Reklama

Reklama

Ztracena v pustině

  • USA And Soon the Darkness (více)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní / Horor
USA / Argentina / Francie, 2010, 91 min

Čerstvé dvacátnice Ellie a Stephanie se odpojí od svého cyklistického družstva, aby si projely Argentinu na vlastní pěst - Ellie prahne po úchvatných přírodních scenériích, dobrodružství a zábavě, kdežto Stephanie hodlá uzavřít jednu neúspěšnou kapitolu ve svém romantickém životě. V malém městečku Alemana na ně číhá mnoho nástrah, čehož si však Ellie pohlcená flirtováním s místním pobudou Chuchem ani nevšimne. Dalšího dne zmeškají dívky autobus zpátky do civilizace - a po hádce se rozhodnou jít si každá po svém. Hned nato však Ellie zmizí - a Stephanie ji musí najít, než se setmí a naplní se její nejhorší obavy... (Canal+ Action)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

castor 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných snímků jsem hodně tolerantní a shovívavý. Základní linie samozřejmě postrádá logiku (denně to slýcháváme z médií, jak se všude unáší mladé roštěnky, nicméně dvě přesně takové – jedna z nich navíc vyzývavá, nezodpovědná a tím pádem nesnesitelná fešanda – si to vyrazí jen tak na výlet do argentinské pustiny), nicméně zbytek alespoň během prvních desítek minut docela ujde. Na slečny se pěkně dívá, na okolní krajinu jakbysmet, tu a tam se dokonce dá mluvit o atmosféře. Další kroky už se ale ubírají dost naivním a primitivním směrem, a to je minimálně škoda. Právě kvůli naivitě a nevěrohodným zvratům je výsledek prchavý, jak bublinky v sodovce. Tvůrci si holt mysleli, že nalákat na obrázky v plavkách odpočívajících Amber Heard a Odette Yustman bude stačit. A ono – docela to stačí. Protože na ději to postavit nešlo.. ten zřejmě vznikal cestou štábu na argentinský venkov!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jennifer Derwingson, Marcos Efron .. Dobrý (ehm) dojem uchovávají pouze vzpomínky na dvě sličné dívčiny (bez nich prakticky absolutně nezajímavé) a slušné exteriéry Argentinského venkova. Jinak žánrově pouze "dobrodružný cestopis" říznutý podprůměrnou thrillerovou zápletkou. Nic urážlivého, ale ani pamětihodného či jinak obhajitelného. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočené béčko. Všichni zúčastnění se chovají zcela idiotsky a nezodpovědně, což vede k sérii velmi nepravděpodobných událostí. Mlčící městečko plné lidí bez života, tupá klaka svědkem obchodu s lidmi. Micinky na cyklovýletě po jižní Americe, v batůžku si vezou večerní šaty. Večer v báru provedou tanec alias lehčí striptýz, čímž navnadí místní čmeláky. Pak se na výletě pro jistotu ještě rozdělí, protože v nebezpečných oblastech to holky zvládají vždycky samy. Takže si vlastně nic jiného než únos ani nezaslouží. Jihoamerický nevěstinec je pro počestnou ženu horší než smrt, ale holek mi zas až tak líto nebylo. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S hororem tento film mnoho společného nemá. Při sledování jsem nepociťoval výraznější potřebu jej vypnout, což je náhodou ještě docela pozitivní ohodnocení. Dvě moc pěkný holky cestujou kolmo po Argentině, jedna z nich je unesená, ta druhá ji začne hledat, do toho se nachomýtnou další tři postavy, pak tam probíhá taková podivná interakce a je konec. To, jak na sebe těchto pár postav neustále někde náhodně naráží (popřípadě se míjí), je celkem sranda, byť nechtěná (v tomto ohledu je jednozančným vrcholem snímku patnáctiminutové pobíhání po jakémsi opuštěném rozbořeném "velkoměstě"). Zoufalost, ale upřímně řečeno - nenudil jsem se. Každopádně nedoporučuju. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikomu, ani sám sobě namlouvat, že jediný důvod, proč jsem do tohoto neobjevného thrilleru vůbec šel, bylo obsazení dvou ústředních krásek, především pak mé oblíbenkyně Amber Heard, která je v každém filmu neskutečně sexy a prostě se mi na ní moc dobře kouká. Bohužel, co se týče zápletky, to už zas taková pastva ale pro oči není. Je obyčejná, bez momentu překvapení a efektního nápadu. Ovšem, je tu jedno velké ALE. Ono krom zápletky to vše ostatní poměrně ujde! Atmosféra argentinského venkova velmi účinná, záporáci tuctový, nicméně působiví, tempo snímku poměrně zdařilé, žádné velké nudné a táhnoucí se mezery a především, tvůrci se skutečně dobře popasovali s momenty napětí a dramatickými scénami a vážně tu fungují. Ovšem opakuji, co to vše naplat, když všechny tyto působivé ingredience nemohli ve zmiňované fádní zápletce nijak vyniknout. Všemu pak nasadí korunu "akční" konec, který má též sice spád a švih, ale je tak naivní, přemrštěný a divácky podbízivý, že je nakonec spíš k smíchu. Marcos Efron je zkrátka docela šikovný autor, nicméně pro svůj další film, pokud tedy ještě nějaký bude, by si měl určitě vybrat daleko výraznější a zajímavější látku, ve které by mohl uplatnit svůj tvůrčí potenciál. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama