Reklama

Reklama

Indiana Jones a nástroj osudu

  • USA Indiana Jones and the Dial of Destiny (více)
Trailer 6

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (887)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Team MrHlad, bohužel. Indiana Jones je tak starej, že dvě a půl hodiny všem jen ujíždí. Ve vlaku, na koni, na motorce, v autě i na lodi. Už si chudák stařík ani pár desítek metrů nezaběhá, a mně je z toho smutno. Aspoň že ty šťavnaté rány pěstí pořád zní tak dobře, a vykrádání hrobek má taky ještě kouzlo. Zbytek docela bída. Konec měl přijít dřív, i když o nedůstojnosti se naštěstí také mluvit úplně nedá. [Cinema City Slovanský dům] ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Rozlúčka s jediným archeológom, čo všetko zdemoluje nemohla dopadnúť lepšie. Staromilské kino, ktoré nedá vydýchnuť a nostalgicky láskavo pomrkáva na všetky predchádzajúce diely. Určite treba vidieť. Zbohom, pan doktor Jones. 9/10 P.S. Pri týchto trojhviezdičkových hodnoteniach čo tu vidím, si dovolím podpísať sa pod poslednú vetu kleopatrinho komentára. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Not great, not terrible. Když se při startu bleskově vracíme do druhé světové a oficír Wehrmachtu svítí do tváře okatě digitálnímu Indymu, který mžourá očkama všude jinde než kam má, je to trochu scary, ale naštěstí se po pár minutách ten vlak (doslova) přece jen pomalu rozjede kupředu a dočkáme se i pár vtípků, solidní akce a nápaditých lokací. Ta urputná snaha tvůrců ctít unikátní retro-dobrodružný koncept celé ságy je okatá na každém kroku, ale ne vždy úplně nutná a vhodná. Klobouk dolů před Fordem, který na osmdesátníka dělá neskutečné kousky. Na druhou stranu chápu, že tenhle film v kinech nejspíše propadne i kdyby se Indy stavěl na hlavu. Protože pro mladou generaci je to příliš nezajímavý, neaktuální, generický příběh vycucaný z prstu a staří pardálové si raději pustí The Last Crusade, která se nemusí snažit vracet se ke kořenům, protože ona je ten kořen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $294,7milióna║ Tržby USA $174,094,716║ Tržby Celosvetovo $380,954,388▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Pred "veľkým" záverom tejto kultovej postavy som si pre navnadenie pustil všetky diely aby som bol čo najviac v obraze. Nuž a máme tu už len rádoby dôchodcovské ukončenie, ktoré je snaživé ale nedosiahne kvalít už ani takej krištáľovej lebky. Režisér James Mangold do toho dal asi všetko čo len mohol, snažil sa vždy vyhovieť a nadviazať na Spielberga ale rukopis majstra už aj tak citeľne chýba. Dejovo sa to snaží vrátiť k relikviám a mýtusom okolo nich, to je v poriadku. Skôr dejové prechody a hravosť scén až tak nefunguje, k tomu to je aj zbytočne natiahnuté na danej dĺžke. Z hercov nikto nijak zvlášť neupúta, od vedľajších postáv v podaní  Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen či Boyd Holbrook, by som čakal o niečo viac. Úvod kde sa chrlia počítačové animácie ľudí či okolitého prostredia pri akčných sekvenciach neohúria, chýba tu stará poctivá filmarčina. Skôr poteší naháňačka uličkami na saidkách a ich skoky, kiksy, koľko toho teda vydržali. Takže za tie horibilné prachy rozlučka, ktorá v pár okamihoch poteší ale vo výsledku neohúri ako predošlé diely.  /videl v kine: 65%/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DĚJINY JSOU PLNÉ CHYB, DR. JONESI, JDE JEN O TO, ČÍCH. Rozporuplné, ale ne nelogické, jinak viz též Douglase. Mangold není Spielberg a čas nezastavíš. Každému je jasné, že Indy už nebude takový, jako dřív (ale je to vůbec možné?) a fakt si nebudu stěžovat na pár horších triků, není mi totiž čtrnáct. Snímek rozhodně není bez chyb, vnímám je, ne že je, no jo, ale při sledování jsem se zároveň bál, smál a byl jsem dojat. Nedá se svítit, zatím zkrátka hodnotím více srdcem než rozumem a předpokládám, že s pětkou to u mě bude jako s dílem čtvrtým - podumám si, zhodnotím pro a proti, dám druhé zhlédnutí a pak něco možná přehodnotím. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (47)

  • První film Indiana Jonese, který nezačíná logem Paramountu. (KGBelik)
  • Když Indiana Jones (Harrison Ford) omráčí nacistu, pohodí ho vedle auta a sedne si místo něj. Za pár vteřin přijdou další nacisté a sednou si do auta, aniž by si všimli, že vedle něj leží původní řidič. (LaserJet)
  • Dr. Voller (Mads Mikkelsen) z hrobky vyjme malý středový kus strojku na řetízku tak, že má řetízek v dlani a konec řetízku mu visí u malíčku. Ve druhém záběru už mu řetízek z dlaně nevisí a drží ho prsty včetně palce, ale ve třetím záběru ho již zase drží zpátky v dlani. (Muffino)

Související novinky

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama