Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 073)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Tak tohle je asi nejslabsi film o vetrelci, tohle tema Fincherovi moc nesedlo. Misto, aby pokracoval ve stylu Vetrelcu (2. dil), spis se snazil navazat na dil prvni a do toho jeste nacpal spoustu nabozenskejch kecu a dohadu mezi vezni a cely to udelal vic jako drama nez jako sci-fi horor a i kdyz se mu povedla urcita depresivni atmosfera, ty vezni nejsou moc sympaticky, takze mi bylo uplne fuk, co se s nima stane. Prvni hodinu se prakticky nic nedeje a to kecani mezi veznema neni nijak zvlast zajimavy, ale aspon se hezky navazalo na predchozi dil. Pak se sice zacne neco dit a vetrelec se objevuje cim dal castejc, ale do toho vseho jsou furt hadky mezi veznema, ktery pohrbivaj atmosferu a to i presto, ze to je hezka sbirka uchylaku. Sigourney sice krapet zestarla, ale jakmile se oholi, tak to uz neni znat a bojuje proti vetrelci opet jinym zpusobem. Co me dost prekvapilo, jsou triky, byli horsi nez v predchozim dile a tudiz atmosfere taky moc neprospeli. Celej film na me pusobil zbytecne protahovane, nektery sceny se opakovali, takze sem se obcas nudil. Sice si kino verzi uz nijak zvlast nepamatuju, ale SE mi prisla lepsi (Hlavne znasilneni Ripleyovy je udelany fakt stylove.), ale presto to bude jen na lepsi 3*. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejlepší díl série. Naprosto nadupaná podívaná, vizuálně strhující, herci skvělí (i ty nejmenší roličky). Geniální je vizuál, Valná většina záběrů brána z podhledu, naprostá většina je koncipovaná tak, že prostředek záběru je více méně prázdý, a podstatné se odehrává po stranách. Director's cut smaozřejmě výrazně lepší, i kino verze si ale zaslouží plný počet... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Námet je fajn, Sigourney Weaver ako vždy skvelá, kúzla s kamerou a jej objektívmi v tuneloch väzeňského labyrintu perfektné a filmu nechýba ani výrazný, typicky fincherovsky depresívny autorský náboj. Lenže práve ten akoby nebol dotiahnutý do takého levelu, akého je Fincher obvykle schopný, a aký by filmu dopomohol k pôsobivosti, rovnajúcej sa jeho predchodcom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět další režisér a opět jiný filmek. Vetřelec ze psa? Proč by ne! Trenstanci bez střelných zbraní? Dobrý nápad. Třetí díl zase tolik za staršími bratříčky nepokulhává. David Fincher vytvořil řádně hutnou depresivní atmosféru. PS: Po zhlédnutí Special Edition vyznívá "Trojka" úplně jinak. Na zrod ze psa můžeme zapomenout, to kráva byla dotyčná máma. Viděl jsem ji dvakrát a už si ji jen tak nepustím. Je s podivem jak zcela rozdílné filmy sledujeme. Speciální verze je zbytečně dlouhá, kdežto kratší verze je tak nějak správně našlápnutá. Když bych měl hodnotit procentuelně SE: 70%, Kino verze: 85% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vetřelecká série je pozoruhodná tím, že každý režisér ve svém díle otiskl svoji stopu. Scottovu imaginaci a Cameronovu militantnost vystřídala těžká deka mistra deprese Davida Finchera. Vítejte v bezútěšném světě bývalých trestanců, ze kterého není úniku. "Trojka" není horší než předchozí díly, je jenom úplně jiná. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • EEV-337 je automatickým záchraným modulem z lodi Sulaco. Dokáže přesunout hibernované pasažéry z mateřské lodi a automaticky vyhledávat nejbilžší vhodné místo k přistání. Ve standardní výbavě má i neuroscanner, schopný kompletního 3D rentgenu. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama