Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To základní zůstalo (což je dobře) a určitých věcech se šlo jiným směrem (což je snad ještě lepší). Původní snímek působí spíše dokumentárním dojmem, jeho jmenovec je více filmovější. Největší rozdíl je v postavě Barbary, která byla v originále naprosto k nepoužití, zde je rozhodná a nejde pro ránu daleko. Také postava Bena byla pozměněna a Cooper má méně charizma, než jeho předobraz a je ještě více nesnesitelnější. Chybělo mi více "mlsání" zombíků a tísnivější atmoška.Celkově se jedná o opravdu povedený remake. PS : Sledoval jsem oba snímky v jediný den a nenudil se ani u jednoho a jsem rád, že Savini točil invenčně a nepředvedl tupý opis přes kopírák (Stopař - 2oo7). ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že kdybych neviděl originál, tak by se mi tento remake líbil mnohem víc. Scénář je až na několik výjímek a na závěr filmu stejný. Docela se mi líbila proměna hlavní hrdinky, která byla v původním snímku jak uhranutá, na opravdu velice drsnou slečnu, kterou střílení zombíků očividně velice bavilo. Hráli zde již opravdoví herci, což možná trochu ubralo na jistém kouzlu filmu. Vzpomínám si, že jsem tenhle film viděl s kamarádem, když mi bylo asi deset, tenkrát jsem z toho měl ještě dlouho bobky. Tentokrát jsem byl odvážnější :-P. Myslím, že tenhle remake není vůbec zbytečný a doporučuji ho těm, co originál znají....no a i těm ostatním. 70% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Remake Romerovi legendární klasiky, který se velmi drží předlohy, přesto se vydal vlastní cestou... Největší změnou, patrnou už během prvních scén filmu, je atmosféra. Těžká, depresivní, potemnělá nálada originálu z roku '68 je zde nahrazena akcí. Někomu se to bude zamlouvat, dle mého to je ale největší mínus jinak "kvalitního B-filmu". Romero dokázal navodit stísněný pocit už úvodní scénou na hřbitově, u Saviniho si na to budeme muset počkat až do závěrečné dvacetiminutovky... Postavy prodělaly během dekády proměnu. Některé více - z Barbary je akční hrdinka podobná Mille Jovovich, některé méně - Tom je pořád nevýrazný klučík. Celkově ale šla jejich už tak průměrná prokreslenost do háje. Nejlépe dopadla postava Bena, která může děkovat obrovskému charisma Tonyho Todda. Uspěchanou proměnu Barbary z plačící dívky v neohroženou vražedkyni už o něco méně zachraňuje Patricia Tallman, pořád to ale zvládá a oni dva jsou jediní, které si asi zapamatujete. Zbytek jsou jen figurky ztvárněné (pod)průměrnými herci. Například z tak skvěle protivné a slizké postavy Harryho Coopera je zde prostě už jen dement. Za těch 22 let, které jsou mezi snímky, se nejvíce hnuly asi maskérské možnosti. Zombíci už nejsou jen vybledlé mátohy (tedy ne všichni), někteří i hnijou před očima. Jen škoda, že Savini nezvládl první část filmu, která je bez atmosféry a zajímavých postav vcelku nezajímavá. Dění začíná houstnout až ve chvíli, kdy dojde k nehodě na pumpě. Pak teprve scény začnou mít nějaký spád. Režisér, kupodivu, na konci také dává najevo větší opovržení lidstvem, než původně Romero. Scény, kde lidé pro zábavu střílí do zavěšených zombie nebo s nimi bojují v ohradách dnes díky zpravodajství, které nám běžně ukazuje podobné záběry z válčících zemí působí velmi mrazivě. Přesto všechno se ale na film příjemně kouká. Bát se u něho asi nebudete, ale jako zábavné béčko funguje pořád dobře. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečné rozhodnutie Patricie Tallman na sto percent kvitujem. Na Night of the Living Dead sa podpísal čas. Aj keď ma niektoré pomerne desivé pasáže, väčšinu času diváka v roku 2024 vystrašiť jednoducho nedokáže. Aj tak však nejde o žiadnu nudu, tých 88 minút ubehne naozaj bez problémov. Tony Todd alias Candyman bol navyše skvelý. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana. (kesinaa)
  • Bill 'Chilly Billy' Cardille hrál reportéra v původní verzi z roku 1968 i tomto remaku. (Chatterer)

Reklama

Reklama