Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

U série Halloween existují případy, kdy se jisté nové filmy pokusili vydat krapet jiným směrem a zdánlivě okoukanému konceptu přidat něco krapet navíc, ve finále to ovšem ne vždy fungovalo. Krapet syrovější pojetí Roba Zombieho, které se následně rozpadlo Zombiemu pod rukami a stejně se nevyhnutelně vrátilo k formě kolovrátku, může být jeden příklad za všechny. Po prvním filmu brutální a ošklivý sešup. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Horor většinou staví na jasně čitelném kontrastu mezi dobrem a zlem. Buď se něco dobrého dostane do zlého prostředí (hixploitationy, duchařiny o prokletých domech), anebo se do dobrého prostředí dostane něco zlého (většina slasherů a zombiefilmů). Jedním z problémů (nebo "problémů" - ne nutně se to musí považovat za problém) druhého Halloweenu je to, že zmíněné pravidlo de facto ruší. "Kladný" halloweenský svět Roba Zombieho totiž vypadá tak ... vyvrženecky, že maskovanej santusák Michael Myers se do něj poměrně přesně hodí a nepůsobí jako nějaká extra hrozba. Od pohledu bych totiž tipoval, že zdejší "kladné" postavy musí být na takovéhle zjevy zvyklé. Když k tomu připočtu ještě ty pofidérní symbolické snové výjevy, nezbývá než prohlásit, že druhý Zombieho Halloween není klasickým hororem, a rozhodně není klasickým Halloweenem. Co se týče mého osobního prožitku - byl celkem nezvyklý. Celou dobu mi ten film lezl na nervy, a až na konci jsem si uvědomil, že to tak hrozné vlastně nebylo. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spíš než za samostatný film bych ‚dvojku‘ Halloweenu označil za jakýsi datadisk. Pracuje se zde s motivy z předchozího dílu, akorát s tím rozdílem, že scénář totálně rezignoval na něco, co by mělo připomínat souvislý děj, a s absolutním důrazem na Michaelovo řádění si jede v jakési snové atmosféře psychedelického tripu. Chápu, proč kámoš po skončení prohlásil: „To byla pičovina!“, a stejně tak mi nepřišlo až tak zarážející, že po rozsvícení chyběly v sále dvě třetiny diváků. Rob pouze stvrdil, že v oblasti filmové brutality mu není v současném Hollywoodu rovno. To šílené násilí, kdy se v plném záběru šlape po hlavě či prořezává krk, které se navíc nevyhýbá ani ženám, dalece překračuje to, co se v rámci nejenom politické korektnosti, ale i jakýchsi morálních měřítek, smí. Přiznat, že se vám něco takového líbilo, vlastně není nejlepší vizitka osobního filmového vkusu, ale každý jsme nějaký. Každopádně jde o Robův nejslabší film. Z objektivnějšího hlediska za onu vzpomínanou bezdějovost, a hlavně za dr. Loomise, větší idiot z jeho scénáristického brku prozatím nevyšel. PS: Teď už to opravdu chce něco osobitějšího, byť „trojce“ bych se nebránil, to vyústění je zatraceně vtipné. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný flusanec do ksichtu Michaela Myerse, jeho fanoušků a všech milovníků dobrých filmů. Zombie naprosto rezignoval na cokoliv, co by mělo něco společného s Carpenterem, a předkládá neatmosférickou šlichtu s desítkami no-name mrtvol, tunami odhalených ňader a hrstkou naprosto zmatených herců, kteří museli mít už při čtení scénáře ze Zombieho představ hlavu v kýblu. Z Laurie je ukřičená kravka, Loomise sobecký idiot a zjevování "bílé paní" bych okamžitě zařadil do kategorie největší WTF roku! A za ten závěr by si Zombie zasloužil postavit ke stěně a vykuchat od skutečného Michaela. Ne od té vlasaté kreatury, kterou si vysnil a která nemá s chladnokrevným a zlem prolezlým likvidátorem společného vůbec nic. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po tom čo som zhliadol prvú časť remakeu filmu "Halloween" mi trvalo dosť dlho pokiaľ som našiel chuť na pokračovanie. Americký hudobník a režisér Rob Zombie spracoval túto horrorovú klasiku svojským spôsobom. Pôvodný Carpenterov snímok považujem za jeden z najlepších slasher horrorov. To čo s tým porobil Rob Zombie je bezduchá fraška plná krvy, násilia a vulgarizmov. Chýba tomu však veškerá atmosféra. To je pre mňa absolútne neprijateľné. Prvá časť ma veľmi sklamala a tento druhý diel je ešte horší. Je jasne vidieť, že pri remakeu "Halloweenu" si snaživý Rob Zombie naložil vyše ako zvládne uniesť. ** ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama