Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

mm13 

všechny recenze uživatele

Dobre plynúca mysteriózna mozaika s nie práve najšťastnejšie zvoleným hlavným predstaviteľom, ale predsa pútavá, chcete vedieť, ako to skončí. No, a končí to podivne, po dejovej stránke síce všetko klapne, ale čo tým chceli autori povedať už mi uniká. Ako čo i len pozastavenie sa nad vzťahom Boha a človeka podivné, ako pozitivisticky ladená moralitka blábol. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá podívaná, která postupem času krystalizuje z prvotní prapodivný fantasmagorie. Devítky připomínají takovou lehkou Lynchovinu, která ve finále (proti všem očekáváním) dává smysl. Jednání a motivace jednotlivých účastníků téhle hry s osudem sice nemusí být až do finálních titulků úplně zřejmé, je ale s podivem, že při zpětné rekapitulaci do sebe jednotlivé střípky pěkně zapadnou. A zatímco Lynch sám nezná odpovědi na vlastní mystéria, August řešení nabízí. Nedělá to prvoplánově, chce přece jen trošku zamyšlení v otázkách "kdo byl kdo a proč dělal to a to", ale člověk se toho vysvětlení nakonec dobere. Zkrátka tenhle film musíte nechat "doznít", aby měl ten pravý účinek. Takže jo...! Devítky jsou pro mě celkem překvapení - jak zábavností, tak způsobem zpracování a nakonec i skvělým výkonem Ryana Reynoldse (kterého si můžete vychutnat hned ve třech polohách). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po Man From Earth nic nového pod sluncem, přesto ale nápadité a pozoruhodně svěží. Od úvodní zašmodrchanosti v ději až po jemné rozplétání nitek dramatických příběhů se jedná o citlivý film, jehož uměleckou hodnotu ocení nejeden zhýčkaný divák. Další srovnání se nabízí např. s Inception, kdy film ve svém jádru není ani zdaleka tak složitý, jak se navenek snaží působit. Vůbec ne, holt si jej akorát každý přebere po svém s tím, že hlavní pointa se neztratí nikomu. Neměla by... Jinak slova chvály na Reynoldse už mě vážně nebaví pět stále dokola :-). August natočil snímek, který se na DVD neztratí ani v prosinci - howgh. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu asi nejzajímavější a nejzamtenější film. Ve filmu je patrná snaha tvůrce vytvořit velice originální a záhadnou atmosféru, která diváka přibije k sedačce od začátku do konce. Musím se přiznat, že na mě to dosti zafungovalo. Film má spoustu neojedinělých záběrů, ze začátku vypadá jako pomatená komedia a končí jako božstvo! Velice kreativní posun v rovině filmu. Kamera je skvělá a "autentické" záběry mě velice překvapily. V podstatě je tenhle film něco mezi mementem, number 23 a klubem rváčů. Jenom s rádoby hlubší tématikou. Nemám vesměs žádné výtky, jenom jsem byl zmatený z první části a konce, dle mého neměla jeho žena (McCarthy) a jeho dcera (Fanning) v posledním záběru nic vědět, pak by to bylo super. Mám z toho zvláštní pocit, ale musím dát 4*. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

začína to jako normální život herce který udělá v životě chybu a musí být doma jako vězen pak ztoho vileze uplně nevystvětlitelná věc všechno zmízí a začne to zase od začátku tentokrát jinak hlavní postava je uplně někdo jinej (Scénarista) který točí svuj seriál v jeho životě jsou uplně stejné postavy pak točí reality show a pak zjistí uplnou kravinu nechci ve svém komentáři spoilerovat...jede se dál pak je zase nekdo jinej a vznikne ztoho všeho jedna velká KRAVINA příběh je to dobrej herci taky ale závěr? Prostě je to jen další psycho-film který pochopí málokdo nejspíš jsem jeden stěch co to nepochopí ani kdyby to viděly pětkrát proto tři hvězdy :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama