Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10,8miliónaTržby USA $56,746,769Tržby Celosvetovo $113,857,533Tržby za predaj DVD v USA $25,662,086 //počet predaných kusov 1,408,616║ A opäť to ide príbehovo strmhlav dole, odsúdení Jigsawom(alebo teda jeho nasledovníkom) a ich vykúpenie cez pasce tu je na úplne vedľajšej koľaji, doslova tak nevýraznej že tu je takmer zbytočná. Za to som prekvapený kto všetko konšpiračne za plánmi, únosmi, pascami, stojí, nie je to úplne vyladené a prehľadné ale dá sa na to pozerať, len neviem dokedy tvorcovia v tomto prešpikovanom príbehu plného odoziev na predošlé diely chcú pokračovať, lebo táto skladačka sa stáva tak gigantickou vetvou že za chvíľu v tom bude zahrnutý asi každý okolo idúci. Mohla by už konečne prísť nejaká finálna bodka aby to malo aspoň aký taký zmysel a aby sa mohla táto séria zapísať medzi tie horrorovo vydarenejšie. SAW V už rázne dochádza dych! čo nás čaká potom v VI? /40%/ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, kterou jsem od pátého pokračování Saw neočekával, se stala. Saw V je lepší než díl předchozí, sice ne o moc, ale na průměrné hodnocení to stačí. Důmyslnost pastí prvních dvou dílů je ta tam, scénář už si hraje spíše na kočičku s pejskem kterak vařili dort, zůstává jen násilí, stále stejní herci a stále stejní lidé u kormidla s koryty přeplněnými penězi. Jedna z mála změn (ano, kamera, střih i hudba jsou stále stejně okoukané) se udála na režisérské židli, poznat to však nejde. Vzhledem k tomu, že první scénu točil Bousman a zbytek Hackl, a já nenašel jediný rozdíl, tak je něco špatně. Na druhou stranu jsem se docela bavil a jednou jsem opravdu oči od obrazovky odvrátil (plnění nádoby krví), jinak jsem neměl problém u filmu večeřet (zdravím Rentona). S trochou nadsázky mohu říci, že od šestky očekávám minimálně stejnou zábavu, cesta ke zlepšení tu je a to nám dokázala právě pětka. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak zase trochu jinak, ale přesto úplně stejně. Jigsaw by se dal přirovnat k nesmrtelnému, které obchází neviditelný a připravuje všechny možné pasti na zkažené lidstvo... a mě se to líbí. Přestože je Jigsaw už opravdu hodně recyklovaný (100x vymačkaný citron....) bez jeho hlasu si dokáže divák Saw těžko představit a upřímně, možná ani nechce. Tentokrát je krev a nechutnosti na mnohem nižší míře než dříve a to je ku prospěchu, i když se děj stále nepřibližuje překvapivým koncům prvních dílů, což mě dost mrzí. Do příště doufám v nějakou inovaci, opět starý dobrý videoklipový styl a v Jigsawův hlas z jeho kryogenní komory, kde odpočívá a plánuje svá "další díla". PS: proč jsou na plakátech ty sestřičky a ve filmu nic? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film jasně navazuje na čtvrtý díl. Následovníkem Jigsawa je Hoffman, který rozehrává další smrtelnou hru, kde bude bojovat celkem 5 lidí o svůj život. Herec Hoffmana Costas Mandylor mě dost zaujal, má své charisma, svojí chladnokrevost. Film má pomalejší pozvolné tempo, než v předchozích dílech. Asi změna režiséra. To ale nevadí, kravavých pastí je tu dost, nejvíc se mi líbil začátek, kdy kyvadlo rozřízlo napůl oběť. Ve filmu se mi nejvíce líbí dost flashbacků, které ukazují jak Hoffman po celou dobu spolupracoval s Jigsawm na všech pastí od začátku série. Tohle je jeden z nejzajímavějších dílů, které mají dost prvků mysteriozy. Konec naprosto dokonalej. Hudba skvělá jako vždy. 95% = ***** ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

S filmem SAW se otevřel trh. Po veleúspěchu prvního dílu se natáčejí nové a nové díly a objevují se nové a nové postavy, které se zamotávají víc do příběhu. Mým názorem je, že vše mělo skončit jedničkou. Režisér prvního dílu asi věděl, proč dál nepokračovat. Jenže banda chamtivých tvůrců v domněnce, že si namastí kapsy pak jméno SAW jen hyzdí. V pokračování totiž nejen já, ale i ostatní postrádáme tu mysteriozní zápletku a ten brilantní konec, který jsme viděli v první díle. Saw se tak stává standardem ve světě thrillerů. to mě nutí hodnotit každý následující díl na 3 *. Když ale vezmu, že malá špetka záhadného vysvětlování se tam ještě najde a plus krvavá řež, kde jsou lidé si nuceni si ubližovat v zájmu vlastního osvobození dávám hvězdu navíc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama