Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 1
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (1 486)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jakožto věrná fanynka prvních tří dílů jsem se na tento překvapivě netěšila. V nejlepším se má přestat a nejlepší mají Piráti za sebou. Bohužel, když to stále sype, proč z toho nevytřískat maximum - ač za cenu zničení původně kvalitní série. Chabá náhrada dvojice (která velice schází!) Knightley a Blooma( ale ti měli alespon rozum, že do toho nešli!) - tedy Penelope Cruz - mi jen potvrdila, že je všude maximálně na ozdobu. Naštěstí tam nebyla tolik, jak hlásaly reklamy a tak se dala překousnout. Akce, kostýmy, hudba a prostředí na jedničku. Jackovy kousky a nápadité útěky opět stály za to, jen tak vtipné už to nebylo. Příběh mě nebavil a opravdu se mi líbil jen vztah mezi mořskou pannou a knězem, který byl ale příšerně zakončený. Propad je sakra znát. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Základní problém čtvrtých pirátů spočívá v tom, že jsou tak trochu, ehm... Čtvrtí. Na druhou stranu ale mohli být i třetí... Marshallovi je třeba jednoznačně ke cti připsat, že dokázal čtvrté piráty udržet relativně nohama na zemi, takže nejsou překombinovaní a relativně střídmí a blíží se tak k prvnímu dílu. Do Karibiku se také vrátil nadhled, ačkoliv bych jej ocenil klidně i ve větší míře. Skvěle funguje scéna s mořskými pannami, Jackův útěk ze zajetí a nakonec i poměrně zajímavě se vyvinuvší finále. Funguje opět ta strašidelnost, která je ale jasně přepálená, stylizovaná a tudíž skvěle brakové funkční. Bohužel je ale znát, že čtvrtí piráti jsou více, než kterýkoliv předchozí díl, především produkt a nejvíc to odnesl scénář. Přestože má film 137, poměrně mnoho prostoru zabírají scény, které jsou dlouhé, někdo v nich neustále někam pobíhá, něco dělá a něco říká, ale dramaturgický posun se nedostavuje. A tak, zatímco předchozí díly, leč opět s dlouhou stopáží, odsejpali díky neuvěřitelné spoustě děje, čtyřka se spíš vleče a místy je vyloženě prázdná. A v neposlední řadě to odnesly také postavy, které se z předchozí série vrátily pouze 3 a ty nové nejsou dostatečně kvalitně napsané, takže nemohou být zdrojem sekundárních vtípků a bohužel také divákovi ubírají prostor pro to, komu vlastně fandit. Podivně se objevující a mizející oblečení Sirény už je pak jen na pousmání... Konec ovšem vzbuzuje naděje!!! P.S.: Film jsem viděl ve 2D a v originále a nedokážu si představit, že z něho ve 3D může být něco vidět, protože 60% se odehrává ve tmě a i v ploché verzi je občas dost mizerně vidět, co se tam vlastně děje... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zredukování počtu mrtvých bubáků na minimum vyvážilo kvantitativní navýšení humoru, pohled na plochý keiřin hrudníček solidně nahradila pirátská přehlídka neposedných penelopiných vnad a mně vlastně ani nevadilo, že to celé bylo o ničem. Asi bych se měl zastydět, že se jsem bavil u ničeho, ale já jsem pyšný na svou duševní plytkost a filmovou nenáročnost. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po citelně přemaštěné dvojce (a trojce, kterou už jsem ani nenašel sílu shlédnout), se zase jedná o celkem svižný a poctivý kus dobrodružství. Bohužel těžko se zbavit dojmu, že Marshall spíš než akční film natočil takovou trochu holčičí historickou fetiš, ze které pro všechny volánky a hezkou výpravu zmizely zuby. Když je film vystrčí ve scéně lovu na mořské panny, je z toho hodně sympatická temná pohádka. Jinak je to spíš takový věšák na hezké scenérie, sympatické herce a ultrapitomé dialogy, které nespasí ani Deppovy klaunské škleby. Čím seriózněji ten film místy zkouší působit, tím méně se do něj závan staré pirátské frašky hodí (hlavně v úvodní londýnské scéně to vrže). Když to sečtu - pěkné kostýmy, oku lahodící výprava, stále jedlejší Penélope, velmi jedlá mořská panna a naproti tomu z dřevěné nohy vycucaný scénář, okoukané choreografie a kupa zbytečných scén. Ne, čtvrtí Piráti nemůžou urazit, bohužel ani nadchnout. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

-Pořád mě ale miluješ, že? -Řeknu to takhle: Kdybys měla sestru a psa, vyberu si psa. Je vidět, že Rob Marshall si splnil domácí úkol a poctivě nakoukal všechny předešlé díly Pirátů. Bohužel se ale (až moc) soustředil jen na Johnnyho Deppa a jeho fóry, takže tento díl je spíše komedií než dobrodružným filmem. Pro někoho je to výhodou (kamarádka po skončení filmu řekla, že tohle se jí na tom právě líbilo, že tam nebylo moc soubojů, ale hodně vtipů), pro někoho nevýhodou, to už je na vás. Za sebe můžu říct, že mě tito Piráti pobavili a vcelku potěšili. Téměř jsem se nenudil, Johnny hází jednu hlášku za druhou, Penélope se (minimálně!) vyrovná Keiře, co se krásy týče (i když, tyhle dvě srovnávat, to se moc nedá) a film svižně pádí kupředu bez větších logických či příběhových děr. Jenže něco mi tu chybělo. Nějaká epická bitva, nějaká více zapamatování hodná scéna. Řeknu to takhle, u každého dílu mám na co vzpomínat - u jedničky to je hned několik scén, u dvojky je to mlýnské kolo a Kraken, u trojky je to finální bitva, ale tady… ani ta scéna s mořskými pannami nebyla zas TAK dobrá, jak jsem podle reakcí zde čekal. (Měla něco do sebe, ale ne tak, jako výše zmíněné scény z minulých dílů). Suma sumárum - noví Piráti pobaví zřejmě každého a myslím, že to není tak velké zklamání, jak to zde ostatní popisují. Je otázkou, kam se tato série ubere, já bych raději pětku viděl jako film, který je dobrodružnou komedií a ne jako komedii s pár dobrodružnými prvky. 80 %. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Černovousova (Ian McShane) loď The Queen Anne's Revenge je upravená Černá perla, která se objevila v prvních dílech série. (Katie016)
  • Ačkoliv je Júki Macuzaki (Garheng) prvním Japoncem, který si v sérii zahrál piráta, nejedná se o první případ, kdy taková role ve filmech společnosti Disney připadla některému z jeho krajanů. Sessue Hajakawa již předtím ztvárnil velitele pirátské bandy v disneyovce Švýcarský Robinson (1960). (Čiban)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama