Reklama

Reklama

Comeback

(seriál)
  • Slovensko Comeback
Česko, (2008–2011), 22 h 38 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Tomáš Matonoha, Kristýna Leichtová, Martin Dejdar, Dana Batulková, Matouš Ruml, Marie Doležalová, Simona Babčáková, Jakub Žáček, Karel Gott (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Říkal si Tomi Paci a svět šoubyznysu a fanynky mu ležely u nohou. Teď na zašlou slávu jen vzpomíná a se svým svérázným bratrem Ozzákem vychovává sedmnáctiletou dceru Ivu... Jsou stejní jako vy a dokáží se tomu zasmát. Původní český sitcom. (oficiální text distributora)

Recenze (1 215)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si v archíve TV Nova behom štvrť roka niečo cez desať epizód z tohto seriálu, takže mi snáď nikto nebude vyčítať neobjektívnosť môjho hodnotenia. "Comeback" je sitkom o dvoch bratoch, ktorí žijú v spoločnej domácnosti a živí ich malý obchod z hudobnými nosičmi. Zodpovedný otec dospievajúcej dcéry Tomáš a úplne nezodpovedný prestárnutý rocker Ozzák. Námet by aj ušiel. Lenže všetko to padá na príšerných výkonoch zúčastnených hercov. Aj keď Martin Dejdar nemá o rockovej muzike ani potuchy a vlastne nevie čo hrá, predsa len je tam najlepší. Tí ostatní ochotníci sú ukážkou hereckej impotencie. Jeden úbohejší ako druhý. * ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud to mělo být vtipné, nebylo a Dejdar jako metalista to nezachrání... Poté co Spáčilová napsala glosu nazvanou "A pak že Češi neumí napsat sitkom"... musím s povzdechem konstatovat, že neumí, a že její hodnocení 80%, pokud nebylo královsky zaplaceno, značí, že se už zřejmě ocitla mimo hranice zdravého rozumu.. A tak zatím nejlepším tuzemským sitcomem zůstává Hospoda, zejména díky elitní herecké sestavě.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Místy dost křečovité, má to celé nepříjemný telenovelovitý "look" (tedy divnou kameru, sterilní kulisy a blbou hudbu), ale na současné poměry v českých seriálech jde o záležitost snesitelnou, tedy chvályhodnou. Když už o tenhle sitcom občas zakopnu, nemám nutkavou potřebu okamžitě přepnout... ta se dostaví až za několik minut usilovného vtipkování a přehrávání celého hereckého osazenstva. Pokud bych měla vybrat jednu postavu, co by se měla vykašlat na hereckou karéru, byl by to Matonoha - na absurdní divadlo jeho výkony třeba stačí, do sitcomu se nicméně hodí jak bůček na veganskou párty. 48% EDIT 2012: po několika zhlédnutých dílech přece jen zvedám hodnocení - humor je to sice laciný a předvídatelný, ale funkční. 59% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Comeback je vcelku povedená úchylárna, která mě jednou za týden dokáže zabavit. Na to, že to je české, že to produkuje Nova, tak to už je co říct. Stalo se mi totiž jednou jedinkrát, že by mě seriál od nich dokázal zaujmout, a to byla Hospoda, přičemž, Comeback s ní má leccos společného. Hlavně se jedná o jakýsi sitcom, a tou bezesporu Hospoda byla také. Další věc na tom je, že ty postavy jsem si vcelku rychle oblíbil a z Ozzáka se docela rychle stal slušnej kulťák. Škoda jen, že se tenhle seriál dalšími sériemi dost zprasil. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to ujde. Matonoha je jako obvykle nesnesitelný a střílí po ostatních hodně slabými frky, ale Ozzák s Lexou utáhnou i ty největší scenáristické blbosti a na Kristýnu Leichtovou se nejen dobře kouká, ale občas trefí i do černého. Oproti guilty pleasure Horákovým a zoufalým Novákům slušný pokrok vpřed. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (184)

  • V epizodě Cesta do Vtelna (2010) v čase 1:43 Ozzák (Martin Dejdar) říká, že jeho vyprané oblečení smrdí a že v něm večer nemůže k Žumpě. V epizodě Sliby chyby (2008) v čase 18:11 na otázku Marcelky (Dana Batulková), proč Ozzák necítí Loštický zázrak, Tomáš (Tomáš Matonoha) odpovídá, že Ozzák jednou na Moravě vypil nosem láhev slivovice, a tak má od té doby vypálené sliznice, takže by ovšem oblečení neměl cítit. (David7)
  • V epizodě Modelka (2008) se při dohadování o tom, jak dostanou Ozzáka (Martin Dejdar) bez pasu do Švýcarska Ozzák zmíní, že ho může Tomáš (Tomáš Matonoha) propašovat v kufru auta, jako když kdysi jeli na Queeny do Budapešti. Na Tomášovu výtku, že dneska už je jiná doba, Ozzák odpoví: „no právě, jsou větší kufry“. V celé 2. sérii (2010) však Pacovští jezdí typem auta Fiat 126P, známým také jako „Maluch“, který se u nás prodával v letech 1972-1989, tedy pravděpodobně i tím samým, jakým kdysi mohli jet do Budapešti. Vzhledem k velikosti a stáří auta tedy Ozzákova poznámka o větších kufrech u novodobých aut vyznívá nesmyslně. (cundak)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama