Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Takze po skouknute prvni serii se davam na novy komentar k tomuto serialu. Takze prvni polovina serialu byla opravdu vyborna, bylo to takove jinak pojate sci fi. Ukazovaly se problemy hrdinu skvele vyvazene tajemne momenty a vyborne flashbacky z vycviku a opravdu to do sebe zapadalo tak, aby si to clovek oblibil. Bohuzel jak jsem se obaval tvurci to v rukach neudrzeli a hned jak se odhalila tajemna stranka a pravy cil mise, vse rapidne upada. Zajem uz odeznel a clovek najednou prisel na to, ze ho na tomhle serialu nema co drzet. Proste se to behem 2-3 dilu kompletne rozpadlo pod rukama. Problemy posadky se zacaly najednou taky nejak extremne vrsit (zrejme aby vyrovnaly to prozrazeni mystery stranky) a postavy zacaly byt pro me pomerne nezajimave. Ke konci jsem si dokonce rikal jak je mozne, ze takhle zamindrakovana parta vubec necim jako psychicke testy prosla. Mno nevim skoda zacatek skvely zbytek uz horsi. Snad je i dobre, ze televize neuvazuje o obnoveni. ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Najväčší nedostatok tohto seriálu vidím v dvoch veciach. Sú to hovory, ktoré sú praktizované hocikým a hocikedy. Na takejto misii by boli všetky spojenia so Zemou oficiálne a nie že si manžel zmyslí kedy sa mu zachce a "zatelefonuje" manželke. Druhou asi najväčšou hlúposťou je, že pri týchto telefonátoch nieje žiadne časové opozdenie. Je mi jasné ako by to komplikovalo všetky scény keby musia čakať na to, kým hovor príde na Zem a opačne ale mohli to aspoň nejako vysvetliť alebo vyriešiť inak. Veď keď v spravodajstve prenášajú signál zo štúdia reportérovi na miesto činu, už vtedy je tam mierna odozva a nie niekoľko miliónov kilometrov od Zeme. Jediné vysvetlenie je že sa dej odohráva v budúcnosti a s takýmto prenosom už ľudia nemajú problém (ak je to tak, mali to povedať). Antigravitačné obleky radšej ani neriešim. Nepáči sa mi ani to, že vo výcviku (najmä flashbacky z baru) sa kamarátia presne tí ľudia, ktorí sa dostanú na misiu (kandidátov bolo 32). Týmto nemienim seriál nejako zhadzovať, no keď sa už pustili do takéhoto projektu, v prvom rade si mali prejsť a vyriešiť zopár základných pravidiel. Páči sa mi začiatok a koniec časti, v ktorých má monológ hlavná postava a zceľuje tak hlavnú myšlienku každej epizódy (niečo ako Suresh v Heroes). Vykreslenie a fungovanie vesmírnej stanici je na úrovni (okrem spomínaných antigravitačných oblekov, no kto vie na akej technickej úrovni bude ľudstvo v roku 2052) a takisto aj vizuálna stránka má svoje čaro. Každou nasledujúcou epizódou som si utvrdzoval názor, že seriál je kvalitný a dosť prepracovaný. Vydarili sa aj flashbacky, ktoré ukazujú výcvik a misiu na Marse spred 10. rokov. Veľká škoda, že posledná epizóda je ako každá iná, teda seriál nemá dôstojný koniec. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobněji se rozepisuji v komentářích k jednotlivým epizodám. Celkově mě však Defying Gravity dost mile překvapilo, hodně se mi líbilo a rozhodně bych ho nepřirovnal k Melrose Place. S tím to totiž nemá nic společného, tam se totiž neprobírá psychologie postav. Tady ano. A i kvůli tomu celý ten seriál funguje, každým dílem napíná a jeho předčasné utnutí mě dost naštvalo. Navíc má i nějakou hloubku, to se v dnešních seriálech zas tak často neděje. Fakt, já jsem nadšený a přemýšlím i nad přidáním do oblíbených seriálů. Jenže těch kandidátů nemám málo, takže budu dlouho vybírat, který by si tam své místo zasloužil. Asi bych měl konečně vyhodit Simpsonovi, které miluju už od dětství, ale s každým novým dílem (obzvlášť od 24.série a úpadek byl znát už dřív) mě ten seriál štve a nedá se na něj dívat, takže bych mohl to desáté místo dát seriálu, který si ho opravdu zaslouží... Ještě si to rozmyslím, každopádně Defying Gravity se mi hodně líbilo a dávám mu 5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po 10. díle: Vzhledem k tomu, že seriál chce mateřská stanice pravděpodobně ukončit kvůli nízké sledovanosti a přesouvá jej na jiné kanály, se bojím, že jej stihne osud všech useknutých seriálů a nebude mu dopřáno naplnit svůj potenciál. Jde o kosmické drama, myšleno ve stylu nikoliv Melrose Place, jak tady někdo blboučce (sorry) napsal, ale spíše psychologických filmů. Každá postava má své trauma. A nejde o žádné klišoidní smrti při autohavárii, ale skutečná traumata, menší či větší. Ve stísněném prostoru rakety však nabývají větších rozměrů, a poté, co se objeví na lodi mimozemská entita Beta v podobě fraktálu, která všechna tato traumata dokáže v halucinacích zviditelnit, dá se napětí krájet. Vynikající herecké výkony, dokonalý scénář postupně odhalující životy jednotlivých členů posádky i některých v řídicím středisku na Zemi, výborná výprava a triky, jeden z nejlepších seriálů na téma space opery, jaký jsem v poslední době viděl. Resp. na BsG to nemá, ale BsG není o psychologii. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

(Hodnoceno po první sérii) Zřejmě dobrý sci-fi seriál, naředěný ale lavinou telenovelních vztahových vzorců a dnes tak módní psychologickou motivací jednání postav, není snad postavy, která by nebyla determinována nějakou temnou věcí ze své minulosti, již osvětlují až příliš časté flashbacky. Nebýt jich a jejich nadměrné četnosti, byl by tenhle sci-fi seriál o třídu lepší... A to i přesto, že se rozjíždí velmi, ale opravdu velmi pozvolna... ,,Proto jsme tím, kým jsme, kvůli našim prohrám, ne úspěchům." Podobné filmy a seriály: Virtuality ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama