Reklama

Reklama

Kupte si smích Karla ŠípaJaroslava Uhlíře v jejich zábavném pořadu. (Česká televize)

Recenze (33)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z televizních zábavných pořadů naší nedávné historie. Šaráda byla výjimečná v tom, že obsáhla poměrně krátkou dobu po revoluci mezi lety 1990 až 1996, vysílala se nepravidelně a měla jen dvacet jedna dílů. Je vždy dobré, když tvůrci ví, kdy se má končit. Jako mladý jsem Šarádu sledoval pravidelně. Byla tím lepším, co se v televizi v rámci zábavných pořadů vysílalo. Dvojka Šíp-Uhlíř dokázala povětšinou pobavit a rozesmát. Klasické doplnění písničkami mě nebavilo, ale patřilo to neoddělitelně k estrádnímu formátu. Dnes už bych asi byl více kritický, ale z tehdejšího pohledu to byly slušné tři hvězdy. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dnes už bych z Šípova a Uhlířova humoru asi nebyl tak odvázaný jako tehdy, ale každopádně to byl poslední takový zábavný pořad, u nějž jsem se mohl smát. Šaráda byla sice permanentně nakloněna směrem do trapnosti, ale vysoko nad orgiemi trapnosti, které propukly po ní. Pokud si vzpomínám, obzvláště výborná byla scénka "orchestr", parodující tehdejší federální remcání slovenských politiků (to se ještě nevěřilo, že by Československo mohlo zaniknout) nebo Šípova "protestní jedlovka". Ti dva šli prostě do tehdejších společenských jevů opravdu vtipně. Šíp potom v podobných pořadech pokračoval sám, ale bez Uhlíře byl trapný jako Šimek bez Grosmana. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Spolu se současnou talk-show Všechnopárty nejlepší tvůrčí počin Karla Šípa, zesměšňování v našich zemích batolícího se kapitalismu baví stále i přesto, že se nejedná v žádném případě o komiku aktuální, kterou osobně uznávám víc. Jsem rád, že Česká televize zařadila během letních měsíců r.2010 tento pořad do svého programu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že Šaráda byl opravdu kvalitní zábavný pořad, který jsme doma často sledovali. Dvojice Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř měli tehdy ještě nejenomže slušnou várku vlasů ale i svůj svérázný humor + samozřejmě nesměly chybět vtipné písně. Divák se u toho pobavil, přišli zajímaví hosté a lidi byli spokojení… ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vznik pořadu rok 1990, uvědomme si prosím, co se tehdy točilo. Začalo Co týden dal a další "lahůdky". Proto dávám čtyři hvězdy, protože některé scénky byly skutečně perfektní, jako třeba soutěž dvou párů z nich jeden byl homosexuální či Gól v síti. Určitě to nebylo to nejlepší, co se u nás udělalo, za posledních 40 let, ale rozhodně to patřilo ve své době k tomu kvalitnímu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama