Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Strašně tuctová a suchá teen vyvražďovačka, která nedokázala zaujmout, ani v té době. Všechny vraždy ve stylu píchnutí nožem a z toho ještě některé mimo kameru, žádné odvážnější scény, v polovině jsem měl pocit, že se spíše divám na romantický, blboučký Thriller. Pokuď, toho máte v Hororovém žánru nakoukáno více než dost, tak pro vás bude tenhle Maturitní ples, stejně jako pro mě, jenom ztráta času. Druhá hvězda za Brittany Snow a Idrise Elbu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem se snažil naladit a přijmout pravidla hry, ale nešlo to, film je tak neskonale hloupě nelogický a předvídatelný, že jsem opravdu trpěl a měl na jazyku slova: "to je ale blbost...". Dialogy jsou příšerně a o ničem, na logiku zde nenarazíte a ani hudba mě zde neseděla. Scénáristická a režisérská křeč bez špetky zajímavého nápadu. Tento zbytečný a nenapínavý horor, který se místy sám paroduje hodnotím 0,5 hvězdičky… ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Slasher zaujímavý tým, že identitu vraha poznáme od začiatku a ktorý ako maskovanie používa maximálne šiltovku je, oproti originálu kde na prvú vraždu sme museli prečkať dve tretiny filmu, v celku slušným prírastkom do rodiny teenagerských vyvražďovačiek. Napriek nie veľmi sympatickej hrdinke máme možnosť počas celého filmu sledovať celkom schopné počínanie vraha čo rozhodne považujem za plus a preto tomu dávam o stupeň lepšie hodnotenie ako originálu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý učitel je posedlý svou studentkou a dojde to tak daleko, že jí vyvraždí rodinu. Dívka je událostí traumatizována a musí chodit k psychologovi, ale psychopat dostal místo trestu smrti doživotní pobyt v psychiatrické léčebně, z které právě uprchl a nic netušící dívku zastihl na maturitním plese, kde bude postupně likvidovat její spolužáky, až dojde k finálnímu střetu. Kdyby tenhle horor dostal do rukou lepší režisér, než je průměrný televizní řemeslník Nelson McCormick, mohlo se jednat o pěkně krvavou podívanou, která by stála za to, ale v Cormickově provedení se jedná jen o průměrný a nic nového přinášející film, který spíše svými dialogy a řídkým scénářem připomíná lepší epizodu ze seriálu, uměle natahovanou na 90. minut, nikoliv plnohodnotný celovečerák. Nic by se nestalo, kdyby se to celé smrsklo na půl hodiny. Přežít se daly omleté kecy o královnách a králích plesu nebo ujišťování každých pět minut, že ta či ona maturantka vypadá dobře, ale odpustit se nedalo to, že scény vraždění jsou nenápadité až mdlé. Když už film gradoval, tak ve slabém finále hned skončil. Průměrné je zde tedy úplně všechno. Zajímavé prostředí maturitního plesu není nijak dostatečně využito a o nelogickém chování postav nemluvě. Ústřední představitelka Brittany Snow není zrovna ideál krásy a tak čest zachraňoval poměrně zajímavě obsazený maniak Johnathon Schaech, pár dobrých písniček a některé scény, které byly až nechtěně komické, ale víc už z toho tvůrci vymáčknout nedokázali. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nejel jsem na maturitu v limuzíně, neměli jsme maturitní večírek v luxusním hotelu, neměli jsme pokoje v hotelu, neměli jsme profesionálního DJ, nevolili jsme krále a královnu plesu......... SAKRA, BYL JSEM JÁ vůbec na maturitním večírku?? Co se týče filmu Prom Night - pár lekaček bylo, štvala mne ale stupidita policistů a hlavně velmi rychlý a nudný konec. Chyběla mi tam scéna z Pátku 13, kdy byl Jason několikrát zabit a přesto vstal a vraždil dál! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Culver City, Južná Pasadena (Kalifornia, USA) a Newport (Oregon, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama