Reklama

Reklama

Thor

Trailer 2

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 947)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mohla to být tupá podivnost s partou naleštěných manekýnů, ale díky pedantickému vedení Kennetha Branagha z toho vznikla nádherná pohádka s mytologickými proporcemi, velkou mírou noblesní ironie a především s výborným Chrisem Hemsworthem (ten totiž věnoval přinejmenším stejně úsilí herectví, jako své prvotřídní muskulatuře) a jako vždy neodolatelným glosátorem Stelanem Skarsgårdem. Trochu to kazí dozblbnutí stejně křehká Portmanová a některé nablblé kiksy ve scénáři (možná i v českém překladu) i trochu prkenné triky, ale na to všechno v důsledku se*e Fenriz... příznivce hyper-efektní blockbusterové moderny to nejspíš nezaujme, ale milovníky poctivé epiky s pěknou výpravou a kouzelnou atmosférou by Thorův Mjolnir měl plácnout po hlavě celkem výživně. Správná frekvence, Kennethe! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Komiks podle Shakespeara? No, vlastně proč ne. Akce je slušná (v první „tmavé“ třetině jí ale podráží nohy 3D), příběh se vyvaruje přílišných logických lapsů a Thor se během filmu vyprofiluje v jednoho z největších žánrových sympaťáků. Využití postav je ale sporné. Zatímco „trojúhelníku“ na hradě (král a dva synové) dává Branagh prostoru dostatek, ostatní postavy nechává nedůstojně paběrkovat (což je extrémně znát především na žalostném představení Thorových spolubojovníků). Režijně se Branagh se svou „první velkou akcí“ popral celkem srdnatě, jisté rezervy ale zakrýt nedokázal (špatné zpomalovačky, nevhodné zkosené úhly). Spíše velkolepější pilot seriálu, nežli plnohodnotný film, který nabízí více herectví, než je na žánr zvykem. Ve zkratce: Thor je svým vyrovnaným tempem o něco lepší, než druhý Iron Man, první Iron Man ale fungoval lépe coby celek a Neuvěřitelný Hulk zase nabídl o chlup vydařenější akční scény. Přijatelných 70%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ashley Miller, Zack Stentz, Don Payne .. Pěkných, zábavných, bezproblémových a vtipně comicsových 75% - s tím, že nejhorší momenty z celé kinoprojekce obstaralo zjištění (a slyšení) dabingu k mého nejočekávanějšího snímku roku; SUPER 8. ___ Mål, mål - men finländarna... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Proste dobre spravená komixovka. Pôvodne boli moje očakávania malé, ale to všetko sa rozplynulo ako prach nad Jotunheimom. Slušná audio-vizuálna show s veľmi vhodným výberom (povedal by som všetkých) hlavných predstaviteľov, ktorá ladí snáď po všetkých stránkach. Dejovo nič prekvapujúce, ale to sa od tohoto žánru očakáva. Celkovo by som však určite priložil za vrece akcie, pretože tej tam mohlo byť podľa môjho vkusu podstatne viac. Ináč, to je veľmi pohodový film, ktorý pobaví a určite stojí za pozretie. Podľa mňa - omnoho lepšia zábava (po každej stránke) než kolega Captain America. ... You want to go to Jotunheim? This isn't like going to Earth, where you summon a little lightning and they worshipped you as a god! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ach, ty komiksy. Ty mi dávají. Ve finále o krapet menší blbost, než jsem očekával. Bohužel hlavně hodně nekonzistentní. Snímek je totiž bohužel poměrně neucelený a moc neví, kde je mu lépe. Hybridní Thor je nicméně velmi sympatický archetyp svalnatého hrdiny, který naštěstí mile a obratně dávkuje nekřečovitý humor (zvlášť dobře působí v civilní části). Potěší i svérázně pojaté vizuální efekty a Doylova hudba. Natálka tentokrát bohužel na půli cesty.. Asi budu jeden z mála, kterého vůbec neznervózňuje pomalu se blížící datum premiéry Avengers.. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Když Thor (Chris Hemsworth) navštíví zverimex, tak řekne, že mu bude stačit pes, kočka či pták, pokud bude tvor dostatečně veliký. Jedná se o odkazy na stvoření ze severské mytologie – vlka Fenrira, kocoury Bygula a Trjegula a Hræsvelgra. (Kubaaa97)
  • Když doktor Selvig (Stellan Skarsgård) zkoumá severskou mytologii ohledně Thora (Chris Hemsworth), tak zjistí, že „čtvrtek“ je odvozen od „Thorova dne“ (torsdag). V norštině, švédštině a dánštině to ale není jediný den odvozený od boha. Úterý, středa a pátek jsou odvozeny od Týra (tirsdag), Odina (onsdag) a Friggy (fredag). (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama