Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (213)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

NEPOZERAŤ otrasné TRAILERY k tomuto filmu!! Zaujímavý a milý počin, no mierne nadhodnotený na čsfd IMHO. Pútavé, občas prekvapivé, príjemné, no nie strhujúce alebo že by ma to nejako zasiahlo... Stretla sa prosto parta mnohých známych hercov /hoci z vedľajších postáv/ a vytvorili veľmi fungujúci celok. Klasická zápletka opäť inak, oblečená do historických kostýmov /ktoré na Rupertovi hriešne dobre sedia;)) /, či iných doplnkov, ubytovaná v známych hradoch a zámkoch, doplnená dosť vydarenou hudbou a spolu vytvára celkom chutnú zmes. No žiaľ, iba trošku nad priemer. V Emily som občas videla Victoriu, no častejšie mladú nádhernú herečku, ktorá vyzerá.. ako.. .. no súčasne. Moderne. To sa mi nepáči na historických filmoch. Inak milý rozprávkovo spracovaný príbeh. __________ mením názor. Myslela som, že je to len jednorazovka. Houby. Film vo mne zanechal stopu! Čo sa mi ráta. Jeho soundtrack som počúvala dlhú dobu dookola, zamilovala som si Schubertov Schwanengesang, niektoré scény som si po čase rada pozrela opäť. Oceňujem snahu o vizuálnu krásu, i keď stále mi leze na nervy scéna, keď Victoria "priletí" na parket za Albertom. Skutočne vydarený, milý výtvor. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Z nádherných kostýmů přechází zrak (zvláště Viktoriiny šaty s růžemi na korunovačním plese byly opravdu úžasné) a u příběhu si přijde na své každá romantická duše se sklonem k historii. Herecké obsazení bylo vybráno výborně, i ve vedlejších rolích (mě zaujal především Jim Broadbent jako král William). Pohádka, na kterou se moc hezky kouká. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem si myslela, že nepůjde "jen" o výpravnou dobovou romanci ve stínu intrik - či politiky, což je v podstatě totéž. Doufala jsem, že se dozvím víc .. o NÍ - jako o jedné z těch žen, které dokázaly nést korunu. Jakoby vládla jen na vedlejšák, ve volných chvilkách mezi koupáním a portérováním milovaného psíčka a svého vyvoleného (ve druhém případě se omezila pouze na provozování malířského umění) ... jízdou na koni ... střelbou z luku ... tanečními kreacemi ... a tak dále a tak podobně. Až by se mi chtělo říct, že se jedná o vyprávění nehodné královny jejího významu, neboť nakonec nedokáže naplno zaujmout ani svým romantickým hávem. Třebaže se jedná o kostým velkoryse zdobený, nevzbuzuje očekávané emoce. Na druhou stranu mu nelze upřít upřímnou snahu o co nejpřitažlivější vyobrazení všech okolností, které souvisely s příchodem královny Viktorie na anglický trům a které předznamenaly její dlouholetou vládu ... 3,5* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Malá okružní jízda mladým viktoriánským obdobím je poučná pro turisty z jiných století a ještě potěší oko estéta, ucho milovníka Strausse, Schuberta i Handela a kdo ještě vlastní duši romantika, sedl si do správného kočáru. Příjemný historický kousek, co neotráví, Emily Blunt není chvályhodně za krasavici, ovšem jako panovnice má svou důstojnost a v nekrálovských chvílích je půvabná jak porcelánová panenka, Paul Bettany ve svém přirozeném projevu rozsvítil každou scénu, ve které se zjevil, obavy byly z Ruperta Frienda, který u mě rozhodně neaspiruje na titul "Muž roku 2009" (ani 2010, 2011, 2012......∞ ), ale v roli okouzleného Alberta byl natolik milý, že jsem o něm nakonec ani nevěděla:-). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který si podle mého názoru zaslouží velký obdiv, jelikož ho řadím do skupiny z jednoho nejlépe natočeného historického snímku dnešní doby. Dobové kostýmy a prostředí je maximálně realistické, příběh - pro muže asi nic moc, ale silné citové pouto, které bylo vytvořeno mezi mladou panovnicí a mužem, který se v její přítomnosti choval podle svého, jelikož nechtěl a hlavně nevydržel dělat to, co si přáli od něj ostatní, je velice intenzivní a hlavně ztvárněn s takovou lehkostí a nonšalancí. Délka trvání je také zcela uspokojující - ani dlouhé ani krátké. Ale co mě na filmu nejvíce upoutalo byla hudba. Tak silná a emocionálně vypjatá a přitom neucajdaná hudba, která provázela celý film byla podle mě třešničkou na dortu. Tak není se čemu divit - Ilan Eshkeri má za sebou už pár snímků, kterých se ujal. Sice se jedná jen o začátek vlády mladé Victorie, ale to je přeci také důležité a tudíž si myslím, že i počáteční krátké vrácení do dětství a ukázání pár základních tradic a zvyků a jak to "chodilo" v královské rodině předtím, je zcela vhodné a ztvárněno v patřičném množství.Jo a ještě - velmi silná podoba hlavních představitelů z původními postavami?? ;) ;) Emily Blunt nám ukázala, že dokáže hrát i něco jiného, než lstivou mrchu :) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Většina záběrů interiérů se natáčela na zámku Belvoir v hrabství Leicestershire v Anglii. Na posteli, kterou vidíme o svatební noci, spala opravdová královna Victorie. Ložnice je tak malá, že kamery musely být umístěny za okny. (HellFire)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama