Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nádherný sci-fi seriál, mě už kdysi uchvátil originál, tohle je ale přece jenom pojaté poněkud jinak,což je u znova natočených věcí jen a jen dobře. Z původní série je tu jen postava Diany a stejná představitelka, jen to nemá žádnou spojitost s dějem z původní série. Tady je krásně vidět jak umí Vyslanci s námi pomocí medií pěkně manipulovat, jednou je lidi nechtějí a hned jim v tlučou do hlavy něco jinýho a hned je zase lidi milujou. Na seriálu je jedna chyba a to že vůbec pořádně nevidíme jak vypadají ještěrky ve skutečnosti vždy jen kousek. Je tu jasně vidět, že tvůrci nevěděli že je po druhé sérii utnou, jinak by to skončilo jinak což je víc než jasné. Ale i tak ten konec byl skvostní a pro většinu neočekávaný. Snad se ještě ňáký pokračování dočkáme. Ona ani původní série nebyla úplně dokončena. Proč musí tak skvělé seriály skončit nedotáhnuté. ()

orgia 

všechny recenze uživatele

Po prvnich dilech to bylo skoro na 4*, ale postupne to jde do haje, nejhorsi jsou ty technologicke nesmysly. Mimozemtstani disponuji spickovou technologii, ale takove zakladni veci jako vyfoceni hledanych osob, otisky prstu, straze, odposlechy atd. jsou jim cizi? Takovych nesmyslu je cim dal vic a neskutecne to kazi zazitek. Jeste, ze mam v chabe pameti puvodni serial, ktery se mi hodne libil. Po seste epizode davam 2*. Po desate epizode davam 1*. Silenost. /// Po druhe serii zvysuju na 2*, uroven se zvedla a ocenuju dve vyborna camea z puvodniho serialu, zvlast v poslednim dilu. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Úžasně napínavé od prvních minut. Morena Baccarin (fanoušci Firefly jistě budou znát) je v hlavní roli úžasná a neméně dobře si vedou další herci v hlavních rolích. Nemůžu se dočkat druhé série. Pokud bude stejně kvalitní jako první, pak asi zvednu na 5 hvězd. Mile rád odpustím pár blbostí a nelogičností ve scénáři...tento seriál má úžasný náboj. Tedy samozřejmě pokud jste fanoušci sci-fi... ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Aj keď remake nedosahuje kvalit svojho predchodcu, pre mňa je to jeden z naj seriálov poslednej doby. P.S. Teším sa na druhú sériu. 20.3.2011: Spokojnosť trvá aj po 2.sérii. Napätie graduje každou časťou, pribudli neaké nové postavy a potešila účasť Diany, známej to matky z pôvodnej série. Tvorcovia opäť nechali otvorený koniec, tak snáď bude ďalšia séria. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl řádně nahuštěný dějem, který vás nenechá v klidu, dokud neuvidíte další a další pokračování. Pravdou je, že se děj posunuje vpřed velkou rychlostí, ale člověk se alespoň nenudí jako u Lostu nebo podobných peněžních dolů, které dávno pozbyly dvé účinnosti. Tohle je jedním slovem nářez a Morena Baccarin ještě nikdy nebyla tak tajemně úžasná! S krátkými vlasy ji to sice moc nesluší, ale...slovy Howarda z TBBT "Well, its Morena Baccarin. Thats it!" P.S. Tohle je jeden z mála seriálů, kde fandím "záporákům". Pozemšťané jsou tak nudní ;o) Po osmém díle snižuji na 4. Strašně mi vadí E. Mitchell (doufám že během seriálu chcípne) a taky to, že se pozemšťanům daří emzákům různě vzdorovat, přestože by to normálně nezvládli. Co se týče konce posledního dílu, to tam nemají v těch centrech kamery? Dávno by vetřelce už odhalily...můžou být rádi že hodnocení nesnížím na tři nebo níž...nelíbí se mi celkový vývoj událostí. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (7)

  • Na konci 7. dílu 1. série, když Anna projíždí světové televizní zprávy, je možno vidět Lucii Borhyovou a Reye Korantenga. (bangee)
  • Jane Badler v seriálu hraje opět postavu mimozemšťanky Diany, kterou hrála už v původní televizní sérii V (od r. 1984). (GigaPudding)

Reklama

Reklama