Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 19 - Retta
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 19 - Retta

Recenze (144)

dave14 

všechny recenze uživatele

K seriálům 30 Rock a Parks and Recreation jsem se dostal přes Tinu a Amy a jejich skvělé uvádění Zlatých Glóbů. Oba seriály mě bavily, nicméně seriál Parks and Recreation mi k srdci přirostl ještě více. 30 Rock byla zábava, ale většina postav byla spíše otravná (s výjimkou božské Tiny Fey a Aleca Baldwina). V Parks and Recs je to obráceně. Všechny postavy jsou milé a rozhodně neotravují, naopak! Seriál má stoupající tendenci a od druhé řady už jsem chytal regulérní záchvaty smíchu u každého dílu až do samotného finále. To bylo bylo provedeno ve stylu Six Feet Under, ale ovšem v mnohem veselejším a pozitivnějším duchu. Jen těžko budu vybírat nejoblíbenější postavy, ale jelikož mám rád bilancování, tak se o to pokusím - Ron Swanson (Nick Offerman), Leslie Knope (Amy Poehler), Andy Dwyer&April Ludgate (Chris Pratt a Aubrey Plaza), Chris Traegger (Rob Lowe)...a samozřejmě Jerry (Jim O'Heir)! :D Určitě se v budoucnu k tomuto seriálu ještě vrátím. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

I pres sympaticke postavy a prijemne bizarni scenar se nemohu zbavit dojmu, jako by to byla jen dalsi a bohuzel jen prumerna variace na US verzi the Office, Steve Carella a jeho sebranku mi tam pripomina prilis mnoho momentu a hereckych vyrazu. Rick Gervais by mel dostat financni bonus i od tvurcu Parks and Recreation. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nechápu jak jsem tohle mohl minout když se vysílalo.Při hledání "náhrady" za Office přišla řada na chvílemi podobně laděné Parky a byla to skvělé volba.Není to sice bez chybičky,některé díly jsou slabší a má to i svoje nasírací momenty (i když zdaleka ne tolik jako Office),ale většinu času sem se bavil královsky a u některých dílů sem se smál dost nahlas a to u sitcomů zase není úplně pravidlo (ač by mělo).Teď mi tahle partička okolo Leslie a božského Rona bude chybět a časem si dám komplet znova...85% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pozvolna se rozjíždějící komediální nálož s mnoha skvělými postavami, jimž ale s přehledem vládne ikonický Ron Swanson. Herecké obsazení je nadstandardní. Tolik výborných komiků na jednom místě se jen tak nevidí a na výsledku je to znát. Naplno to vypukne až ve třetí sérii, kdy přibudou postavy Bena a hlavně zdravým životním stylem posedlého Chrise, kterého geniálně hraje Rob Lowe. Jeho pozitivní držka mě fakt rozesmívala snad v každé scéně. Poslední (sedmá) série už bohužel není úplně to pravé ořechové. Až příliš se hraje na dojemnou notu a ani Jerry už není tolik stíranej. Každopádně rozhodně doporučuji. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Mala to byť optimálna náhrada za The Office (US), lebo konceptuálne sa jedná o veľmi podobné seriály s pseudodokumentárnou kamerou a “parky” majú tu na ČSFD dokonca ešte lepšie hodnotenie. Výsledok v mojich očiach ale nedostal očakávaniam. Tunajšie postavy totiž omnoho viac pôsobia ako figúrky než ako skutoční ľudia. A niekde počas piatej série mi to začalo vadiť. Nie tak, že by som chcel prestať seriál sledovať, ale na postavách mi postupne prestalo záležať, čo je oproti Office zásadný rozdiel. Tiež tiahle zápletky točiace sa okolo politickej kariéry Leslie Knope (a naťahovanie sa s radným Jammom) ma už skôr otravovali ako bavili. A tak i napriek legendárnemu Ronovi Swansonovi a skvele potrhlému páru April+Andy hodnotím seriál len za mierne sklamaných 7+/10 ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Mapa města Pawnee je ve skutečnosti pouze jen zrcadlově převrácená mapa skutečného města Muncie ve státě Indiana. Muncie v seriálu dokonce párkrát zesměšnili. (Kucndo)
  • Zelený obdĺžnikový objekt na stole Rona Swansona (Nick Offerman) je americká protipechotná mína M18A1 "Claymore". Je pozoruhodná tým, že má na prednej strane vyrazené "FRONT TOWARDS ENEMY", teda predkom ku nepriateľovi. (Marcin)
  • Whisky, ktorú pije Nick Offerman (Ron Swanson), je 16-ročná škótska whisky Lagavulin. (Marcin)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama