Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že když už z nejlepšího filmu Eliho Rotha v pokračování udělali komedii, měl jsem se asi někde smát. Jen pořád nemůžu přijít na to, kde to asi tak mělo být? A právě největší chybou a slabinou tohoto filmu je fakt, se je pokračováním něčeho, čemu to nesahá ani po kotníky, přetahuje to děj z divočiny do tradiční tuctové střední školy v době plesu (taková klasická, zdá se, že už nejen americká úchylka - vždycky mě baví, jak ve filmech všichni o plesu mluví jako o životním zážitku, vyvrcholení jisté životní dekády, tom nejlepším, co je může v životě potkat, o tom, že když to vynechají, zhroutí se jim život, a pak ten ples vypadá jako nejpodřadnější vesnická zábava v místním rozpadajícím se kulturáku). Kdyby to nemělo nic společného s Rothovým filmem, nenavazovalo to na něj a jmenovalo se to jinak, i by to šlo. Jenže takhle pořád člověk myslí na původní Cabin Fever a jen nevěřícně kroutí hlavou. Takhle to zaujme akorát tak svou nechutností (scéna s penisem je fakt nechutná), zábavným závěrem ve strip klubu a následnou animovanou sekvencí a vlastně taky trochu tím (/ne/záměrným?) retro nádechem. Ale jinak, slabota, hodně velká. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný úvod byl velmi chytrým tahem jak fandy prvního dílu nalákat na lep. Stejný dojem jsem měl i při úvodní a závěrečné animaci, které se pánům tvůrcům skutečně povedly a zcela jistě patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Sice nejde o nic originálního, ale vyobrazení cesty, jak se nákaza dostala až do školy a posléze i dále bylo zábavné, trefné a dokonce i slušně zvládnuté po výtvarné stránce. Ani chvilku jsem se u ní nenudil a je jen škoda, že takových pasáží tam nebylo o něco víc. Zcela určitě by to zvedlo celkovou kvalitu tohoto snímku. Pak již přichází na scénu náš starý známý zástupce šerifa, který se rovněž chvilku objevil i v jedničce. Jeho hlášky patří ke zlatému hřebu večera a já toho blázna vážně žral. Jeho rozhovor s řidičem autobusu je prostě nezapomenutelný, stejně jako poslední věta nočního hlídače. Co se atmosféry týče je to však již o dost horší. Přestože se ve filmu objevila spousta krve, boláků, upadlých nehtů, zubů a zvratků, tak já se u těchto scén moc nebavil. Pokud tedy nepočítám scénu z bazénu, nebo močení do punče. Podobných špeků tu bylo docela dost a to je taky asi jediný důvod proč jsem to nevypnul už v polovině. Rovněž herecké výkony většiny aktérů jsou minimálně o dvě třídy horší, než tomu bylo u jejich předchůdců. Místy jsem si připadal, že se dívám spíš na nějakou teenagerskou komedii, než na horor. Nejsou zde sice žádní šampóni ani kdovíjaké krasavice, ale jejich tragický projev byl spíše k pláči nežli k smíchu. Tento film si určitě nepřidám k mým oblíbeným a bude hodně dlouho trvat, než si jej znovu pustím. Docela mě tak mrzí, že se tvůrcům nepodařilo ani z poloviny využít potenciál, který jim zanechal otevřený konec z jedničky. ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Z originálního Cabin Feveru zbyla jen nákaza, hnus a policista "sympaťák". Hnusu je však na můj vkus až příliš, je navíc trestuhodně nevyužitý! Například - ve filmu je asi pětiminutová scéna, v níž si jeden z hlavních hrdinů amputuje nakaženou ruku cirkulárkou a následně si jí opálí let-lampou - takže jde o typ scény, v níž napětí vygraduje do úžasných výšin, ale jaký to má efekt, když stejného člověka asi za dvě minuty zabijí? Často to vypadá, jako kdyby se scénárista uprostřed natáčení zbláznil a začal přepisovat scénář. Celkově bych Summer Fever ohodnotil jako podprůměrný sequel, kdybych ho však měl hodnotit film jako samostatný, možná bych udělil hodnocení nejhorší, takto jsem aspoň zavzpomínal na (podle mě) vydařenou jedničku. Málem bych zapomněl zmínit velký (největší) klad filmu a to, že jde o snad jediný "předapokalyptický" film, který jsem kdy viděl! A animované části filmu jsou taky povedené, ale do hororu se nehodí. Zda jsem pro pokračování? Ano, pro zombie filmy mám slabost, ale režii bych opět svěřil Rothovi, který odvedl podstatně lepší práci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mně se dvojka líbila víc. Tvůrci razantně změnili prostředí. Z lesa rovnou na maturitní ples. A houfy studentíků ze střední drastickým (rozuměj nechutným) způsobem umírají na následky nákazy po požití kontaminované balené vody. Ubylo černého humoru, ale za to tvůrci nešetřili nechutnostmi většího kalibru. Vůbec to není pojato jako tucty "teenage" hororů. Právě, že tento se v mnohém odlišuje svou originální invencí, vysmívá se a kreslený závěr působil velmi netradičně. Ridera Stronga jsem kvůli jeho radikální změně image vůbec nepoznal a hrál zde pěkně žárlivého a vyšinutého magora. Ostatní herci, jako Andrews, Wasserová, Axelssonová, Dealová, Kelley, Senter nebo Segan si ve filmu odehráli své a většina z nich ve filmu nepěkně umřela. Skvělý horor a s jedničkou to má, kromě dvou herců, pramálo společného. Ti West dal brutální KO Eli Rothovi. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nezmyselná strata času. Komu sa páčila jednotka, nech na toto radšej ani nesiaha. Jednotka mala vynikajúcu atmosféru chaty a seriózne poňatie, ale tento film nemá ani jedno. Film sa proste nedokáže rozhodnúť, či chce byť vážny a dávať nám slušné gore efekty, alebo chce byť komédia a vrhať na nás splatterove spŕšky krvi (5 metrov ďaleko striekajúce krvavé grcky). K tomu už spomínané krvavé scény vždy rozdeľujú desať minú trvajúce stupídne dialógy. Miestami som mal pocit, ako keby som pozeral Prci, prci, prcičky, lebo tí teenageri čo tam dorábali bolo až choré. Tento film patrí medzi jasné americké sračky a výsmechy hororov. 20% Dávam za pár vydarených gore efektov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama