Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

pm 

všechny recenze uživatele

Skutečná motivace mladší setry mi byla jasná okamžitě, celou dobu jsem se cítila nesnesitelně citově vydíraná. Jistě, můžu přemýšlet nad tím, jaký by to byl film, kdyby ho točil Nickův otec, kdyby nebyl tolik televizní, kdyby, kdyby, kdyby ....ale pravda je jen jedna: všechny mé námitky jsou naprosto ubohé vzhledem k tomu, že podobné peklo některé rodiny skutečně prožívají. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Naprosto uplakaný film, sice jsem tak nějak tuto pointu čekala, ale to nevadí. Docela těm sourozencům závidím jejich vztah, tak pěkný ho já a moje sestra mít nikdy nebudeme, ale možná je to vygenerováno nemocí, kdyby nepropukla, nebyli by všichni k sobě třeba tak hodní... kdo ví. Ale nastaly chvíli, které mě moc nebavily - třeba vztah dvou nemocných, prostě už jsem čekala, kdy smrtka zaťuká. Tak nějak jsem si ke konci filmu říkala: "Tak už umři." A když se tak stalo, ani jsem neplakala, smutnější mi přišly jiné věci. Takové slabší 4*. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět podle stejnojmenné knižní předlohy se sympatickou a dobře hrající Abigail Breslin. Bohužel scénář a ztvárnění zas až tak zajímavý jak na první pohled vypadá není a už od první třetiny se tu děj místy neuvěřitelně vleče. Postavy nejsou ani více vykresleny a tudíž mi bylo jedno co cítí a emoce z tohoto snímku se tudíž ani nestačily projevit. [5/10] ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Snímek, který tak neskutečným způsobem tlačí na pilu, až je to nemocné. Aby bylo jasno, já jsem rád filmem citově vydírán, ale každý má svou míru. Námět je skvělý, herecky příjemné a sympatické, hudebně přesné, začátek vynikající. Musí ale každá vedlejší postava mít takové hrubé problémy? Nestačila by přímá konfrontace dcery s matkou? Myslím, že bohatě. Trocha střídmosti by snímku náramně prospěla. Soudkyni nemusela umřít dcera, Baldwin se nemusel třepat na podlaze a ve výsledku ona pointa kazí celkový dojem. Všichni jsou zde totiž ti dobří a celá zápletka vlastně pozbývá veškerého smyslu. Oceňuji propletení voice-overů a vůbec celého nápadu, ale když ono je to tak hnusně podbízivé, až to není hezké...[Přesná stopáž: 109 min] ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus tenhle film ke konci moc tlačí na pilu a emocionálně vydírá stylem "panebože, podívejte na tu umírající holčičku, jak je moudrá!". Přiznávám, na mě to zabralo. Což ale neznamená, že to filmu přičítám k dobru. O něco víc se mi líbila sofistikovaná první polovina filmu, která se věnuje postavě té mladší sestřičky (Abigail Breslin) a jejího boje za to, aby rodiče přestali zneužívat její tělo k záchraně svého dalšího dítěte. Opravdu se mi tu líbilo to netradiční pojetí už tolikrát viděného příběhu rodiny, která je traumatizovaná těžkou nemocí jednoho ze svých členů. Druhá polovina patří spíš starší sestry, která trpí leukémií. A na ní není netradičního vůbec nic. Ani u jedné se ale nebudete nudit, protože jak režie, tak herci jsou tu výborní. A chválit tentokrát překvapivě budu i Cameron Diaz, která dokázala dát roli umanuté, zatvrzelé, chvílemi i nepříjemné, ale přesto milující matky od rodiny opravdovou hloubku. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 49,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 95,7 mil. (NIRO)
  • Původně měly hrát role sester Fitzgeraldových Elle a Dakota Fanning, byly ale nahrazeny, když si Dakota odmítla oholit hlavu, což role vyžadovala. (j.o.j.o.)
  • Na konci filmu odjíždí advokát v autě se svým psem. Žádný člověk s aktivní epilepsií nemůže vlastnit řidičský průkaz i přesto, že má k dispozici asistenčního psa. (Veronixxx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno