Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Parodování hollywoodských trháků je nad míru vděčné téma, pro které mám i já slabost. Velkej biják však doplácí kvantitou na kvalitu. Neobsahuje snad jediný záběr, který by neodkazoval na jiný film. Tím trpí jednak příběh, jenž svou splácaností připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort, a dvak parodie samotná. V takovémto počtu zkrátka není možné udržet vysoko nastavenou laťku. Nehledě na to, že komika není rovnítkem směšnosti aneb příliš chtěný humor přestává vtipným býti. I přes všechny mé výhrady však Velkej biják nepůsobí pětadvacetiprocentním dojmem, na to jsou tu jiné exempláře. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já bych byl všema deseti pro takovýhle filmy, ale scénář a režii by si museli vzít na starosti nějací uvědomělejší lidi. Tyhlety shity plný blití a scén, které popírají zbytek děje, už mě fakt neba. Mrtvola, co vstane a nejednou začne tančit?! Ženský se v jedný scéně usekne hlava, a v druhé už jí má zase?! Zbavte mě už někdo těhle nímandů za kamerou, tady furt končí potencionálně zajímavě náměty někde v loji. A to je škoda. Dyť on ten celkovej koncept by nebyl vůbec špatný. Jen to chce dělat parodie a ne retardie. ()

Reklama

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Je až smutné, kam dokážou někteří režiséři zajít, aby natočili parodii. Zlaté Scary Movie! A Žhavé výstřely či Bláznivá střela - těm tento hodně špatně míněný vtip nedýchá ani na kotníky. Je to nudné, nechutné a absurdní - zkrátka všechno možné, jen ne pořádná parodie. Nejvíce mě znechutila scéna s Carmen "Mystique" Electrou a hlavním hrdinou. Fujtajbl! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jo,když vám je šestnáct a hulíte jako prase,dvě hvězdy vykouzlíte,ale když už ste celkem v pořádku...uvědomíte si,že tahle nechutná a trapná kravina,splácaná z desítek parodiíí na všelijaké kokotiny,šmrncnutá neustálými rapovými beaty...je odpadu hodná...2 dobré hlášky a jedna vtipná scénka film bohužel neudělaj ;-) ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Dvěma hvězdičkami oceňuji pár pěkných a vtipných nápadů, jako třeba, že Silase hraje na bílo natřený černoch atd. Jinak je to absolutní odpad s nezajímavou hudbou, blbým příběhem a neskutečně strašnými hereckými výkony. Docela laciná snaha udělat parodii na moderní velkofilmy. Ale jak říkám, párkrát jsem se zasmála. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)
  • Jayma Mays (Lucie) a Adam Campbell (Petr) se potkali na natáčení. Po natáčení se vzali v říjnu 2007. (ČSFD)

Reklama

Reklama