Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začátek je lepší než konec. Úvodní titulky (trošku ve stylu Úkrytu), Jeffova první filmová akce i seznámení s boháči. Pak už děj i tempo trošku stagnují, hlavně kvůli některým přihlouplým dialogům či rodinným dramatům na obou stranách. Ovšem pokud by měl Siri točit DH4, neviděl bych v tom problém, protože třeba některé záběry kamery či "první závěr" v hořícím domě byly docela působivé. Celkově - 70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už jen za to odporné klišé s překonáváním hrdinova traumatu a rozpadající se rodinou, kvůli kterému se Bruce celou dobu tváří jako že se každou chvíli rozbrečí, bych tvůrce nakopal do prdele. Efektní titulky a kamera, velmi průměrný scénář, jediná větší akční scéna. Bída. Ale líbilo se mi, jak to hajzlík Bena Fostera v závěru pěkně rozsekl. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut nás skvěle nakopává a hned od prvních vteřin jsme vtaženi do filmu. Práce vyjednavače byla v podání Bruce předvedena parádně, i přes to, že výsledek onoho případu nebyl pozitivní. Poté si divák vydechne, děj se posune o rok dopředu a my sledujeme jiného Willise, avšak rozdíl není na škodu. Po vniknutí do domu bohatého chlápka partou tří mladých magorů si divák klade otázku, jak se s tím tvůrci popasují, aby se z toho nestala fraška. Naštěstí vše dopadne relativně dobře. Zejména Ben Foster pozvedává úroveň a svou postavu násilnického psychopata zahrál výborně. Měl bych sice pár výhrad (např. zápletka s DVD byla podle mě zbytečná), ale i tak jsem po necelých dvou hodinách mohl konstatovat, že jsem viděl napínavý thriller. 75% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce velmi strhujicí thriller ve kterém dominuje slovo " thrill". Bruce Willis se do role vyjednavače hodí perfektně.Ovšem kdo mně velmi překvapil je Jimmy Bennet , to je malej hereckej talent.Ben Foster.....na toho nemám slov , bál jsem se ho , jeho postava byla dost temná a skvěle zahraná.Tohle by se dalo nazvat jako předkrm před Die Hard 4.0.Pro mně je to 4,5*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller s Brucom Willisom. Má dobrý príbeh o bývalom vyjednávačovi, ktorý po jednej neúspešnej akcii skončil a stal sa bežným policajným šéfom s malom mestečku, kde sa ale trojica mladíkov rozhodne vykradnúť dom, čo im moc nevyjdeí a tak sa tam spolu s rukojemníkmi zabarikádujú. Lenže v dome je aj niečo, o čo má záujem vplyvná organizácia, ktorá mu unesie rodinu a tak musí policajt znovu využiť všetky svoje predchádzajúce schopnosti, aby zachránil rodinu, ale aj rukojemníkov. Spracovanie je celkom slušné, dej v žiadnom ohľade nepôsobí nijak výnimočne, ale napriek tomu, že celá táto tématika vyjednávania a záchrany rukojemníkov ma až tak moc nezaujíma, tak tu ma dej dokázal dostatočne zaujať po celý čas, zaobišiel sa bez nejakých výraznejšie slabých miest, aj keď nejaké pomerne zbytočné dialógy sa tu predsa len nájdu. A veľkým plusom je aj tá druhá línia, len mohla mať viac priestoru. Akcie je tu málo, ale aspoň tá je na tom dosť dobre. Za celý film sa nájde len pár menej výrazných maličkostí, ale v záverečnej fáze už poteší aj nejaká tá akcia, obzvlášť zneškodnenie zásahovej jednotky molotovovými koktailami je dosť pôsobivé a hlavne vizuálne skvelo zvládnuté. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis so svojim štandardným výkonom, ale nadmieru spokojný som aj so zločincami, obzvlášť Ben Foster je tu správne pôsobivý a je jedným z hlavných kladov filmu. Ale nesklame ani zvyšok postáv. Réžia a technická stránka sú vydarené, vizuál je vydarený, je tu viacero zaujímavých kamerových nápadov, myslím, že výrazne lepšie už ani tento film natočiť nešlo. Lepšie hodnotenie nedávam, lebo len predsa to nie je práve môj typ filmu, stačí ho vidieť raz, nanajvýš dvakrát, ale všetky stránky sú viac alebo menej nad priemerom a tak nemám dôvod kritizovať. 61% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Roberta Craise. (Terva)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama