Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

tron 

všechny recenze uživatele

„Počujte, Cooper, poznám vás len pár minút, ale už viem, že vás nemám rád. A myslím, že ani vy mňa. Tak si aspoň navzájom neprekážajme, áno?“ Je to zrežírované tak dobre, že som ochotne prehliadol i tých pár logických nedostatkov, ktoré to malo (prečo sa nikto v zombíčinách nešplhá na strechu?). Ako hovorí stará legenda, kultový maskér Tom Savini, dobrý kamarát Georgea A. Romera, mal pôvodne v jeho NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH robiť masky. Ale povolali ho do „vietnamskej vojny“. Keď sa vrátil, robil Romerovi masky aspoň pre voľné pokračovanie (ÚSVIT MŔTVYCH)... a v roku 1990 si parádne zrežíroval remake samotnej čierno-bielej NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH, jedného z najlepších hororov vôbec. Urobil to bohovsky, je to krásne farebné, no nie je to „otrocký scéna po scéne prepis“ (ako sú dnes PSYCHO alebo KARANTÉNA). Naopak, ide si to (v rámci možností) vlastnou cestou a je to predsa len troška o niečom inom, ako Romero. Ďalším výrazným plusom je geniálny Tony Todd; vždy je super, ak sú strany vyrovnané a hoci sú zombíkov desiatky, jeden dvojmetrový chladnokrvný Todd s brokovnicou vyrovnáva skóre, tak dobre, až by jeden povedal, že to skončí dobre. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to bude asi svatokrádež, ale remake Night of the Living Dead považuju za zdařilejší a pohlednější, než jeho originál. Ale ani tenhle fakt nestačí na moje více než průměrné hodnocení. Většinu času je to totiž stále stejná nuda - několik lidí se chová více nebo méně jako naprostí dementi, neustále na sebe ječí a hádají se o blbostech a mezitím zatloukají hřebíky, fakt odvaz. Malým lákadlem je možná účast Tonyho 'Candymana' Todda, a také hlavní ženská postava, velmi sympatická zrzavá amazonka (Patricia Tallman), je oproti jedničce mnohem propracovanější, emancipovanější, životnější. Ale její dotaz, který nadhodí (a který musí mít na jazyku každý soudný člověk už od původního filmu) - "Proč nevyběhneme ven a neprokličkujeme mezi těma pomalýma mátohama pár mil do nejbližšího města?" - zůstane bez logické odpovědi. Ale konec filmu se mi tentokrát hodně líbil - jižanský střelecký mejdan s táborákem byl fajn a naplnil mě pozitivní energií. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný remake. Nesnaží sa tromfnúť čiernobiely originál, ale si ide svojou ľahko béčkovou a menej ambicióznou, ale o to viacej zábavnou cestou. V meradlách modernej (a farebnej) podoby hororového žánru si vypomáha morbídnym humorom a surovšou brutalitou. Poteší aj vyznenie kritiky spoločnosti v doslovnejšom, až karikaturickom vyvrcholení. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako první film jsem viděl originál, ten mě však tolik nezaujal, měl skvělou atmsoféru, ale postavy kromě Bena stáli za prd, v tomhle ohledu, je remake o dost lepší. Třeba hlavně u Barbary, je to dobře vidět, v původním filmu naprosto k ničemu, ale zde prošla nějakým rozvojem, nakonec jsem jí fandil, aby přežila i ostantím postavám jsem začal fandit, což se mi u originálu nestalo. Tam jsem kromě Benovi většině přál jen to nejhorší. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Do úlohy holohlavého, polonahého zombíka, ktorého Barbora (Patricia Tallman) zneškodnila pri pokuse prejsť oknom bol obsadený taxikár, ktorý viezol Toma Saviniho na natáčanie filmu a ten mu ponúkol možnosť zahrať si túto malú úlohu. (beso74)
  • Stejně jako v původní verzi se ve filmu neobjeví slovo „zombie“. (Mr.Hudson)
  • Vo filme si zahral aj herec Russel Streinger, ktorý stvárnil postavu Johnnyho v čiernobielom originále od Romera. Objavil sa tu na konci filmu ako šerif. (tXtX)

Reklama

Reklama