Reklama

Reklama

Pan Nikdo

  • Kanada Mr. Nobody (více)
Trailer

V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami. (oficiální text distributora)

Diskuze

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Uff tak jsem si tenhle restík dal ve dvě v noci ...je skoro šest a takovou rozpolcenost z toho ,co jsem právě viděl ....to opravdu často nezažívám .Je to dobré ,je to blbé...ufff stejným dílem obojí.  Dokonaly dortík pejska s kočičkou ,ale drápky to do mě zaťalo .Premisa děje příběhu , kde sledujeme několik úrovní životních voleb hlavního protagonisty se stále a stále nenaplňuje , aby v závěrečné dvacetiminutovce vlastně všechno nevyjímaje jakékoli uzavření příběhu bylo zpochybněno  .... Vlastně ano je tam rovnou několik konců a režisér filmu s tím beztak počítal od začátku a nechal diváka aby si poučení z krizového vývoje uzavřel hezky každý po svém .

Trochu se bojím, že právě debaty o tom co jsme právě viděli a v čem že je smysl filmu , je to o co mu šlo od počátku ....a chladný kalkul já rád nemám .Teď zavřu oči a třeba budu moudrý ze sna který přinese pokračování a možná že jako ve snu smysl děje zase unikne ....

Fun_kyGirl

Fun_kyGirl (hodnocení, recenze)

freelex

SPOILER! Já tomu rozumím tak, že to vše (včetně interview s novinářem) jsou jen vidiny devítiletého chlapce v "realitě" u ujíždějícího vlaku. Nakonec běží třetí cestou, díky níž si mohl škrtnout to závěrečné znovu shledání s Annou... a až k molu se pak v čase vrací proto, že už tam se (za)milovali.

Uživatel Fun_kyGirl smazal svůj příspěvek.

Uživatel Fun_kyGirl smazal svůj příspěvek.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ve fotogalerii zde jsem si všimla károvaného vzoru (na oblečení, povlečení, etc.), ovšem ve filmu nic takového nebylo, snad jen na pár vteřin, takže předpokládám, že je to v těch vystřižených scénách. Škoda, jsou tam totiž dosti zvláštní hodiny (mají číselník jen do 7, a navíc obráceně), které mne enormně zajímaly (a ve filmu jsem se jich taky nedočkala). Neví prosím náhodou někdo, jak a proč byly ty hodiny zrovna takové (pokud to tedy ve filmu nějak bylo vyjádřeno)?? Děkuji.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nevím no. Oba jsem viděl a přesto mi to nepřišlo vůbec podobné. Možná tak ten Butterfly efect, jak malá věc dokáže změnit celé životy a záleží na pár rozhodnutích. Ale Pan Nikdo mi přišel prostě víc science podaný, než že by to bylo obyčejné fantasy. Prostě reálnější, ze kterého si může vzít každý něco.

Možná je to asi jen můj pohled, protože mám k tomuhle blíž, jak k osudům těch lidí, tak k myšlení jaké měl ústřední hrdina, tak k problematice kterou se zabývali v těch "vědeckých" prostřizích. :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Smím vědět jaké "ostatní dilmy" máš na mysli? :)

Nedělám si legraci, rád bych se podíval na filmy s podobnou tematikou, protože například pro mě byl tento film svým zamyšlením nad realitou a smyslem rozhodování jedinečný...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Ten film je katastrofa! Chvilu som rozmyslal, ze si ho este niekedy pozriem vyhuleny, ale myslim si ze na to treba tvrdsie drogy! Zaluzilo by si to zopar hviezdiciek za kameru, ale ten zabity cas pri sledovani tejto frasky mi uz bohuzial vesmir nevrati... A na zaver zamyslenie: Co by sa stalo keby som si nepozrel tento film?.... Nezabil by som pol vecera ktory som mohol stravit aj inac s milovanou osobou ;)

Uživatel shuster smazal svůj příspěvek.

Uživatel shuster smazal svůj příspěvek.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

freelex

SPOILER
1) To o čem mlluvíš je jen hypoteticky, že to že je vůbec na světě je obrovská shoda náhod, protože stačilo aby otec umřel při sáňkování, aby umřela pravěká žena, jen jedna z těch věcí kdyby se stala, tak není naživu. Ukazuje to na hodnotu lidského života.

2) Ať by se rozhodnul jakkoliv, vždycky by uzavřel nějakou jinou možnost. To podle mě poukazuje zase na fakt, že není dobré znát budoucnost, protože jednou volbou ztratíš možnost vybrat si tu druhou. A stejně jako si na začátku nevybral ani jeden zákusek, když o tom mluvil, tak nakonec běžel třetí cestou.

3) Co je vlastně realita? Všechno jsou jen možnosti které mohou nastat a těch rozcestí, kdy člověk malým rozhodnutím změní celý zbytek života, je strašně moc. V reálném životě jich je nekonečně mnoho, jen je nevidíme. Ve filmu jich ukízali jen pár, od těch hodně velkých rozhodnutí (matka nebo otec) až po ty malá, jako je "co kdybych řekl že se nekoupu s pitomci?"

 

Podle mě film nemá žádnou realitu, ale má ukázat na to, že každá volba je ta špatná a zároveň ta správná a že i malé fouknutí do listu může změnit osud jednoho člověka. Viděl jsem to před měsícem, tak nevím jak to bylo přesně, ale takhle si to pamatuju. :)

freelex

freelex (hodnocení, recenze)

Ahoj :-), snad mi někdo objasní několik mých nesrovnalostí.

-->SPOILER!<--

Nerozuměl jsem tomu konci, kdy starý Nemo říká: Možná se tvoji rodiče nikdy nepotkali.... Možná tvůj otec zemřel při sáňkování.... Možná zemřela pravěká žena... Když se "realita" odehrávala u vlaku -> když už byli jeho rodiče dospělí a rozváděli se?! Další věc: Na konci filmu byl záběr, kdy se Nemo setká u majáku s Annou. Přitom někdy v půlce filmu říkal, že ztratil všechny stopy vedoucí k ní, a právě díky tomu si nakonec mohl škrtnout i tenhle "příběh" -> kdyby se s ní znovu potkal, byl by přece jasně rozhodnut, že doběhne vlak a bude s matkou nebo ne? A poslední věc: Proč se film na úplném konci vrací až někam, kde házeli do vody oblázky, když je již zmiňovaná "realita" u ujíždějícího vlaku?!

--> KONEC SPOILERU!<-- :-)

Nejspíš mi něco uniklo. Děkuji všem za reakce :-).

na příspěvěk reagoval Badmaniak, Fun_kyGirl, Fun_kyGirl, Fun_kyGirl

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nádherný film, který se ted po dvou letech chystám zhlédnout znova.

Jako fyzika se zájmem o časoprostor mne tento film velmi uchvátil. Možná se někomu bude pointa zdát přehnaná nebo beze smyslu, ale některé poznatky ve filmu jsou natolik na zamyšlení, že už jen proto si film zaslouží 5 hvězd, nehledě na děj...

kpetrk

kpetrk (hodnocení, recenze)

Úžasnej film, neskutečný zážitek, asi každý si v životě často kladne otázky jako "Co kdybych neřekl, že se nekoupu s idioty?". *****

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

Naprosto dokonalý film, který mě doopravdy dokáže rozzářit na obličeji :)

Chrysopras

Chrysopras (hodnocení, recenze)

Konečně dvd. Druhé shlédnutí. Příště asi s bločkem a poznámkami :-). Ikdyž je to možná zbytečný a nějaký "pravdivý" uchopení a vysvětlení všech scén tam neni... Diskuze tady zajímavá - evidentně se cítění některých úplně míjí s mým. Zklamání je zejména jistý Fila a jeho vztah k Fontáně.... a přitom Malicka dává, zvláštní! 

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Zpočátku mě film nadchl, ale postupně se stával nesourodejsim, což u klubových filmů bývá, ale tady se scény začaly stávat čím dal víc teatrálnějši až tak, že jsem to nevydržel...

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Už si to moc nepamatuju, ale asi Pixies s Where is my mind (známá též ze závěrečných titulků ke Klubu rváčů)

Psychous

Psychous (hodnocení, recenze)

Zdravím, moc prosím, nevíte co je to za skladbu co hraje, když hulej na tom balkóně? V soundtracku není... Moc díky :)

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Žánrově bych to spíš zařadil jako psychologický film. To, že je tento film geniální, nemá cenu rozebírat. Spíš jde o to, jak si to člověk přirovná ke své realitě. ,,Kdybych to tenkrát udělal takto...'' Celý film jsem si myslel, že jde o toho dědka nebo dítě, ale podstata je hlubší. Snímek nám vzkazuje, že život si jde svou cestou. To je osud, který mi předem neznáme. A proto bychom ho měli svými rozhodnutími naplňovat, co nejlépe, protože právě tato realita může být příznivá pro naší existenci.

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Sartorius:  Nobody nemá s Darkem bohudík nic společného! "Na to hodnocení jsem teda čekal mnohem více." No comment.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

No každopádně zajímavý. Dobrej nápad, prolínání různejch alternativních skutečností, ale že by mě to až tak zaujmulo, bavilo a strhlo, to zase ne. Místama jsem se i bavila a místama pekelně nudila.

amaeli

amaeli (hodnocení, recenze)

kdyby tam nebyl Jared tak je to za jednu hvězdu - bez obsahu, nit příběhu se ztracela, jedna věc popírala druhou.. nic moc teda..

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Tef

Tef (hodnocení, recenze)

Ze začátku jsem si říkala, že je to jen slepenec scén. Ale konec mě dost zaskočil. Chlapec, který ví co se stane a stojí před velkým životním rozhodnutím jestli to bude tak či onak.. Naprosto strhující dílo. :)) Musím dát palec nahoru.

 (hodnocení, recenze)

Viděla jsem spoustu dobrých filmů a musím říct, že tenhle film patří mezi mé nejoblíbenější. Je to nádherně udělaný, skvělej soundtrack, výborní herci a hlavně ty úvahy - co by bylo, kdyby ..
Každýmu ten film doporučuju, ale když se mě někdo zeptá "O čem to je" nejsem mu to schopná vysvětlit a řeknu mu ať si to radši sám zkoukne :D Je to tak krásně zamotaný ale člověk to stejně chápe. Klobouk dolů!

zitush

zitush (hodnocení, recenze)

musim povedat ze tento film bol pre mna zazitkom ... nie je mu co vytknut

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Raketka29: chápu, ale takové řeči bych radil prostě ignorovat. nestojí ti to za ty nervy.

Raketka29

Raketka29 (hodnocení, recenze)

To Eodeon: ne to rozhodně neříkám. Ale vadí mi když někdo napíš "viděl jsem pět minut a je to sračka"

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Raketka29: to jsou dost odvážné výroky. ale samozřejmě, je to tvůj přístup, nic proti. jen doufám, že se nesnažíš naznačit, že pozitivní hodnocení dávají ti, kdo film pochopili, a negativní zas jen ti nechápaví.

Raketka29

Raketka29 (hodnocení, recenze)

Eodeon: Nobody mě zaujal proto jsem si dala tu práci vidět film několikrát a pochopila jsem to. D.D jsem taky viděla několikrát ale tolik mě to nezaujalo ale taky tam nebudu psát jaká je to kravina. Prostě mi vadí že si kdokoli napíše "je to blbost" a tím sráží hodnocení dobrého filmu. Filmy které jsem nepochopila ani radši nehodnotím.

seko0408

seko0408 (hodnocení, recenze)

po 2. pozreti som pochopil co tym chcel autor povedat :) ... skvely film, aj ked na prve pozretie sa v tom prosty clovek tazko zorientuje.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Raketka29: vůbec nic ve zlém, ale když už soudíš "nechápavost" ostatních diváků, měla by sis nejprve utřídit vlastní zmatky. tvůj komentář nenapovídá na o nic větší srozumění s tématem, než jiné komentáře. spíš vyznívá jako rezignace na snahu ten roztříštěný korpus složit v jednotném a smysluplném výkladu.

Raketka29

Raketka29 (hodnocení, recenze)

To jsou ty lidi co na to kouknou jednou a nesnaží se to pochopit. Popravdě řečeno pro mě Donnie Darko taky nebyl vrchol kinematografie.

MondayWay

MondayWay (hodnocení, recenze)

Leto se opět předvedl, že i on umí hrát. Možná jsem divná, ale všechno, co se mým společníkům v kině nelíbilo, mně se líbilo a moc. Celkově mám Mr.Nobodyho ve své topce. :)

Sartorius

Sartorius (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale mě to připadalo, jako by se Dormael snažil natočit Donnie Darka v budoucnosti a s větším rozpočtem. Donnie Darkovi to však nesahá ani po paty. Film si hraje na inteligentní a přitom je to obyčejný plochý film bez vlastního nápadu. Na to hodnocení jsem teda čekal mnohem více. Za mě 2 hvězdičky s odřenýma ušima za herecké výkony a za to, že jsem to vydržel...

Reklama

Reklama