Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dvě umorousané hvězdičky za to, že ve všem to balastu a beďarech na tlustých zadnicích se najde několik málo fórů a momentů, které tnou do živého jako málo kdy málo co. na druhou stranu tučňáka sem přeskočil, pravděpodobně by to asi zase vyrovnával směrem dolů :)) Tento způsob parodie je ale každopádně i nadále značně nešťastný... ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Myslí-li si někdo, že udělat z hlavních postav filmu 300 teplé debily, nechat je setkávat se vším, co se do daného prostředí nehodí, ať už jsou to současné star, současná technika nebo témata aktuálních filmů a jinak kopírovat děj zmíněné třístovky, je recept na dobrou bžundu, mohl by se u "Tohle je Sparta!" opravdu dobře bavit. Ti ostatní by nemohli. ()

Reklama

freddy odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu někomu přijde vtipné? To opravdu byl někdo ochotný dát pánům režisérům peníze na natočení takovéhle kardinální blbosti? OK, fajn, je to parodie a jako takový ten film beru, ale i v rámci parodie je to něco velmi stupidního. Tam je namačkáno všechno dohromady bez toho, aniž by to dávalo logiku. Pokud se podíváte na Scary movie, tak zjistíte, že parodie může mít logiku a držet pohromadě, ale tohle je prostě mix ve smyslu zparodujeme co půjde. Sorry, ale aby měli ve starém Řecku připojení na internet, aby tam zpívala Britney Spears, aby tam byli porotci ze soutěže American Idol, to už je prostě kravina, která nemá obdoby. Fajn, občas (ale ne moc často) jsem se i usmál, např. hláška "Když se narodil Vietnamec, tak ho rovnou dali Bradovi a Angelině" byla fakt dobrá, ale bohužel toho vtipného tam bylo skutečně pomálu. Ale i přesto tvůrcům děkuji, že jsem si díky nim mohl uvědomit, že existují i odpadové filmy. Už jsem totiž velmi dlouho neviděl špatný film a s odpady velmi šetřím, poslední odpad jsem udělil tuším před dvěma lety. Bývám totiž v hodnocení docela mírný. Ale zdá se, že nyní nastal čas udělit po dvou letech další odpad. A pokud si ho nějaký film zaslouží, tak právě tento. Sorry, ale po zhlédnutí tohohle filmu opravdu neshledávám ani jedno pozitivum a tak prostě házím odpad a doufám, že mám zase na dva roky od odpadových filmů klid. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je Sparta! No ty vole dva nebo tři fóry mě totálně uzemnili. Zbytek naprostá slabota. Holt se to snaží bejt až moc vtipný a přehnaný a moc to nefunguje. Hlava z toho smíchy fakt nevybouchne, ale na co vy se můžete zaručeně těšit v roce 2014 je další dávka explozivních komentářů od Wacoslava1 to je jistota. Takže tohle není Sparta a jistý spamerský trol považující se za krále Leonidase již na CSFD nefiguruje. Že ten komentář nedává moc smysl? No z toho si nic nedělejte. To je účel. Každopádně u mě to má Tohle je (ne) Sparta za 30% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +postavy vypadají věrně, často jsem se u filmu nevěřícně bavil -je to o koulích, o Spartě a o American Idol, tož to je celý příběh, často nechutně trapné/// Tuhle erekci trapnosti a nechutnosti jsem pustil rodině na silvestra a zhruba do 20ti minut všichni znechuceně odešli. Nebyl to dobrej nápad. A tak jsem si film pustil další den s kamarádem a to byla hned jinčí podívaná. Základem je být na tento film připraven a nesrovnávat film s nesrovnatelným (Žhavé výstřeli, Připoutejte se prosím), ale naopak srovnávat s příbuzenstvem (Desněj doják, Děsnej biják apd.) No a z tohoto srovnání vám výjde, že film Tohle je Sparta! je: když už né nejméně nechutný, tak alespoň nejzábavnější/// A o to tady koneckonců jde. Vždyť na ty trapné sračky jsem si už zvykli a kdo ne, tak přece na to nekouká. Mě na tomto filmu pobavilo dost věcí, od Kevina "jsi dobrý vojevůdce, ale jako herec stojíš za hovno" Sorba, přes postavy, které jsem opravdu věrné svým skutečným vzorům až po nápady, které tvůrci do filmu přidali (parodie na rap battle, na hru Grand Thef Auto) a vlastně oni si dělají prdel úplně ze všeho, i z nás. A naopak mě docela prudilo, že hodně obsahu paroduje americkou verzi Superstar a další star jako je Britny Spears, Paris Hilton apd. To jsou komodity, které u nás tolik neletí a evropané si u toho tolik nepobaví. Tohle je vyloženě pro americké publikum. Ale co? I tak jsem se zabavil a film si skoro sáhl na 4*/// Celkem 67%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 11. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Film se natáčel v New Orleans v Louisianě. (rafix)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 38,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 85,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama