Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

mm13 

všechny recenze uživatele

Zhulil som sa jak prasa a fajne si oddychol. Na jednotku to nema, dvojka bolo nieco strasne (zvlast hned po jednotke), trojku som vynechal, vcerajsok nelutujem. Asi 3x som sa rozrehotal (z casti preto ze som chcel, ale zase uplne nasilu to tiez nebolo), posmeskoval takmer cely cas a trapne to bolo len asi 1-2 krat. Slusne skore... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrát hlavná dejová línia, na ktorú navešali kopu ďalších paródii, čerpá z filmov Vojna svetov a Nenávisť. Drvivú časť scén predstavuje doslovná kopírka týchto scén z originálov. Je síce pekné, že po trikovej stránke za originálom o veľa nezaostávajú, ale prečo je to taká nuda? Kde sú nejaké vtipy? To že na konci scény niekto o niečo zakopne už dávno nie je smiešne. V celom filme sa nájde asi tak 5 minút u ktorých som sa trochu pousmial. Hlavne Leslie Nielsen dokázal aj na staré kolená akotak predať tie nenápadité scény. Ale rozhodne bol vtipnejší ako v trojke. Zato Charlie Sheen bol rovnako nudný. Okrem technickej stránky je celkom pôsobivé, že ten guláš scén relatívne dáva zmysel a aj solídne nadväzuje na predošlý diel. Ale pomer 5 minút ok vtipných scén vs. 78 minút totálnej nudy je zlý výsledok. Jednu hviezdičku dávam hlavne za nádhernú Annu Farisovú, ktorej to tu neskutočne sekne. 2/10. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patří mezi lepší díly série. Vtipy mají nápad a parodie slavných filmů občas uchopí příjemně nečekaně. Škoda zbytečně natahovaných slovních přestřelek, které vycházejí zcela do ztracena a občas nevyužitých cameo celebrit (zejména jedné je veliká škoda). A Leslie Nielsen je bůh. Je jen v pár scénách, a stejně je nejlepší! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výprava jak z české televizní inscenace, děsní herci, nulová zábavnost a naprosté dno kdysi velmi vtipného Davida Zuckera. Začátek ještě nevypadá zase až tak zle. Asi do páté minuty než-li "scénáristé" vymyslí rádoby tuze moc humorný způsob jak se zbavit Charlieho Sheena. V ten moment vám bude zcela jasné na jaké vlně se Scary Movie 4 poveze. Kdyby ten fekální buranský humor, alespoň fungoval, jenže zde není snad ani jeden byť pouze průměrný gag. Zlaté staré dobré parodie, ve kterých tvůrci chápali, že natočit znovu scénu z nějakého známého filmu obohacenou o nějaké to mlácení do hlavy prostě nestačí. A to nás čeká ještě pátý díl... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Totální ztráta času. Jednička pouze po svém využila nápad, který původní trilogie Vřískotů vyloženě nabízela (ačkoli se to nepovedlo), dvojka byla retardovaná, trojka o něco lepší (postavit to ještě více na Znameních a připomínalo by to i film), ale vyloženě zbytečná a tohle je totéž. A přitom opět stačilo udělat nosnou linií tu snahu o parodii na Vesnici. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Při jízdě do osady Cindy (Anna Faris) usne za volantem a vylije na sebe kávu. V dalším záběru ale není po rozlité kávě ani známka. (Martin00x)
  • Když Cindy (Anna Faris) nastupuje do auta, tak auto má sundanou střechu. V dalším záběru ale jede v autě, které střechu má. (dom156)
  • Když poprvé zaútočí mimozemšťané, tak z lidí vždy zbydou jen šaty. Očitá svědkyně v Bílém domě ale popisuje, že všude pobíhali samí nazí lidé, tudíž šaty zmizely. O několik scén později však americký prezident (Leslie Nielsen) ve svém projevu v OSN zmiňuje, že po útoku mimozemského stroje zbydou z člověka jen šaty. (orkadimenza)

Reklama

Reklama