Reklama

Reklama

Jimmy Monroe a Paul Hodges jsou newyorští policisté, kteří byli po nepovedené akci na tři měsíce suspendováni a byl jim pozastaven plat. Jimmymu se to vůbec nehodí, protože potřebuje zaplatit svatbu své dcery. Proto se rozhodne prodat unikátní baseballovou kartu z roku 1952. Když ji ale nabízí k prodeji, je obchod přepaden a kartu mu ukradne zloděj Dave. Jimmy a Paul se vydávají po stopě baseballové karty, Dava dopadnou, ale on ji už nemá, protože s ní zaplatil za drogy. Dealer jim je ochoten kartu vrátit, pokud najdou jeho ukradené auto. Vůz se jim podaří po krátké době objevit, ale v jeho kufru je spoutaná Mexičanka Gabriela, manželka zavražděného drogového bosse. Osvobodí ji a žena jim dá flashku s cennými informacemi o prodeji drog. Aby získali ukradenou kartu zpět, rozhodnou se zaplatit kauci za Dava a nutí ho, aby ji dealerovi ukradl. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (20)

  • Ústřední melodie, jejíž tóny doprovází dvojici detektivů prakticky celý film, je jen trochu pozměněná melodie z filmu Tango a Cash (1989), ke kterému dělal hudbu taktéž Harold Faltermeyer. Můžete ji slyšet například ve scéně útěku z vězení, konkrétně při Tangově jízdě po kabelu vysokého napětí. (Tony.cs)
  • Když se v restauraci baví Jimmy (Bruce Willis) a Roy (Jason Lee) o Avině svatbě, pojmenuje Roy Jimmiho "Serpico", čímž ho přirovná k Franku Serpicovi, skutečnému newyorskému policistovi, který v roce 1971 svědčil proti zkorumpovaným kolegům a o němž byl natočen film Serpico (1973), kde si hlavní roli zahrál Al Pacino. (Koldyn)
  • Kevin Smith natáčení s Brucem Willisem označil jako nervy drásající událost. Herec ho také naštval tím, že se neúčastnil žádných propagačních akcí tohoto snímku. (Chris Masters)
  • Smith se označuje za velkého fandu Bruce Willise. Ten sám krátce po premiéře filmu Smrtonosná past 4.0 (2007), ve kterém se Smith objevil v jedné z menších rolí, prohlásil, že by si rád v jednom ze Smithových snímků zahrál. Nakonec to však bylo studio Warner Bros., které Willise do filmu navrhlo a přičinilo se o jejich spolupráci. (Gman)
  • Při výslechu na policejní stanici, kdy Paul Hodges (Tracy Morgan) cituje hlášky z některých filmů, zmíní i "Yippee-ki-yay, motherfucker!", a Jimmy (Bruce Willis) na to: "Tenhle film neznám." Přitom tuto hlášku použil Bruce Willis v každém díle série Smrtonosná past. (Guilemot)
  • Scénář byl v roce 2008 na takzvané Černé listině (listina nejlepších nezprodukovaných scénářů). (CrypzzXD)
  • Po změně názvu z A Couple of Dicks ("Dvojice detektivů", ale Dick je též anglická nadávka do přirození) na A Couple of Cops se vynořila řada spekulací, zdali není opět Smith tlačen studiem k méně problematickému názvu (měl veliké problémy se svým předchozím filmem Zack a Miri točí porno (2008)). Sám Smith k tomu řekl, že titul byl pouze pracovní a že k jeho změně dojít muselo, aby mohl být film propagován v televizi před devátou hodinou večerní. (CrypzzXD)
  • Sean William Scott v jednom z rozhovorů prohlásil, že řada dialogů byla čistou improvizací, například scéna ve vězení nebo otravné opakování všech Paulových vět. (Karlos80)
  • V žádosti o režii tohoto filmu Kevin Smith uvedl, že je to film který by se líbil jeho zesnulému otci. (TomikZlesa)
  • První film Kevina Smithe, který režíruje a nepsal k němu scénář. Zároveň první film Kevina Smithe, který neprodukuje Scott Moiser. (TomikZlesa)

Související novinky

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

22.10.2018

Oscarový skladatel Hans Zimmer (Temný rytíř, Počátek) a Harold Faltermeyer (Top Gun, Tango a Cash) budou společně skládat hudbu k vysoce očekávanému pokračování Top Gun: Maverick. Pro Faltermeyera,… (více)

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Reklama

Reklama