Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky fajnovy sportovni drama a misto toho jsem dostal dojak o velkym cernym klukovi z ulice, trochu troubovi, co neustale nestastne cumi a z nejakyho duvodu jsou na nej vsichni hodny, ujme se ho hodna sporadana americka rodinka a s pomoci vsech pratel, ucitel a rodinky dokonci skolu a stane se skvelym sportovcem. Ja si nemuzu pomoct, ale film ma jediny stesti v tom, ze je podle skutecnejch udalosti, jinak bych to musel oznacit za neuveritelnou uslazenou optimistickou blbost. Ale jedeme podle skutecnyho pribehu, tak nezbejva nic jinyho, nez rict, ze to je hodne prijemne natoceny, nijak to netlaci na pilu a spis se hraje na pohodovou atmosferu a je tu fajnovy herecky obsazeni v cele se Sandrou, ktera hraje prirozene a ta razna zenska, co umi vse zaridit a kazdyho uzemnit ji skvele sedla. Nerek bych, ze hrala vylozene oskarove, nicmene oproti jejimu standartu fakt hrala lip. Ale toho oskara ji preju. No takze proste povedeny drama, ktery ale fakt neni sportovni film. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překrásný film! Důvodem k tomu, abych si sehnal The Blind Side byly ohlasy na výkon Sandry Bullock. Přeci jen, kdyby se někdo před pár lety pokusil dát do souvislosti "Sandra Bullock" a "oscarový výkon", stal by se zřejmě terčem posměchu. Jenže, časy se mění. Sandra přešla od trdlování ve Slečně drsňák do mnohem vážnější podoby, která je pro ni jako stvořena. Ano, je to pravda. Dejte Sandře příležitost a ona vám ukáže, že umí. Budete jí věřit každičký pohyb, každičké gesto. A i když jsem ji pokládal především za herečku komediálních rolí, tak musím vážně přiznat, že příště raději Sandru uvidím v nějakém dalším dramatu, než v komedii. _____ Tomuto filmu bych mohl vyčítat cokoliv. Od náboženského podtextu (který tu byl snesitelnější, než jsem čekal) až po předvídatelnost jednotlivých scén. Ale já se ptám proč? Proč bych měl něco vyčítat tak krásnému filmu, který ve mně vzbudil hodně emocí? Který mě ani na vteřinu nenudil? A který se zřejmě stane mou stálicí, když budu chtít vidět něco fakt krásného? Tohle se mi často nestává, ale hned po prvním zhlédnutí tento snímek miluju. A Sandře minimálně tu oscarovou nominaci přeju. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem ani pořádně nevěděl, do čeho jdu. Oscarová Sandra Bullock a prý nějakej přerostlej černoušek. Budiž. Celé se mi to jevilo spíše jako pohádka pro bohaté paničky, které si můžou pořídit kde co. Ale naštěstí tu byl hlavně Michael (Quinton Aaron) a jeho dobře napsaná role .. tedy jeho skutečný životní příběh, což vymazalo onen pocit pohádkovosti a dopomohlo v mém hodnocení k hvězdičce navíc. Slabší čtyři. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který umí zahrát na tu správnou citlivou strunu. Jediné co bych vytknul je slabší závěrečná půlhodinka, která mi trošku kazila celkový dojem. Sandra Bullock si střihla velice výraznou ráznou ženskou, které není radno odporovat. Americký fotbal je pro mě stále nepochopený sport, ale tady naštěstí o nějakou propracovanou taktiku hry nešlo, takže jsem se v tom dokázal orientovat. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co já se v těch komentářích nedočtu..americký film je příliš americký! Vážně? To je asi tak stejně stupidní jako říct, že párek chutná nějak moc jako párek... Toť k omezenosti lidí. Film sám o sobě je cukrkandlový až běda, pravda, ale mě teda dostal. Big Mikea bych si vzala asi taky k sobě domů, být majetná panička :-) Pro ten jeho psí pohled. Sportovní pozadí, které později bylo nějak moc v popředí mě tedy nezaujalo, ale příběh je to krásný. Neviděla bych v tom tolik snahu vyždímat z lidí slzy jako spíš ukázat, že i v tomhle zvráceném světě existuje dobro (to jsem tak nějak potřebovala vědět..). A Sandra Bullock (která mě KONEČNĚ přesvědčila, že umí hrát a jak) si pro sebe sice ukradla každou scénu, ale představitel Mikea zase srdce diváků.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech film utržil 255 milionů amerických dolarů, v celosvětových dohromady 309,2 mil. (NIRO)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama