Reklama

Reklama

VOD (1)

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne som očakával niečo lepšie a dôraznejšie. Pretože príbeh a scenár vôbec neboli zlé, lenže to spracovanie sa mi bohužiaľ až tak nepozdávalo. Nejako to nemalo poriadny spád a miestam to pôsobilo dosť nudne, až sa mi pri tom poriadne zívalo. Herecké obsadenie bolo celkom schopné, aj keď Renée ma v tomto prípade nijako zvlášť neočarila ako pri iných filmoch, tá rola jej nejako nesadla. Potenciál to však celkovo malo iste vyšší, možno by nebolo na škodu, keby z toho miestami nechcel Clooney nasilu robiť aj komédiu. Tomuto príbehu by sa skôr hodila nejaká dramtickejšia atmosféra. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

In the beginning, the rules were simple. There weren't any. Ztreštěný žánr screwball komedií na rozdíl od pravěku amerického fotbalu svá přísná pravidla měl- a jedním z nich je chemie mezi hlavními postavami. Jakkoli je poznat, že většinu scénáře George Clooney přepsal (a žádal o credits WGA, nicméně ta mu jeho žádost zamítla a on se následně vzdal hlasovacích práv), v snímku plném rozkošných situací, parádních hlášek a carygrantovského fluida Mr. COOLneyho je jeden navíc. Hlavní ženská hrdinka Renéé Zellweger, které chybi drzost Katharine i roztomilost Audrey, krása Grace i oduševnělost Ingrid. Stejně jako v životě, i na plátně to George zvládá s přehledem sám. Jen by měl pochopit, že film je kolektivní hra, kde musí mít i ostrostřelec jako on slušného přihrávače. Náramně jsem se bavila, ale coby milovník nejen filmových přestřelek mezi pohlavími se přimlouvám za reparát. 80% je tentokrát výjimečně mááálo. I když souhlasím s Adrianem: yummy. George je, s prominutím, k sežrání. Skoro tak jako člověk, který leží vedle vás a dává vám vzpomenout, že i když na plátně jsou screwballs ohrožený druh, realita jimi nešetří. :) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

George Clooney konečne posunul hranice filmu so športovou tematikou tak, kam ešte žiadny iný film nedošiel a zároveň v ňom dal obávanému slovku 'klišé' hodinovú výpoveď. Úžasná, milá a šik kombinácia žánrov, v ktorej si každý nájde svoje miesto, takmer dokonale zapadne a Clooney vytiahne tú správne žánrovú kombináciu takmer v každej scéne, či situácii. Nebojí sa robiť si srandu v tých najvážnejších situáciách, či zamiešať romantické pletky do čisto chlapskej futbalovej atmosféry. Herci sú príjemný, dej nenudí, občas si to pýtalo viac humoru, ale ten pocit za po chvíli vytratí. Dobrý pocit z filmu však pretrváva ešte dlho po jeho skončení. 85%. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, co tohle bude zač, jelikož s Clooneyho dřívějším režijním počinem Milujte svého zabijáka jsem měl celkem nemalý problém jej strávit. Byly neopodstatněné. Leatherheads, jakožto retro komedii, nechyběla nápaditost a přímo sršela svěžím vtipem přesně dle mého gusta. Clooney-režisér si s příběhem o profesionálním americkém fotbalu v plenkách pěkně vyhrál a jelikož mu nejspíš zbyla dostatečná zásoba energie, vyhrál si i coby Clooney-herec před kamerou a to s takovým šarmem, že zastiňuje zbytek hereckého ansámblu, dokonce i Renée Zellweger, jejíž výkon je protentokrát jen mile sekundující. Navíc bylo znát, že se rozpočet pohyboval ve větších číslech, což umožnilo ruku v ruce s dobovou hudbou Randyho Newmana, aby z filmu atmosféra dvacátých let přímo dýchala. Nemám americký ani žádný jiný fotbal rád, ale ani to mi nebránilo si tento chutný pamlsek opravdu vychutnat. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší Clooneyho réžijný počin sa nesie vo veľmi uvoľnenom duchu. Príbeh rozpráva o skupine futbalistov, ktorý chceli preraziť a zarábať si tým čo vedia a čo ich baví. Do lona im padol zázračný chlapec a vojnový hrdina Carter. A tak to využili. Film sleduje tri dejové línie - prvá je o víťazstve, druhá o priznaní pravdy - pretože okolo Carterovho hrdinstva sa vznášajú pochybnosti a tretia je romantická. Film v značnej miere zachraňuje vtip. Podarené vtipy na vysokej úrovni dielo vyzdvihujú a robia ho zaujímavejším. Tri línie, ktoré sa neustále prepletajú a ovplyvňujú bohužiaľ nedokážu zaujať. Myslím si, že je to s časti aj moja chyba, pretože filmy o športe ma nikdy nejako nebrali, aj keď atmosféra 20 rokov v Clooneyho podaní je naozaj nezabudnuteľná. Filmu chýba potrebná dávka veľkosti, ktorý by dopomohol k tomu aby sa film bral ako skutočný príbeh a v druhom rade aj určité čaro, ktoré by s toho spravilo krásnu rozprávku. Film je príjemný, ale má až príliš veľa nudných miest a hluchých dialógov. Všetko to zachraňuje Clooney a Zellweger ktorých hašterivé dialógy sú zdrojom mnohých vtipov a situácií. Nadpriemerne natočený priemer. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Když na konci odchází Dodge Connelly (George Clooney) od skupiny oslavujících hráčů, má celý dres od bláta, přestože byl předtím omyt vodou. Když se pak objeví v dalším záběru, je jeho dres na hrudi už zase tmavě modrý. (fisus)
  • John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl (od r. 2005), ve kterém současně účinkoval. (Rodriguez)
  • Postava George Clooneyho měla svůj reálný základ ve skutečném hráči amerického fotbalu Johnym "Blood" McNaillym. (Rodriguez)

Reklama

Reklama