Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně snesitelný rodinný film, který je rozhodně o třídu stravitelnější než uječení a dementní Chipmunkové a nevýrazný Méďa Béďa. Herci jsou sice nevýrazní a přehrávání Hanka Azarii docela bolí, ale animace je fajn a odlišné charaktery modrých pišišvorů se daří prodat celkem obstojně. Navíc to celé rychle uteče a pár humorných scén se zde taky najde. Prostě slušná rodinná zábava, která se hlavně v letošní slabé konkurenci musí ocenit. Obzvláště, když za kamerou seděl Raja Gosnell, u kterýho bych rozhodně snesitelný film nečekal. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Novodobé zpracování šmoulu neurazí a jako vzpomínka na dětství to působí dobře,ale co to v mých očích snižuje je Gargamel,který se mi nějak moc nelíbil a pak některé herecké výkony ,které spíš působí až trapně a přehrávaně a nemění to nic na tom,že je to jenom jakoby film pro děti,zastávám názor,že i ten má nějak vypadat.Takže za mě celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Převážně pro nejmenší, ve filmu je mnoho scén, u kterých mi bylo jasné, že se mladší publikum musí tetelit blahem a být mi o dvacet míň tetelím se nejspíš taky. Naštěstí se mi ale vyloženě neprotáčely panenky nad trapnem a i těch 100 minut se dalo vydržet, kór když se člověku nechce moc přemýšlet a chce se třeba jen bavit nad 3D: **** které se zase jednou nadprůměrně vyvedlo. Především v počátečním průletu lesem a, podobně jako u Avengers, v akčním závěru lahodí oku a baví, skoro se mi po taťkovi šmoulovi chtělo natáhnout ruku, aby mi to neschytal v obýváku o zeď. Hraní šmoulové se celkem dají a to mě ti animovaní v dětství výrazněji nezaujali. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi často mám pocit, že píšem k zlým filmom slová - "Guilty pleasure" ale hold, je to tak. Povedzme si teda najprv čo je na tomto filme fakt hrozné. Nekonečné množstvo product placementu a scénky, ktoré tomu nedávajú absolútne nič a len film zdržujú. A nikde to nie je jednoznačnejšie ako pri "Guitar Hero" časti. To je skutočne strašné. Rovnako mám pocit, že je vo filme neskutočné množstvo nezmyslov, ako napríklad to, že o sebe zistia z knihy ne Zemi, kde ich niekto nakreslil, ale Neil Patrick Harris o nich vôbec nič nevie ale musí si ich googliť. Plus animácie tiež nie sú najlepšie. Ale na druhú stranu sa mi páči postava Tatka Šmolka a niektoré rady, ktoré dáva Patrickovi a rovnako sa smejem aj na Gargamelovi.To sú časti, ktoré ma vždy pobavia a je mi jedno, že je to detinské. Mňa to baví. Rovnako musím aj povedať, že vidieť modrý mesiac stálo za to a okrem toho mám rád Jaymu Mays, na ktorú sa vždy rád pozerám. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takže sem odešli všichni jednorožci !!" ;) Těžko si vzpomenout na jeden jediný film primárně určený dětem, který by děti, až na to nenarozené, kterého se pro změnu děsí bezbarvý obr Neila Patricka Harrise, zobrazoval pouze jako rozmazlené krvelačné bestie, což prostě nelze neocenit, scénáristické duo Stem, Weiss mělo rozhodně pořádný koule, byť právě Šmoulové jednoznačně platí za jejich nejpovedenější projekt, do něhož se jim dokonce po vzoru Shreka podařilo propašovat i nejeden ryze dospělácký vtípek, a nutno říct, že většinu otázek, respektive odpovědí na ně, které si dříve narozený starých animovaných šmoulůznalý divák musel alespoň jednou nutně položit, zde prostě najdete, i ten kontrast dvou světů byl vlastně využit takřka naplno.. Jistě, snímek bezesporu platí za jednu velkou reklamu, byť ten nápad s bluray v rámci toho monstrproduct placementu mě nesmírně bavil, nicméně si právě z tohoto faktu dost cynicky i zdařile utahuje, a tak zamrzí jen ty lehce ochotnické výkony takřka většiny živých herců, snad vyjma fantastického Hanka Azarii, v roli Gargamela takřka k nepoznání, ten totiž patří k ozdobám šmoulího celovečeráku.. Stejně jako kocour Azrael, který v mimickém souboji složí snad i Ivu Janžurovou..;) Režisér Raja Gosnel tak nakonec docela překvapil, ačkoliv v závěru snímku očividně silně dochází nejen dech, ale i nápady, je tak vidět, že se učil u samotného Columbuse.. U Chrise Columbuse samozřejmě..;) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Tvorca Šmolkov Pierre "Peyo" Culliford si po skončení školy v Bruseli hľadal cez inzeráty v novinách zamestnanie a zrak mu padol na dva z nich. Prvá bola práca asistenta u zubára a druhá post ilustrátora. Peyo sa rozhodol pre asistenta u zubára a hneď tam aj vyrazil. Lekár mu však oznámil, že pred 15 minútami už niekoho prijal, a tak sa stal Peyo ilustrátorom, vďaka čomu vznikli legendárne modré postavičky. (pista_baci7)
  • V každom zábere filmu je niečo vo farbách šmolkovej modrej. Košeľa, kravata, odraz v aute, oči, či taška náhodného okoloidúceho. (giaruj)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama