Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (256)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Vampire Academy se nesmí brát vážně - a naštěsí se vážně nebere ani on sám (a to díky režisérovi)... knižní předloha je ještě víc YA, ale má potencionál ve svém story backgroundu (zajímavě vymyšlená historie upírských ras a jejich legendy zakořeněné ve slovanské mytologii), který se snad více ukáže v dalším díle. Nejvíc mi na filmu ale vadil hektický střih, jako by ani jedna scéna nemohla trvat déle než jednu minutu - asi proto, aby teenageři dokázali udržet pozornost, či co.. takže žádná scéna není dostatečně vygradovaná a pozbývá jakoukoliv hloubku - nemluvě o "vývoji" vztahu mezi Rose a Dimitrijem... ale mohlo to dopadnout hůře, aspoň ten humor vyčnívá nad absurditou celého toho popkulturního upírského fenoménu, který se vyhrotil s příchodem Twilightu... ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi dvěma a třema hvězdičkama, ale pak jsem si řekla, že se děj, když už nic jiného, byl rychlý a člověk brzy zdárně dospěl konce. Je to splácání všech klišé, co kde našli, ale pořád si říkám, že hlavní hrdinky tak procítěně netrpí jak v jisté pochybné trilogii Bella. Přiznejme si, že to je natočeno pro specifické pubertální publikum a pořád je výchovnější sledovat, jak se musí učit bojovat, než v současné době velmi oblíbeně vtloukaná myšlenka do hlav všech puberťaček a to, že o každou zamindrákovanou nerozhodnou kysnu budou bojovat úplně všichni sexy týpci v okolí a stačí, když jen se slečna bude kousat do rtu a bude dávat výmluvné tupé pohledy. ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyla taková hrůza. Ač se mi knižní předloha zdála temnější a záhadnější, film se s tím vyrovnal poměrně důstojně. Co si ale budeme povídat, žádná sláva to nebyla - chápu, že tomu museli dát ten teen ráz. Když jsem četla knížku, ani mi v podstatě nedošlo, že se to odehrává na "střední" škole. Ve filmu to bylo bolestně znát. Jediné pozitivum, které naplnilo moje očekávání - ztvárnění Rose, kterou si zahrála Zoey Deutch. Na druhou stranu Lisa byla nesnesitelná... Hlavně ten její závěrečný proslov, to už jsem nevydržela a musela jsem si zacpat uči a zavřít oči... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie to bola celkom chutná jednoubka. Jasné, žiadna genialita, nič svetoborné, klasická zápletka, skôr pre 15tky než dospelých, ale celkovo ma upiráci a dhampiráci z akadémie vôbec nenudili, a to hlavne z dôvodu, že Zoey Deutch je skrátka bohová a Danila Kozlovsky pôsobil z časti ako taký kozel, ale za to celkom charizmatický kozlisko. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jako guilty pleasure OK, jako seriózní film ne. Problémem je hlavně dost nešikovné uvedení do světa, kdy postavy jakoby mimochodem prohlašují věci, které nám mají pomoci se zorientovat, což vždycky působí dost divně.. Navíc mám podezření, že bez znalosti knižní předlohy bude Vampire Academy působit dost nelogicky a nesmyslně. I tak mi pár povedených vtípků a docela dobře trefený casting na 3* stačili.. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Posledným hercom, ktorý dostal možnosť zahrať si vo filme, bol Dominic Sherwood. Úlohu Christiana Ozera dostal len niekoľko dní pred začiatkom natáčania. (beso74)
  • Natáčelo se od 28.5.2013 do 20.7.2013. (Hal_Moore)
  • Originální název filmu má původ v knize od Richelle Mead. Původně chtěla Richelle knihu vydat pod názvem "Vampire Academy: Blood Sisters", ale nakladatelství si myslelo, že se kniha bude lépe prodávat pouze pod názvem "Vampire Academy". (Anez99)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama