Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (424)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz misto typickejch uvodnich leticich titulku prislo shrnuti deje, ktery spis pripominalo vyrvavani komentatora na fotbale, zacal jsem tusit, ze je neco spatne. Nastesti prvni pulhodinova bitva moje obavy rozptylila a jelikoz akce neprestane prakticky do konce filmu, tak sem nakonec prijemne prekvapenej. Pribeh je sice jednoduchej, ale dostatecnej a to ze neprinasi nic moc noveho muzu klidne nechat stranout. Obzvlast, kdyz hlavni hrdinove, hlavne Anakin, jdou opravdu z akce do akce, bojujou tu droidi, nejaky podivny roboti, dojde na souboj se sithama, vesmirny bitvy, objevi se spousta znamejch postav atd. Navic je fajn, ze z anonymni armady klonu tu zbyla elitni skupinka, ktera obcas hodi hlasku a nema problem nekoho serezat holejma rukama. Droidi taky potesili, maj pisklavej hlasek a jsou vetsinou zdrojem vsech vtipku a nektery jejich hlasky nemaj chybu. Co se tyce animace, ta je paradni, az na jednu vec. Postavy, respektive obliceje, to je jednim slovem hnus, jak kdyby je misto nakresleni nekdo vyrezal z gumy. Ale za chvilku na to clovek behem vsech tech prestrelek a souboju zapomene. Takze jedina vyraznejsi vytka je k dabingu, jelikoz vetsinu postav bohuzel misto hercu z novy trilogie namluvil buhvikdo. Fakt nevim, co proti tomu kazdej ma, me to prislo jako 90 minutova nenarocna zabavna jizda se znamejma postavama a skvele sem se bavil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ahsoka je nejdrzejší padawankou v historii řádu Jediů, nechápu Anakina, proč jí Silou nesebral a neomlátil s ní pár mrakodrapů. Použitá animace mi nevadila, z blasterů se kuší nepřetržitě a i světelné meče bzučí prakticky pořád. Choreografie soubojů vcelku obstojná a hle, tím končím. Kde je charisma hlavních postav, proč neburácí chorály a kam zmizela ta osudovost?? Místo toho se všichni starají o to, jakou teplotu má ten malej slimák. Že by mi to nějak výrazně spojilo epizodu 2 a 3, to se říct nedá, spíš by to mělo nést označení epizoda 2,37. Takovejch jednohubek se tam dá narvat... Film odsýpal svižně, ale že bych ho měl zařadit po bok ostatních dílů, to ani náhodou. 50% 67 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to skrátka dobré. Nie je to také pompézne ako filmy, a už vôbec nie také aké by si to zaslúžilo byť. Lenže vzhľadom na to že toto je príbeh, ktorý je vlastne úplne zbytočný, pretože sa tu nedeje veľa dejových zvratov a ten jeden - anakinov nový padawan- je vlastne len drobným obohatením deja. Ale nezávisle od filmu je to príjemné sledovanie a rozhodne s ním budú niektorý fanúšikovia nadšený aj keď si myslím že tý skolopevný skôr sklamaný. Každopádne dej je plný trefných hlášok a celkovo s toho dýcha atmosféra long time ago in a galaxy far, far away.... A rozhodne ako pilot k seriálu to nie je zlé aj keď musím podotknúť že súboje z mečmi vyzerajú až príliš hlúpo. Ale na druhú stranu je to vizuálne úchvatné a Filoni dokáže snímať akciu čo je len a len plus. Síce to troška narúša dejová línia záchrana Jabbovho syna, ale nie je to až taká hrôza ako pri Ewokoch alebo Gunganoch aj keď niektorý so mnou nebudú asi súhlasiť. Celkovo sa mi to páčilo, či už zvolená animácia, alebo dej príbehu, alebo správanie postáv. Lenže tri dávam hlavne za to že dej je skrátka seriáloví a dĺžka mu vyslovene škodí. Od záchrany Jabbovho syna sa hromadili dejové zvraty, ktoré boli ale pre konečné vyznenie zbytočné. Inak som ale spokojný. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že 3D Clone Wars budou na rozdíl od 2D verze i pro starší publikum než osmileté děti - nejsou, je to úplně stejně pitomé a infantilní. Čekal jsem že přestylizovaná podoba postav nebude nic moc, ale záběry na obří bitvy plně využívající cgi prostředí mě nadchnou - nenadchly, postavy jsou ještě hnusnější než v původních Clone Wars a vojáci i lodě vypadají a hýbou se jako plastoví igráčci... celkově je animace výrazně hnusnější než u některých moderních her a to jsou renderované v reálněm čase. Čekal jsem že i když selže všechno ostatní, tak aspoň klasické propriety SW světa budou na svém místě, aspoň minimální míru osudového příběhu podpořeného orgastickou hudbou pocítím... ne, ani ty úvodní titulky už tu nejsou. Huba nezní úplně zle, ale s klasickým SW stylem a jeho hudebními motivy nemá lautr nic společného. Celkově je to pitomá kravina pro děti ve které se budoucí Darth Vader chová jako největší loser a drsnější než on by snad mohla být i ta malá holka o kterou se stará, a ta se přitom pořád tváří jako infantilní cute dítě se svítícím klacíkem v ruce a tahá za sebou žvatlající hovno (= potomek Jabby Hutta). _Jako pilot bezejmenného seriálu pro děti to není úplná sračka, ale pánové, tohle přece nebudeme nazývat Star Wars. 3/10 ///// Repete po patnácti letech, po několikerém shlédnutí Clone Wars a Rebels seriálů, Disneyho hrůzovládě, a Filoniho výstupu k vrcholu s Mandalorianem: No... je to lepší, trochu. Ale k nejlepším úsekům CW seriálu tenhle úvodní film fakt nepatří, ani po těch letech. Kontext v rámci seriálu dojem zlepšuje hodně, to ano, stejně tak vědomí že příběhově mohou SW filmy klesnout do ještě mnohem většího bahna. Třeba charakterový vývoj Ahsoky, zpětně je vidět že prostě bylo potřeba aby na začátku byla otravný spratek, i když bolelo se na to dívat. Ale nic na světě neobhájí malého Jabbu, a ta zlá Huttka je taky hrozný cringe. Jako pár slepených epizod CW budiž - ale s tím že samotný CW seriál taky ze začátku nestál za moc a zlepšoval se až časem. A zlepšovala se drasticky i technická stránka, která tady na začátku byla zoufalá, fakt se divím že pustili do kin něco co už tehdy vypadalo jak špatně otexturovaná hra - a i proto byly tehdy lepší 2D animované Clone Wars. 5/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotenia som vedel, že netreba očakávať nič veľkolepé. Momentálnych 60% je podľa môjho názoru úplne výstižné percento a preto dávam tri hviezdy. V podstate je to také Star Wars pre deti, resp. pre mladšie ročníky, ktoré nemá (alebo má naozaj malú) šancu zaujať aj staršie publikum. Je to sledovateľné a 98 minút ako takých ubehne pomerne rýchlo. Naozaj vás nezabije, keď The Clone Wars dáte šancu, za predpokladu, že ste skalným Star Wars fanúšikom a chcete si doplniť trocha toho informačného diania z časov medzi SW II a III, ale viac od tohto animáku naozaj nečakajte. Samotná animácia nie je veľmi dobrá a príbeh väčšinu času riadne infantilný. Žiadna extra pohroma, ale ani z ďaleka nejaký zázrak, skrátka obyčajný priemer. P.S. Naozaj nechápem, prečo aj animované Star Wars nemôže mať dospelejší look a vážnejšiu story. Sama animácia o sebe neznamená, že film musí byť väčšinu času naivne detinský, či áno? (poznámka - podobnú chybu robí aj novší seriál Star Wars Rebels) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Klonová stíhačka, která se poprvé objevila v tomto filmu a později v televizním seriálu, se nazývá „The Lucky Lekku“ a její příď je poctou sérii pin-up obrázků na bombardérech z druhé světové války. Umělecké dílo se nejvíce podobá bombardéru B-24M „Night Mission“ 30. bombardovací skupiny 819. letky. (KGBelik)
  • Film bude prvým animovaným Star Wars filmom premietaným v kinách. (klayman)
  • Loď, kterou Anakin odlétá z přistávací plošiny na Tethu, se jmenuje „The Twilight“. Je to starý Corellian G9 Rigger Freighter. Skywalker tuto loď používá i během televizního seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Dave Filoni prohlásil, že se tím konečně trochu potvrzuje tvrzení strýce Owena, že „Lukeův otec byl navigátorem na nákladní lodi s kořením“ z filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama