Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety jsem to dokázal sjíždět na VHSce minimálně třikrát do roka. Teď už to tak žhavé není a chybičky jsou už patrnější, ale přesto zůstává Godzilla dobrou zábavou, při které německý režisér nechá japonskou příšeru poupravit panorama Manhattenu... Kdo by se nebavil? Akčních scén tu není tolik, kolik bych chtěl, ale celkově i na svou dobu je to oddechová zábava se vším všudy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak na jednu slušnou podívanou to stačí. Trochu to připomene Jurský park, ale jen okrajově - na Jurský park to moc nemá. Film má výborný příběh, který sice mohl být lepší, film nemůže ani nudit, je zde dost akce, kdy Godzilla ničí město a uniká. Konec filmu byl ale přehnaný, kdy tam byly i Godzillí mládata + trapné scény k tomu. Hudba průměr. Film mi asi nejlépe nesedl, celkem to šlo, ale chybělo toho dost, na jedno podívaní to bohatě stačí - divák se pobaví. Nic víc ale. Proto film hodnotím jen na 57% = *** ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Najskôr by ma zaujímalo prečo som to stále nemala ohodnotené. A potom, že sakra prečo ja si pamätám len začiatok a koniec. Čo som celý stred prespala? Budem to musieť pozrieť znova, šak do tretice všetko dobré ne? Zatiaľ 3* viem, že vo filme vyzerá Godzilla dobre, pamätám si tú stopu a ten koniec o ktorom vravieť nebudem pre istotu. Ale čo bolo medzi tým tak to mám fakt prázdno............. Ty vole ja som ju zase prespala -.- ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Z desiatok starších filmov o všemožných jašteroch zmiešaný nemastný-neslaný koktejl popcornovej zábavy. Matthew Broderick je na hlavnú rolu nezaujímavý, Maria Pitillo je uvrieskaná hysterka a nukleárna jašterica, vysoká ako menší mrakodrap, sa bez jediného otrasu alebo hluku premáva úzkymi tunelmi newyorského metra. Prečo dávam Godzille tri hviezdy? Pretože sú priemerom medzi jednou a piatimi. Jedna ide duu Roland Emmerich / Dean Devlin a päť majstrom od vizuálnych efektov. A tiež pre odľahčeného Jeana Rena. Účasť v tomto prúsere zdôvodňuje pocitom zodpovednosti za testovacie nukleárne výbuchy, ktoré spáchala jeho rodná krajina v oblasti Francúzskej Polynézie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Godzilla je výplod béčkového mozku do takové míry, že měřítkem jejího úspěchu již nejsou odvěké sympatie směřované k fascinaci něčím obludně silným a zdánlivě neporazitelným, nýbrž pouze Emmerichova tradiční víra v široké obecenstvo s tolerancí pro film, který je hloupoučký a navíc neuctivý k předchůdcům, avšak vizuálně působí tak cool, že na to do toho kina stejně vyrazíme. Ale německý demolition man právě tohle umí jako málokdo a jeho vize střetnutí hrdinné (avšak překvapivě dementní) americké armády se slavnou přerostlou ještěrkou, jakkoli roztomile nelogická a směšně megalomanská, opravdu vypadá jako splněný sen většiny malých kluků, kteří si při slově Godzilla představili právě tolik zkázy a zašlapaných troubů v uniformě, kolik pro film "obětoval" i pan Emmerich. Navíc tomu všemu strašně vyhovuje cílený humor a hlavně Jean Reno, jehož postava se nakonec zformovala do velmi ikonické podoby. A kdo se nebavil nad parádně sestříhanou a nahláškovanou auto-godzillovou honičkou, ten s odpuštěním snad není normální. Dříve nadšení, dnes a s přihlédnutím k epickému Edwardsovu remaku pouze taková malá neškodná radost.. 3 a 1/2* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Dean Devlin se později omluvil za některé nesmysly ve scénáři s tím, že je měl v úmyslu napravit, ale nestihl to kvůli svým povinnostem ve funkci producenta. (NIRO)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama