Reklama

Reklama

Comeback

(seriál)
  • Slovensko Comeback
Česko, (2008–2011), 22 h 38 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Tomáš Matonoha, Kristýna Leichtová, Martin Dejdar, Dana Batulková, Matouš Ruml, Marie Doležalová, Simona Babčáková, Jakub Žáček, Karel Gott (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Říkal si Tomi Paci a svět šoubyznysu a fanynky mu ležely u nohou. Teď na zašlou slávu jen vzpomíná a se svým svérázným bratrem Ozzákem vychovává sedmnáctiletou dceru Ivu... Jsou stejní jako vy a dokáží se tomu zasmát. Původní český sitcom. (oficiální text distributora)

Recenze (1 215)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Lamač dívčích srdcí spartakiádních dorostenek Tomi Paci již naštěstí odložil své blýskavé sako a na jeho třítónnový rozsah už vzpomínají jen majitelky praskajících SP a LP desek donekonečna broušených obstarožními gramofóny. Tomi má nyní malý krámek s CD nosiči, ze kterého jeho metalem a lahváči zdementělý bratr Ozzák vyhání posluchače s nesprávným vkusem. Kšefty jim moc nejdou, hranici stravitelného humoru poměrně jednotvárným způsobem udržuje pouze zásadový Ozzák a zkouknutí několika dílů by na lehce podroušeném divákovi nemuselo zanechat trvalé následky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Comeback je držák. Ani po letech se nenašel lepší český sitcom, i když po jeho úspěchu začaly růst jako houby po dešti (PanMáma, Marta a Věra, Kancl), ale žádný se dlouhodobě neprosadil. Alergii na Ozzáka však rozumím, protože svého času byl fakt všude (sportovní události, předávání cen, televizní projevy). S1: 80% S2: 70% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Základ kvalitního sitcomu jsou dobré a sympatické postavy. V Comebacku je afektovaná hlava rodiny - na facku; jeho "jakožerozumná" dcera/slepice - taktéž na facku; retardovaný a permanentně nadržený soused - ... no dejme tomu; a konečně nezdárný strýc Ozzák - zabít, zakopat a zalít betonem. Ozzák se snaží být svou nekonformitou a stylizací hlavním hybatelem děje, ale je tak odpudivý, hulvátský a hloupě nevtipný, že i přes jeho zdravému vztahu k hudbě a relativně pohodovému náhledu na svět, je nejhorší z celé té sebranky. Druhou věcí která by měla táhnout sitcom je humor - ten se tu prakticky nevyskytuje. A pak už není nic. Jen nezajímavý seriál který je mezi dalšími českýmy seriálovými blitkami vlastně skoro nadprůměrný, ale cíleně by ho dlouhodobě sledoval jen blázen. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Retard Ozzák jako představitel demence v praxi, není vtipný ani první minutu, natož pak celou sérii. Ostatní jsou jen ochotníci, kteří se pohybují na place. I Gott, který je od přírody "skvělý herec" je všechny strčil do kapsy jen tím, že otevřel dveře. Ten monotónní smích, který se pouští po každé "děsně vtipné hlášce", aby upozornil klasické diváky Novy, že tento joke se jim povedl a oni se musí smát, ten domrdá poslední kladné zážitky ze sledování této žumpy. 0% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě že ty marodky máme. V průběhu deseti dní zhlédnuto skoro všechno, co banda kolem Baldýnského vyprodukovala (což mluví samo za sebe). Ad absurdum vyhnaný sitcom potěší občasným scenáristickým nápadem, dobře předvedeným vtipem a hlavně šťastným castingem, protože většina postav má jednoduše dost dobrou komediální dikci. Jen toho Lexu by jeden nejradši trefil lopatou a Matonoha je v ústřední roli občas na pomezí křeči. Mimochodem, hodnotit na základě jednoho dílu je tu prakticky nemožné - kvalita nápadů i hereckých výkonů docela kolísá. Výsledné dojmy ovšem zůstávají pozitivní. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (180)

  • Ondřej Ládek známější jako Xindl X napsal pro seriál dvě písně – „Vsákneš se do mě jako déšť“ a „Krev, pop a slzy“. (Envolver)
  • V čase 18:03 zazní píseň „Iron Man“ od Black Sabbath. V čase 21:57 zazní píseň „Mama, I'm Coming Home“ od Ozzyho Osbourna. V čase 23:56 zazní píseň „Ruby Tuesday“ od The Rolling Stones. (OJan)
  • O roli Ozzáka se ucházelo 25 herců. Martin Dejdar roli získal až na druhém castingu. Televize Nova o něj zpočátku neměla zájem, ale hlavní scenárista Tomáš Baldýnský se za něj přimluvil. (cariada)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno