Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ferrellovo herecké zapálení je podobné třeba tomu Jacka Blacka, minimálně intenzitou a musím uznat, že poslední dobou to na mne působí ve výrazně pozitivním smyslu. Už jen nápad natočit komedii o naprostých lůzrech, kteří to svou pílí dotáhnou až ... na čtvrté místo, které stejně nic neřeší :-) a to vše v dobových retro kostýmech, které jsou svou kombinácí s účesy prostě šílené, je jednoduše slibný. Některé hlášky ( "Kdo je kurva Bambi?", "Jakoby mi do očí chcala kočka" nebo "Panikařte! Je to jako na Titanicu, ale plném medvědů") mne nekompromisně zválcovali a ikdyž má film pár hluchých míst, nakonec si můj hlas svým osobitým způsobem jakým zachází s klišé sportovních filmů získal. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, bavil jsem se. Hlavní trio nemá chybu stejně jako některé vedlejší postavy. André Benjamin mohl snad více mluvit. Po dlouhé době mě nějaká současná hraná komedie skutečně rozesmála a ne jedenkrát. S chutí bych si to pustil hned znovu, možná na druhou projekci tedy dojde. Samozřejmě: scénář je fádní, ale doprovázen perfektní sedmdesátkovou atmosférou ( která na mě dýchla - slušně), již podporuje vypečeně povedený soundtrack - vůbec celá zvuková stopa způsobuje masakr, nenadělá tolik neplechy. Škoda jen nepotřebné souložící scény, k tomu naneštěstí vůbec nezvládnuté a pár až moc fekálních ftípků. Jenže scény s medvědem ( 'jestli máte někdo mimino, použijte ho jako štít'.. 'dokud budu živ' ..), scény přímo ze hry (skutečně perfektně zvládnuté oproti jiným sportovním komediosnímkům) a mnohé další, co rozechvěli mojíí bránici, vše vyvažují. Slabší 'slušné':) čtyři._jedna dolu - lepší průměr ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje už poněkolikáté tutéž postavu, ale tentokrát v tak kouzelně pitomém filmu! Až jsem se divil, jak moc mě Poloprofesionál bavil. Momenty typu rvačky během komerční přestávky nebo scény s revolverem, představení Woodyho Harelsona ("Mimochodem když uvidíš tchoře, zkus ho zabít. Není to mazlíček!"), senzační špičkování dvou sportovních komentátorů, hipík, kterému nechtějí proplatit šek... Všechno to na mě (s výjimkou minima trapasů) působilo velice svěže a vtipně. Určitě byl dobrý tah nepsat scénář tak, aby vtipy či "vtipy" trousil jen Ferrell, ale štědrou porci jich nadělit i ostatním postavám. K tomu ta výborná Shapirova hudba a roztomilá dobová atmosféra. Paráda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ty 3* jsou ale s hodně odřenýma ušima :-) ! Každopádně, na to, že jde o film s kašparem Ferrellem, jde ve výsledku o poměrně menší ujetost, než jsem čekal, a to i přestože se právě Ferrell ani zde příliš nedržel při zemi a opět tu předvádí své exhibicionistické herectví, plné těch nejšílenějších a nejpotrhlejších ksichtů, gest a keců, co lze snad jen vyprodukovat. A může za to především zas až ne tak ztřeštěná zápletka, která dokonce má i několik vyložěně dramatičtějších momentů a nejde tak vlastně jen o pro Ferrella typický sled co nejbláznivějších gagů, ve kterých na sebe strhává veškerou pozornost a vše ostatní jde zcela stranou. Tady má děj docela výraznou roli a přestože se nejedná o jakoliv nápaditou podívanou, rozhodně nenudí, má spád, působivé postavy a poutavý vývoj. Ještě musím zmínit Woodyho Harrelsona, který když se objevil na scéně, čekal jsemod něj vystoupení alá Kingpin, ale jeho postava zde byla čistě vážná a pro film i hodně výrazná. Poloprofesionál je ale zkrátka poměrně nevšední podívaná, kde se docela slušně podařilo skloubit ten nejztřeštěnější humor s dramatickou složkou, přesto ale celkové vyznění dopadlo přeci jen dost slabě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebesa chtějí, abychom vyhráli. Podpálím ti barák." Pokud bych byl vlastníkem basketbalového týmu, tak bych také chtěl být jeho trenérem, nejlepším plajerem i zpěvákem, ale pokud by to bylo možné, tak na zápas s medvědem bych nominoval o něco méně důležitějšího borce, než jsem já. To Jackie Moon si tohle všechno zařídí sám a kdyby věda poněkud svižněji reagovala na potřeby trhu, tak by po palubovce v dresu Tropic pobíhal pouze on se svými klony. Je tedy smutnou pravdou, že tohle není film, ale pouze sestřih ferrellovských exhibic, ale kdo má jeho řádění rád, tak by neměl být vyloženě zklamán. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Coffee Black má vo finálovom zápase dva rozdielne typy topánok. Spočiatku má oranžové topánky adidas s modrými pásikmi, neskôr má ten istý muž obuté oranžové topánky Puma. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo Flinte (Michigan, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA). (Arsenal83)
  • Grizzly Rocky byl k hranému souboji vycvičen Randym Millerem, který pak také Ferrella v nebezpečné scéně zastoupil. Za nedlouho poté při cvičení soubojů Rocky zabil člena týmu trenérů. (Michalek)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama