Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Kaka 

všechny recenze uživatele

"Sorry boys, all the stitches in the world can't sew me together again. Lay down... lay down. Gonna stretch me out in Fernandez funeral home on Hun and Ninth street. Always knew I'd make a stop there, but a lot later than a whole gang of people thought... Last of the Moh-Ricans... well maybe not the last. Gail's gonna be a good mom... New improved Carlito Brigante... Hope she uses the money to get out. No room in this city for big hearts like hers... Sorry baby, I tried the best I could, honest... Can't come with me on this trip, Loaf. Getting the shakes now, last call for drinks, bars closing down... Sun's out, where are we going for breakfast? Don't wanna go far. Rough night, tired baby... Tired...." Jeden z nejlepších mafiánských filmů všech dob. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ako keby som znova stál pred tým sudcom a pekne mu to vybalil!"....Vynikajúca gangsterská dráma o mafiánovi, ktorý sa snaží skoncovať so svojím doterajším životom a sníva neuskutočniteľný sen o bahamách. Od začiatku vieme kam to speje. Carlito Brigante je príliš veľká ryba na to, aby len tak zmizol. Celý film sa nesie v pozvoľnom tempe, pomaly graduje až do veľkého finále v 20 minútovej naháňačke a povestnej prestrelke, ako inak na schodoch. Tragické finále sa končí tak, ako bolo naznačené...Vynikajúco vykreslená atmosféra newyorskémo harlemu a všadeprítomnej smrti, úžasná réžia, vynikajúci Al Pacino, výborný, takmer nespoznaťeľný S. Penn a dojímavá hudba = jeden z mojich najobľúbenejších filmov, podobne ako ďalšia DePalmova klasika Scarface...Spomínam si, keď som na to bol v kine /úúhaaa, to už je 16 rokov?/ ,dĺĺĺho som to nevedel dostať z hlavy von. Legenda gangsterského filmu. Nejde mi nespomenúť trailer na tento film, ktorý je podmazaný hudbou od J. Williamsa z filmu Narodený 4.júla. Púšťal som si ho dookola, neustále, nevedel som sa ho nasýtiť...Najkrajší trailer aký som videl, ťažko ho niečo prekoná...100%. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ne že by Carlito byl vyloženě nesympatická postava, ale zase jsem se nějak nemohl přinutit mu výrazně držet palce. Sice pořád opakuje, že "toho chce nechat", nicméně se neustále motá kolem fochu. Děje ve filmu zas tak moc není, hlavním kladem jsou herci. Al Pacino snad podobnou roli ani zkazit nemůže, Sean Penn ala Lennon zato předvádí jeden z lepších výkonů své kariéry. Vzato kol a kolem je to pro mne jen mírně nadprůměrný film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný gangsterský snímek, Brian De Palma se tentokrát vydal cestou opačnou Scarface a místo epického vzestupu megamafiána se rozhodl pro skromnější příběh zašlého gangstera, který si chce jen vydělat pár dolarů a odjet daleko pryč od svého minulého života. Film je o poznání citlivější, emoce vzbuzuje silnější a k tomu i lépe než předchozí Scarface, je jednodušší sžít se s hlavním hrdinou a držet mu palce, k čemuž mimo jiné napomáhá také láska, která byla doposud v mafiánských filmech odsunuta na druhou (někdy i třetí) kolej. Co má Carlito's Way však se Scarface společné je brilantní výkon Al Pacina, jemuž navíc skvěle sekunduje i Sean Penn. Akce je zde myslím tak akorát, speciálně ta závěrečná má úžasně tísnivou atmosféru, až se budete u obrazovky bát dýchat. 9/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mafiánské opusy se vždy vyznačovaly svou epičností a ani Brian De Palma nejde jinou cestou, pokusil se však zažitá pravidla žánru trochu ozvláštnit. Už sám fakt, že tentokráte ztvárňuje Al Pacino člena ne americké odnože organizace cosa nostra, ale člověka z komunity portorické či latinskoamerické, snímek dost ozvláštňuje, minimálně hudebním podkresem a druhem zobrazovaného tance...:-) Al Pacinův Carlito je však navíc podroben pochybnostem krize středního věku a ve fázi bilancování a přehodnocování životních hodnot je v rámci žánru postavou nanejvýš originální. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Al Pacino v rámci prípravy na rolu strávil istý čas v East Harlem v spoločnosti autora knižnej predlohy Edwina Torresa, aby sa lepšie s postavou a atmosférou miesta zžil. (Elessar.)
  • Carlitova (Al Pacino) slova: "You're in trouble, when you can't see the angles no more, you're in trouble maybe, you're in trouble..." jsou použita ve skladbě "Troubled" od skupiny RMB z alba "This World Is Yours" z roku 1995. Nebylo to poprvé, co si Rolf Maier Bode vypůjčil Al Pacinův hlas do svých písniček. Použil i jeho hlášky z filmů Zjizvená tvář (1983) či Vůně ženy (1992). (PogoJoe)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama