, který potírá všechno živé a lidské, hlavním pramenem zábavy je padání do vody a jediným zdrojem poetiky didaktický komentář. Křečovitě rozjásané nadšení a smích doprovází vše, od utopení foťáku po rituální vodácké úkony, to aby divák pochopil, jaká pohoda voda je ... po 6. ultralaciném díle bez poetiky a logiky měním z jedné hvězdičky na odpad. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to místama opravdu hňupovina, ale já jako milovník vodáctví jsem to Nikolaevovi žral díl po díle. Některé herecké výkony nic moc, ale některé zase docela fajn (především Lukáš Vaculík a Arnošt Goldflam), každopádně seriál si celkově drží od začátku do konce svoji vodáckou pohodovou atmosféru i příjemný humor, u kterého se skvěle relaxuje a vzpomíná na loňské vodácké léto. Dal bych normálně 3 hvězdičky, ale přihlédnu k povedené ústřední písni od Kryštofů a především krásné Markétě Frosslové. :-) Knížku jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem dával za 3 hvězdy kvůli prvním 4 dílům, které ušly a seriál byl po delší době ze zábavnějšího prostředí než jen z nemocnic či bytů. Potom, ale škaredě zabředl a vytratilo se z něj i to málo co mi u televize drželo, nastalo děsivé opakování některých hlášek a chování většiny protagonistů, bylo do očí i otrlého diváka novodobých čekých seriálů. Takže 2 hvězdy a to ještě z lítosti. Když si člověk pomyslí jaké pěkné seriály jsme i za dob totality dokázali vyprodukovat a jaké hrůzy se na nás z obrazovek valí teď je člověku ouzsko. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama