Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 125 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman (více)
(další profese)

Potterovská fantasy sága se uzavírá, tímto dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel. Vypátrání a zničení viteálů je jedinou zárukou jejich vítězství. Harryho čeká rozhodující bitva s lordem Voldemortem, která rozhodne o osudu čarodějnického světa a školy v Bradavicích. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (2 341)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsechny vztahy vyreseny, vsechny zahady objasneny, kdo stoji za Harrym a kdo za Voldemortem vyjasneny, vetsina priprav na zaverecnej souboj zarizena v predchozich dilech a posledni dil. Clovek by tudiz cekal dvouhodinovou ultra rezbu, kde si to do posledniho carodeje vsichni rozdaj a vsechno rozsekaj na hadry. A presne tohle bych mel po deset let se tahnouci filmovy serii taky dostat. Jenze tramtadada, velky prekvapko, mame tu kretena Yatese. Jiste, v porovnani s jeho predchozima filmama je tohle akcni vrchol a nechapejte to spatne, jeho filmy za nejak vyrazne spatny nepovazuju, ostatne vsem jsem dal po 4*, ale kurva zaver takovyhle serie si snad zaslouzi nakou vetsi naloz. Problem je, ze maj tvurci zase potrebu odhalovat nejaky tajemstvi, na ktery se je vlastne nikdo ani neptal. Tim, ze posledni knihu rozsekli do dvou dilu, protoze by tolik deje do jednoho nenarvali (chceme vic penez) vzniknul problem, protoze jaksi nemaj do filmu co dat, Part 1 mela dve a pul hodiny a to vic nez polovinu sedeli tri kamosi v lese a nic moc se nedelo. Vysledek je ten, ze Part 2 nema ani ubohy dve hodiny a je tak nejkratsim filmem. Navic to trochu pusobi, jak kdyby nechteli do filmu investovat takovy penize, nektery zabery pusobi lehce chude a malo epicky. Sem tam se samozrejme najde dobrej souboj, ale neteste se na zadny velky umirani, chceme prece aby na film prisly i deti, tudiz je to vetsinou ve stylu zacatek souboje - konec souboje. Takze uvidite jak na sebe vytahnou hulky a pak az jak se na zemi vali nejaky mrtvoly, kde ani nevite, kdo to je, takze zadny zabery kdo vyhraje souboj, kdo prohraje a kdo umira. Samozrejme ne uplne vzdy, ale vetsinou ano. Proste je to jakoby z pohledu Harryho, kterej samozrejme u vsech bitek neni, takze spousta postav zhebne nekde stranou, aniz by o tom nekdo moc mluvil. Dalsi problem je v tech jakoze epickejch zaberech, kdyz na sebe bezi banda zlejch a banda hodnejch kouzelniku, vsude slehaj blesky a do toho na jedny strane stoji obri a pavouci a na druhy hlineny golemove, cekal bych rezbu gigantickejch rozmeru a ne par zaberu vykradenejch z Pana prstenu, kde navic film, kerej je o 8 let starsi, bez sebemensiho problemu ve vsech ohledech tenhle prekonava a tak ty souboje dvou "armad" pusobi jak chudej bratricek. Co se tyce zaveru, ten si snad mohli odpustit, oni hlavni postavy zadny velky fesaci nejsou a na zaver vypadaj jak stary sasci. Proste chtelo to vic emoci, vic epic scen, min kecu a hlavne nerozdelovat na dva filmy. Z Yatesovo filmu nejlepsi, celkove ale zklamani a vic nez 4* to nebudou. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Druhá část závěrečného dílu o Harry Potterovi byla úplně něco jiného. Spousta akce, napětí .... Povedl se, akorát srážím jednu hvězdičku za ten konec, to bylo podle mne takové kýčovité jak vedou všichni své děti na vlak do Bradavic, možná tak trochu jsem čekala, že bude i nějaký otevřenější konec pro možné další pokračování. Stejně jako většině fanouškům je mi líto, že to už končí. Jako dospělák jsem si sledování příběhu čarodějnického učně užila. Harry Potter byl fenomén, myslím si, že dlouho po něm nic podobného nezažijeme, škoda ... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Harry Potter je značně monotónní a natahovaná filmová série, jejímž předčasným vrcholem byl třetí díl, tedy Cuaronův Vězeň z Azkabanu - což není vůbec překvapivé. Pouze první čtyři knihy obstojí jako samostatná díla - každá má jednu určitou nosnou hlavní zápletku (pátrání po Kameni mudrců, legenda o Tajemné komnatě, nebezpečí plynoucí z uprchlého vězně, turnaj kouzelnických škol), zbylé tři knihy jsou pak značně natahovaným a dějově dohromady splývajícím maglajzem o "konečném boji dobra proti zlu". Připočte-li se k tomu fakt, že pouze třetí díl měl na starosti režisér, o němž se dá říct, že měl vyšší ambice než knihu nenápaditě rozpohybovat na plátně, je rozpačitost celé filmové ságy odkryta. Některým hardcore fanouškům to evidentně stačí, nic proti nim, nicméně je vtipné sledovat, jak snad každý z nich upřednostňuje (a současně odmítá) jinou epizodu. To by se dalo brát i jako důkaz o rozmanitosti jednotlivých epizod, já z toho však mám spíš pocit, že je to důkazem objektivní neuchopitelnosti celé ságy, takže v podstatě záleží jenom na tom, jak se jaký který fanoušek před jakým kterým filmem vyspal. No a k samotným Relikviím smrti 2 už jen krátce (protože dlouze to imho nemá význam). Snesu mdlé herectví v letních blockbusterech, snesu zkratkovitý a epizodní scénář, ale že je po vytoužené porážce Pána zla (na kterou všichni X let čekali) mezi lidmi v Bradavicích nálada, jako kdyby zdejší famfrpálový tým skončil na důležitém turnaji až třetí ze čtyř, a že důležité postavy umírají jen tak mimochodem mimo záběr bez jediné kapky emocí ... TO JE TEDA SÍLA! No a Epilog je stejně pitomej, jako ho napsala Rowlingová, takže zrovna kvůli němu si film nadávky nezaslouží :-D ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zhruba do polovice rovnako nudný, scenáristicky i režijne nezvládnutý blábol ako VII/1. Yates možno zvláda atmosférický moment, ale vygradovať dramatickú scénu nevie a dať jej epický feeling už vôbec nie. Celá bitka o Rokfort/Bradavice je tak čistá zívačka. Potom, zrazu, od Snapeovej slzy, to začne byť dosť dobrý film s perfektnou atmosférou a emóciami. Celkovo ale zostáva pocit nezainteresovanej, unavenej rutiny. Yates piatym dielom začal dobre, ale postupne spadol až hlboko pod Columbusa. Slovenský dabing samozrejme absolútne príšerný. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejsem jeden z těch roztěkaných fanatických fanoušků, kteří si kapesní kudličkou vyrývají do čela autentické blesky, nebo kteří bez ochrany šukají veverky, doufajíce ve zplození nějakého zrzavého retarda. Avšak jistými podezřelými a ne úplně legálními okolnostmi jsem byl donucen tuto průměrně kouzelnou ságu shlédnouti a nedobrovolně si na ni utvořit další ze své řady překrásných, interesantních názorů. Osobně jsem tyto fantastické cance tří sexuálně zcela neatraktivních dětí užíval primárně jako zvukovou kulisu během domácích operací svých hemeroidů, takže mně mohly uniknout některé detaily. Co si pamatuju, tak nějakej obří dědula s averzí k žiletkám, přinesl někomu ke dveřím v košíku pár sáčků kokainu, nebo to bylo mimino, kdoví, pak uběhla strašně dlouhá doba, kdy můj břich několikanásobně zvětšil svůj objem, pubické ochlupení se přestěhovalo na bradu, moje ještě nepočaté děti úspěšně odpromovaly a pak to mimino stálo tváří v tvář před svým pohlavním nepřítelem. Před tím kundím ksichtem (to není urážka, to je definice muže, jenž vypadá jako kunda), po kterém šel věčnost krát dva, stál tam před ním, oba drželi ve svých pařátech své malé hůlky a nenávistně si hleděli do očí. Okamžik, na který celá teen generace trpělivě čekala už od dob, kdy silnice ještě brázdila koňská spřežení a kdy kapavka v patnácti byla vzácností. Půlky se mně napětím sevřely tak silně, že bych v nich mohl drtit lomy a co se stalo? Zamířili na sebe hůlkami, z obrazovky vyprýštilo pár epilepťáky způsobujících barev a kundí ksicht jen tak zdechl. Konec. WTF?! Na tohle všichni čekali půl dětství? Rozhořčen a konsternován neepickou úrovní finálního souboje jsem navštívil knihovnu (čti torrenty), abych si koupil (čti stáhl) poslední díl ságy a spravil si chuť grandiózním soubojem alespoň v knižní formě. Veřte nevěřte, tam se souboj nesl v ještě retardovanějším duchu, cituji: "A Harry se spolehlivým umem chytače ji chytil do svých rukou, zatímco Voldemort byl odhozen dozadu, s rukama roztaženými. Tom Raddle dopadl na podlahu, jeho tělo bylo slabé a scvrklé, jeho bílé ruce prázdné a hadí hlava bezduchá a prázdná.". To je vše!!! Navíc, pokud nejste úplný idiot a máte smysl pro četbu, musí vám být záhy jasné, že toto překládal nějaký nevidomý autista. Po prameni jsem v rámci zachování duševního zdraví raději ani nepátral a tak jsem nechal ležet originál ladem. No já nevím, kdybych sepsal nebo zfilmoval včerejší incident, jak mi spadl chleba s nutelou namazanou stranou nahoru, jsem přesvědčen, že by to bylo akčnější a překvapivější víc, než tohle historické faux pas. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (111)

  • V scéne v núdzovej miestnosti, keď lezú Draco (Tom Felton), Crabbe (Jamie Waylett) a Goyle (Josh Herdman) na hŕbu nábytku po vyčarovaní satanského ohňa, jeden z nich padá na zem, avšak je veľmi dobre vidno, že padá iba dablér v špeciálnom obleku, natretý nehorľavou hmotou. (Miagy)
  • Při natáčení snové scény, při které se Harry (Daniel Radcliffe) a Hermiona (Emma Watson) nazí líbají, museli herce Ruperta Grinta (Ron) vyhnat od blízkosti kamer, protože se nemohl přestat smát. (ČSFD)
  • Tajemná komnata byla celá vytvořena počítačem. Rupert Grint (Ron) a Emma Watson (Hermiona) hráli v místnosti se zeleným pozadím. (imagoo)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Marvel čelí rekordnímu propadu

Marvel čelí rekordnímu propadu

26.02.2023

Před týdnem jsme se ptali, jestli je Marvel imunní vůči kritice, když třetí Ant-Man přes špatné recenze za první víkend vydělal přes 225 milionů dolarů, na poměry hmyzího superhrdiny skvělý výsledek.… (více)

Reklama

Reklama