Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 3
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 486)

viperblade 

všechny recenze uživatele

-Pořád mě ale miluješ, že? -Řeknu to takhle: Kdybys měla sestru a psa, vyberu si psa. Je vidět, že Rob Marshall si splnil domácí úkol a poctivě nakoukal všechny předešlé díly Pirátů. Bohužel se ale (až moc) soustředil jen na Johnnyho Deppa a jeho fóry, takže tento díl je spíše komedií než dobrodružným filmem. Pro někoho je to výhodou (kamarádka po skončení filmu řekla, že tohle se jí na tom právě líbilo, že tam nebylo moc soubojů, ale hodně vtipů), pro někoho nevýhodou, to už je na vás. Za sebe můžu říct, že mě tito Piráti pobavili a vcelku potěšili. Téměř jsem se nenudil, Johnny hází jednu hlášku za druhou, Penélope se (minimálně!) vyrovná Keiře, co se krásy týče (i když, tyhle dvě srovnávat, to se moc nedá) a film svižně pádí kupředu bez větších logických či příběhových děr. Jenže něco mi tu chybělo. Nějaká epická bitva, nějaká více zapamatování hodná scéna. Řeknu to takhle, u každého dílu mám na co vzpomínat - u jedničky to je hned několik scén, u dvojky je to mlýnské kolo a Kraken, u trojky je to finální bitva, ale tady… ani ta scéna s mořskými pannami nebyla zas TAK dobrá, jak jsem podle reakcí zde čekal. (Měla něco do sebe, ale ne tak, jako výše zmíněné scény z minulých dílů). Suma sumárum - noví Piráti pobaví zřejmě každého a myslím, že to není tak velké zklamání, jak to zde ostatní popisují. Je otázkou, kam se tato série ubere, já bych raději pětku viděl jako film, který je dobrodružnou komedií a ne jako komedii s pár dobrodružnými prvky. 80 %. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z celé série Pirátů z Karibiku si skutečné uznání zaslouží jenom jednička, která představovala celkem originální mix dobrodružné pirátské podívané, milostné romance a fantasy pohádky, co oprávněně zabodovala u diváků na celém světě a producentům přinesla štědré zisky. Další díly se už jenom snažily vymačkat z námětu, co se dá, a používaly při tom klasické schéma a oporu blokbustrů, tzn. gigantický rozpočet, který zakryje slabiny scénáře, hvězdy v hlavních rolích, které přitáhnou zájem publika, a samozřejmě reklamní potenciál známé série. Souhlasím s mým oblíbeným uživatelem Hwaelosem, že čtyřka představuje odklon od dosavadního konceptu od dobrodružné podívané k ryzí komedii, kterou táhne Johny Depp. Ten je alfou a omegou, kolem které se všechno točí, a ono to kupodivu spolu s řadou triků a gagů na tři hvězdičky bez problémů stačí. Vznikla klasická popkornovka, která slouží k bezprostřednímu odreagování, kdy se pár může chvilkama věnovat i sám sobě, chroupání popkornu nebo upíjení koly, aniž by o něco zásadního přišel. Celkový dojem: 55 %. Kupodivu je to i s řadou nedostatků o trochu lepší než motivy a výpravou přeplácaná trojka... ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

no uprimne si musime priznat, ze za tych 6,25 € to teda nestalo a nikto pri zdravom rozume by tuto sumu nevyhodil snad ani za najsamsupis film, ale tak co, zijeme v tvrdom kapitalizme a z niecoho musi Halyvud zit, vsak? :D kazdopadne som sa nenudila, Jack hlaskoval, sice pomenej, ale predsa a morske panny boli sexy... a co este... aha, ze ma rozculovala ta vecna tma v celom filme, ale tak dobre, treba dokreslit atmosku... a este nieco? uz ani nie, pekne sa na to vyspim a do rana zabudnem... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zcela dobrovolně přiznávám, že fanouškem Pirátů z Karibiku jsem nikdy nebyla a druhý díl mi dokonce dodnes uniká. Nicméně pokud se kvalitativně blíží čtvrtému přírůstku do rodiny, nijak toho nelituju. Tenhle film má totiž všechno, o čem si jiné blockbustery můžou nechat jen zdát: prestižní herecké obsazení (potěšilo mě cameo Judi Dench), rozpočet na financování vizuálně úchvatných lokací i jednoho z nejlepších filmových skladatelů současnosti. Jenže k čemu to, když to celé nakonec působí jako slepenec několika scén o tom, jak se Jack Sparrow dostal do problému a musí si v prekérní situaci poradit. Hezké detaily ala vodní antigravitace už zkrátka nezmění nic na tom, že 'Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna' nemají ani překvapivý vývoj, ani spád, ani vtip, ani nadhled. Už dlouho jsem v kině tak často nesledovala, kolik minut ještě zbývá do konce, a pán sedící vedle mě v polovině regulérně usnul. Jediný, kdo z mého pohledu tohle necharismatické, nevýrazné nic alespoň částečně zachraňuje, je Geoffrey Rush. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Musela jsem změnit hodnocení předchozího dílu, který stál za hovno, na spravedlivější dvě hvězdy, aby tři hvězdy pro vlny podivna nebyly podivné hodnocení proti stejně tak třem hvězdám u Truhly mrtvého muže, kde si opravdu nemohu vzpomenout, co mě původně vedlo k hodnocení tak velkorysému. Takže nyní se ptám: Jak dlouho Penélope Cruz vydrží sedět na pláži bez krému s ochranným faktorem? Co na to její pes? Kdo z milenecké dvojice misionář a mořská panna přišel o specializaci? A co na to Jan Tleskač? ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Astrid Berges-Frisbey (Syrena) sice kvůli roli mořské panny strávila během natáčení více než dva měsíce na Havaji, ale opalování měla zakázané. Musela být totiž bledá. (Pepy)
  • Natáčení probíhalo na ostrovech Kauai, Oahu, Portoriko a Palominito (malý ostrůvek východně od Portorika) a na velmi „netropickém“ ostrově ve Velké Británii. Dále se natáčelo na třech historických místech v Anglii v Old Roy Naval College v Greenwichi, v Hampton Court Palace, kde byla natočena scéna, ve které byl Jack (Johnny Depp) nečekaně zatčen, a v Middle Temple. Natáčení v Anglii zabralo přibližně 3 týdny. Točilo se také v Kalifornii. Natáčení probíhalo od 14. června do 12. listopadu 2010. (Čiban)
  • Ačkoliv je Júki Macuzaki (Garheng) prvním Japoncem, který si v sérii zahrál piráta, nejedná se o první případ, kdy taková role ve filmech společnosti Disney připadla některému z jeho krajanů. Sessue Hajakawa již předtím ztvárnil velitele pirátské bandy v disneyovce Švýcarský Robinson (1960). (Čiban)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama